Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 507467 alkalommal)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1380 Dátum: 2015. Február 03. - 16:21:11 »
Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy a wedge kések élszöge nagyobb, mint a hollow. Az élszög elég tág határok között jól működik; 14- 20° kb. A 16-ot tartják ideálisnak, de nem kell ehhez ragaszkodni. Szigetelőszalagot főként a gerinc esztétikai megóvására használjuk, néha "szögpótlásra", ha már nagyon a határértékén van.

Közben már Horatio megválaszolta a lényeget, de már begépeltem. ;)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1381 Dátum: 2015. Február 03. - 16:27:56 »

Közben már Horatio megválaszolta a lényeget, de már begépeltem. ;)

Igen, de az is lényeges információ amit írtál  :sör:

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1382 Dátum: 2015. Február 03. - 17:19:52 »
Köszi az infókat!  :sör:
Elméleti felkészülés fázisában vagyok, és inkább kérdezek hülyeségeket, mint hogy csak úgy vadul nekiálljak.  ;D
(szerintem)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1383 Dátum: 2015. Február 03. - 18:41:57 »
Nincs hülye kérdés. Legalábbis bízom benne, mert naponta teszem fel őket én is. (Privátban is.) ;)

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1384 Dátum: 2015. Február 03. - 20:06:36 »
Nincs hülye kérdés. Legalábbis bízom benne, mert naponta teszem fel őket én is. (Privátban is.) ;)

Akkor van. Csak a helyükön kezeljük őket  :D

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1385 Dátum: 2015. Február 03. - 20:13:22 »
Na, ja. :)

Nem elérhető gpsjani

• Törzstag
« Válasz #1386 Dátum: 2015. Február 05. - 11:37:25 »
Sziasztok!
Kellene nekem egy jó és szép kés! Majd!
Csak előbb rendes, használható élet szeretnék csiholni az új alap Dovora, hogy használni tudjam (ugyanez fekete nyéllel - voltam olyan balfék, hogy megvettem, utána jöttem rá, hogy itt más a felhozatal...).
A gond az, hogy egyrészt persze semmi tapasztalat (egy-két éve élezgetek itthon konyhakéseket, és bár ez nem az a kategória, azért ad némi halvány elképzelést és háttértudást - max. ennyi a fogalmam, meg amit láttam, olvastam itt-ott), másrészt minél többet olvasom a fórumot, annál nagyobb a zűr...   :nemtom:
Segítenétek tisztázni?
Szóval szükségem lenne egy min. eszközkészletre, amivel itthon is elérhetem a kellő minőséget a borotválkozáshoz.
Sajnos a közös bőrbeszerzésről lecsúsztam (erről is...   :fejfal: ), de szerencsémre a közelemben működik egy bőrdíszműves.
A bolti bőrvétel előtt még teszek egy próbát nála (mielőtt a 'késes hibát' újra elkövetném a bőrrel is...).
Vagyis a bőrözés előtti eszközszükséglet érdekelne, abban kérném a segítségeteket
(egyelőre van egy ilyen 1000/3000-es Tojirom, de ez nyilván kevés).
Utána aztán beszélhetnénk a technikákról, hogy tanulhassak.
Előre is köszönök minden segítséget!   :sör:   :handshake:

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1387 Dátum: 2015. Február 05. - 12:29:29 »
Jani, először azt kell eldönteni, hogy gyűjtő/kereskedő/készítő leszel sok késsel, vagy pedig felhasználó néhány késsel.
Ha az előbbi, akkor érdemes beszerezni egy komolyabb kősort, mivel sokat fogsz élezni. Ha az utóbbi, akkor szerintem elég egy puhább kő, + krómoxid ill. gyémántpasztás balzafák, és bőr (miután megélezte neked egy profi). A komplett és jó kősor ugyanis nem olcsó mulatság.
(szerintem)

Nem elérhető gpsjani

• Törzstag
« Válasz #1388 Dátum: 2015. Február 05. - 12:42:27 »
OK. Akkor kezdjük az elején: ebben a pillanatban azt gondolom, hogy felhasználó leszek néhány késsel.
Akkor hogyan tovább? Az általad felsoroltakat hol lehet beszerezni, ill. ha nagyon körülményes, akkor kérhetek-e itt Tőletek segítséget ehhez?
A profi általi élezésről sokat agyalok. Tudom, hogy van ilyen megoldás, és azt is tudom, hogy kire érdemes bízni, csak hát ugye a posta... (mivel személyesen nem megy - ha menne, az egész ügy már rég le lenne zongorázva...   :whoops: )
Ez tartott vissza idáig. Nekem se vasvillával szórják be a pénzt az ablakon... 
Az a Dovo meg akármennyire alap, meg 'olcsó', és akármennyire pille, mégiscsak egy használható borotvakés, és ráadásul 20000-be vót (na meg a követ is az EM-nél vettem...   :fejfal: - az se két forintba fájt).
Tisztában vagyok vele, hogy kizárólag magamra vethetek, de ha már így alakult...
Meggondolatlan és türelmetlen voltam.   :jajne:

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1389 Dátum: 2015. Február 05. - 15:30:42 »
Postaköltség nem eget rengető, de az is érthető, ha esetleg nem mered rájuk bízni. Viszont másképp nem megy, hacsak nem lakik valaki hozzáértő a közeledben.
Gyémántpasztát árul valaki az Eladban, Jrabi.
(szerintem)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1390 Dátum: 2015. Február 05. - 15:32:29 »
Csöcsös szegecsest ajánlanék. :bocs: :fetreng:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Herr

• Vendég
« Válasz #1391 Dátum: 2015. Február 05. - 15:41:56 »
Csöcsös szegecsest ajánlanék. :bocs: :fetreng:
Elmész mindjárt megmondom hova:) Vitték mint a cukrot, amúgy egy késemen van de szerintem azért nagy duzzogva elfogadád azt cicisen is:)

Nem elérhető gpsjani

• Törzstag
« Válasz #1392 Dátum: 2015. Február 05. - 16:07:03 »
Postaköltség nem eget rengető, de az is érthető, ha esetleg nem mered rájuk bízni. Viszont másképp nem megy, hacsak nem lakik valaki hozzáértő a közeledben.

Nem, nem ez a baj. Bennük megbízom! A postaköltség se gond.
Nem szeretném, ha elveszne vagy megsérülne...   :fejfal:   :censored:

Herr

• Vendég
« Válasz #1393 Dátum: 2015. Február 05. - 16:16:16 »

Nem, nem ez a baj. Bennük megbízom! A postaköltség se gond.
Nem szeretném, ha elveszne vagy megsérülne...   :fejfal:   :censored:

Ha megnyugtat a 20 rugós dovónál jóval nagyobb értékű beretvákat küldözget itt egy csomó ember mindenfele a világban:) És legalábbis én még nem tapasztaltam,hogy elveszett volna egy is.
Kötni kell rá értékbiztosítást ha nagyon félted és ennyi.  Ne az gátoljon.de én azt mondom,vegyél egy kősort ,vagy egy nortont meg valami finiselőt és csináld meg magadnak. Az a biztos,meg úgy is ha van egy akkor lesz több is ,a kő meg egy életen át kiszolgál.

Nem elérhető creativehun

• Törzstag
« Válasz #1394 Dátum: 2015. Február 05. - 16:58:16 »
Most őszintén....Norton postával kb. 20-25 finiselő ha mázlija van kb. 5-10  az az..a minimum eszköz igény kő szempontból kb. 30 -ban van. Kérdem én...ha valakinek csak 2-3 kése van...mint pl. nekem is..és ezt egy hobbinak fogja fel aminek kellő idő birtokában hódolhat mert beleszeret a késes borotválkozás feelingjébe...miért áldozzon tök feleslegesen 30 ezret erre a célra mikor valakivel a tagok közül szépen megéleztet pár kést aztán az előbbi költség töredékéből vett eszközökkel el van élete végéig...és ha netán kiábrándulna a dologból...na bumm...ugrott pár ezer forintja.Kivéve persze ha az illető magán pénznyomdát üzemeltet ...mert akkor uccu neki...határ a csillagos ég...no meg egy príma kis kősor! :)
Style: safety razor
Hardware: Gillette Adjustable Safety razor 1-9/slim/ I 3 data code,Mühle super badger silver tip shaving brush
Software: | Trumper Rose Shaving Cream| Trumper Coral Skin Food

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici