Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 507510 alkalommal)

Herr

• Vendég
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1365 Dátum: 2014. November 08. - 19:29:02 »
Nyilvánvalóan nem vagyunk egyformák.
Nemgondoltam, hogy a viszonylag rövid fórumon eltöltött idő alatt olyan gigantikus tudásra tettél szert, hogy kinyilvánítasz technikákat és nem tanácsot adsz.
Látom, Te polihisztor vagy, ezert engedd meg, ezután egyszerűen csak Leonardónak szólítsalak.

Az a baj ,hogy amit mondtam azt nem én találtam ki hanem nekem is úgy mutatták. Ergo csak továbbadtam amit láttam.
Így asszem ne is trécseljünk tovább,mert a végén még eldurvul a dolog! :coffee:

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1366 Dátum: 2014. November 08. - 19:30:38 »
Béke van Srácok!
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #1367 Dátum: 2014. November 08. - 19:33:48 »
Urak!
Kromoxid port teljesen mindegy milyen vazelinnal keverek ossze? Milyen allagot kell kapjak? Elnezest a hulye kerdesert. :)
Tiszta vizet, vagy olajat(nekem Camelia olajjal van bekenve, de gondolom, jó hozzá bármi) is használhatsz.

Köszönöm, kipróbálom! :)
Éles pengét, bő habot!

"Some snakes have venom but humans have guns, knives and bombs.. Think a while and decide which you should be afraid of..."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1368 Dátum: 2014. November 08. - 20:13:01 »
Huha, nem gondoltam volna hogy ilyen lavinát indítok :)

Ha valakinek van petrója, és cigihamuja, akkor nincs abban semmi ha használja. Ha működik, és neki jó, akkor jó, nem? :)

Én speciel arra próbáltam utalni, hogy a cigihamunál sokkal alkalmasabb dolgokat is lehet venni piti pénzért, amit utána sok más dologra is lehet használni.

Ha az embernek nincs se petrója, se cigihamuja, akkor ha már amúgy is be kell szerezni valamit, akkor nem ez a kettő lenne az első választásom.

Ui: vivőanyagnak nincs szükség egyébként semmire, simán szárazon is bele lehet dörzsölni az alapodba, akármi is legyen. Vízzel, olajjal, vagy akármi mással csak kicsit egyszerűbb eloszlatni, és kicsit jobban rajta akar maradni majd a felületen, de nem fontos használni akármit is. De akármit is használsz, nem fogja befolyásolni a hatékonyságot, azon kívül hogy az olajos dolgokhoz tapad a borotva, és attól függően hogy mit használsz, árthat az alapodnak, meg esetleg jó büdös lehet :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1369 Dátum: 2014. November 09. - 07:55:10 »
Komolyan, cigihamus petróval élezni olyan a 21. században, mintha kimennél egy darab mosószappannal ruhát mosni a patakhoz.

A makacs foltokkal én a most is mosószappannal bánok el. Csak azon egyszerű okból eredően, mert az működik.

:bocs:  :offtopik:

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #1370 Dátum: 2014. December 04. - 20:17:08 »
Most találtam B&B-n. Remélem jó helyre teszem, ha nem, akkor bocsi!
 :fetreng: :fetreng: :fetreng: :fetreng: :fetreng: :fetreng:
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=W1DvMvP_MIg" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=W1DvMvP_MIg</a>
 :fetreng: :fetreng: :fetreng: :fetreng: :fetreng: :fetreng: :fetreng:
Éles pengét, bő habot!

"Some snakes have venom but humans have guns, knives and bombs.. Think a while and decide which you should be afraid of..."

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1371 Dátum: 2014. December 04. - 20:29:53 »
Engem nagypapám úgy oktatott, hogy a kés a gerincén fordúl s nem emelkedik el a bőrtől
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #1372 Dátum: 2014. December 04. - 20:57:26 »
Pont az benne a plane, hogy borzaszto rosszul csinalja. :)
Éles pengét, bő habot!

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1373 Dátum: 2014. December 04. - 21:44:15 »
Ez a videó nagyon kemény, rossz volt nézni. :jajne: Egyébként már van egy hozzászóló, aki felhívja a figyelmét a hozzá nem értésére.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #1374 Dátum: 2014. December 04. - 21:53:13 »
Nyilván egy színész, akinek az volt a dolga, hogy az amúgy késekkel és minden más sz.rral foglalkozó cég dolgait videós spot útján reklámozza.
Szégyen és gyalázat tényleg... (a fickó minden megmozdulása), illetve, hogy nem kapott tisztes forgatókönyvet...

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1375 Dátum: 2014. December 04. - 22:02:16 »
Engem nagypapám úgy oktatott, hogy a kés a gerincén fordúl s nem emelkedik el a bőrtől
Vagy 20 évvel ezelőtt engem is igy oktatott Kelemen mester

Nem elérhető Bowapex

• Törzstag
    • Mood for Dance zenekar
« Válasz #1376 Dátum: 2014. December 04. - 22:03:18 »
Aki nem tudja csinálni az tanítja :)
Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lehúznak a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1377 Dátum: 2014. December 17. - 09:35:42 »
(bocs, picit off, nem borotva, de élezés) A Haidu honlapját böngészve láttam ilyet élezőrendszert:
http://www.haidu.hu/hu_hcm_4.html
ez milyen élezéshez jó, kés, vagy valami spéci penge? Mi a funkciója, szöget segít tartani? ez valami szabvány amibe lehet szabványköveket venni, vagy a képen látható egy konkrét márka?

Most már egész jó élszalagot csinálok az otthoni késekhez kézzel a Haidu köveken, de az ember mindig szeret tanulni :D

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1378 Dátum: 2015. Február 03. - 15:52:14 »
A wedge kések élszöge nagyobb mint a hollow késeknél, ami ugye a kövön való fenéskor is nagyobb szögben való tartást igényel. Ha nem tévedek..:)
Hogy oldjátok ezt meg? Több szigetelőszalagot tesztek rá?
(szerintem)

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1379 Dátum: 2015. Február 03. - 16:17:06 »
A wedge kések élszöge nagyobb mint a hollow késeknél, ami ugye a kövön való fenéskor is nagyobb szögben való tartást igényel. Ha nem tévedek..:)
Hogy oldjátok ezt meg? Több szigetelőszalagot tesztek rá?

Hú, valamibe belebonyolódtál.
Nem nagyobb. Vagy ha egy adott késé nagyobb, az nem attól van, mert az wedge.
A borotvakést nem kell tartani élezéskor, hanem rá kell fektetni a kőre, így az élszög az élezés során végig fix marad. A borotvakéseknél ez sokkal fontosabb, mint a konyhakéseknél, amiket kézben tartva is élezhetsz, ha ügyes vagy, ezért is vannak így kialakítva.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici