Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 507408 alkalommal)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1410 Dátum: 2015. Április 28. - 10:33:20 »
Sztem kb az első úr az aktív jelenleg. Illetve salmo kollega nem?
Köszönöm a kiigazítást, így pontos. :hat:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #1411 Dátum: 2015. Április 28. - 22:38:12 »
. Illetve salmo kollega

Köszönöm a kiigazítást, így pontos
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető eFeM

• Törzstag
« Válasz #1412 Dátum: 2015. Április 29. - 07:50:45 »
Sziasztok, körülbelül 3 éve borotválkozom „hagyományosan” egy biztonsági borotvával. Nemrég vettem egy borotvakést (dovo pearlex), ki is próbáltam, de szerintem életlen volt… annak ellenére h a bőrön (angolul strop) végighúztam többször is. Feltételezem h meg kéne fenni, élezni fenőkövön… ami nekem még egyelőre nincsen. Mit javasoltok? Esetleg tudtok vkit akinek van ebben rutinja és vmennyi pénzért megélezné nekem?

Sziasztok!
Ugyanezen probléma miatt kerültem ide, így kissé vak vezet világtalant, de én ezt találtam az oldalon:
http://borotvaforum.hu/index.php?topic=994.0

És egy kérdésem is lenne! A Haidu bőrét próbálta már valaki? Az nem probléma hogy csak 4 cm széles? Több Haidu kövem van késekhez, ezért szívesen vennék bőrt tőlük, de ezzel kapcsolatban 0 tapasztalatom van. :/

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1413 Dátum: 2015. Április 29. - 08:24:28 »
Haidu nem a késekhez csinált bőrt? Ha nem full sima akkor nem jó.

Salmo jól élez, reparál, bátran fordulhatsz hozzá.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető eFeM

• Törzstag
« Válasz #1414 Dátum: 2015. Április 29. - 08:51:23 »

Itt egy kép róla:
http://haidu.hu/images/hcj_1.png
Elvileg hús és bőr oldal ragasztva fenyő lécre. De lehet hogy keresek egy bőröst, veszek tőle darabokat, és abból megoldom ugyanezt, vastagabban...

A kést meg ma vagy holnap küldöm. :)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1415 Dátum: 2015. Április 29. - 08:54:06 »

Itt egy kép róla:
http://haidu.hu/images/hcj_1.png
Elvileg hús és bőr oldal ragasztva fenyő lécre. De lehet hogy keresek egy bőröst, veszek tőle darabokat, és abból megoldom ugyanezt, vastagabban...

A kést meg ma vagy holnap küldöm. :)
A borotvabőr sima, nem ez s domború/rücskös fajta, és a fényes oldal. Bőrössel jobban jársz.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
« Válasz #1416 Dátum: 2015. Június 06. - 20:51:56 »
Ostobenkó kérdés, dilettantizmusommal együtt kéretik olvasni:

Létezik-e olyan "univerzális" kő, amin lehet élezni borotvakést is, és rendes kést is? Annyit már olvasgatás alapján megtudtam, hogy vannak különféle durvaságú kövek akárhányezertől mégtöbbezerig, viszont azt nem tudom, hogy mi lenne az, ami borotvakés időnkénti élezésére is alkalmas, de közben a victorinox svájcibicskám és a nem rég talált szalonnázóst is évente 2x megélezném rajta.
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1417 Dátum: 2015. Június 06. - 22:36:23 »
Ostobenkó kérdés, dilettantizmusommal együtt kéretik olvasni:

Létezik-e olyan "univerzális" kő, amin lehet élezni borotvakést is, és rendes kést is? Annyit már olvasgatás alapján megtudtam, hogy vannak különféle durvaságú kövek akárhányezertől mégtöbbezerig, viszont azt nem tudom, hogy mi lenne az, ami borotvakés időnkénti élezésére is alkalmas, de közben a victorinox svájcibicskám és a nem rég talált szalonnázóst is évente 2x megélezném rajta.

Van. Naniwa, Shapton, DMT, Norton ,...., ...., sor  ;D

A szalonnázó késed már egy 1000-2000 kőtől éles lesz, de a borotvádnak 10000 felett kezd megjönni az éle. Ha sort veszel, abban lesz 1000-es kő, ami jó lesz a szalonnázóhoz és a borotvádhoz is, csak a borotvával tovább kell menned.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #1418 Dátum: 2015. Június 07. - 08:41:14 »
Nem csak a számokról van itt szó. Egyáltalán nem tanácsos konyha kés élezés után borotvakést rakni ugyanarra a kőre, mert a korábban leválasztott durva szemcsék a borotva kényes élében bizonyt kárt tehetnek.  :fejtor:
Sheffield-England

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #1419 Dátum: 2015. Június 07. - 09:14:42 »
Én sem keverném a kétféle fenést egy felületen. De opció lehet, ha megjelölöd a kövek egyik oldalát és azon csak borotvát fensz
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1420 Dátum: 2015. Június 07. - 10:23:53 »
Nem csak a számokról van itt szó. Egyáltalán nem tanácsos konyha kés élezés után borotvakést rakni ugyanarra a kőre, mert a korábban leválasztott durva szemcsék a borotva kényes élében bizonyt kárt tehetnek.  :fejtor:

Élezés után illik megtisztítani a követ. De ha mégsem teszed, akkor is teljesen mindegy, hogy a levált fémszemcse most épp egy borotváról, vagy egy késről vált le, ha méretében közel azonos. Miért válna le nagyobb, durvább szemcse egy konyhakésről?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1421 Dátum: 2015. Június 07. - 10:57:35 »
+1 a fentebbihez.

Mindegy hogy kaszát, vajazókást, borotvát, vagy mit élez az ember. Élezések előtt/között amúgy is illik lemosni és/vagy lesíkolni egy normális követ, ami nem oda való az ezeknél úgyis lejön. Nekem 1 sorom van évek óta, minden azokon éleződik konyhakésektől a borotvákig.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1422 Dátum: 2015. Június 07. - 12:03:01 »
Ez szerintem inkább a fenőszíj esetében lehet érvényes. Kövem nekem is egy sorom van mindenre. Fenőszíjat régebben használtam késekhez, de arra borotvát nem mertem tenni.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1423 Dátum: 2015. Június 07. - 13:26:48 »
Egy sorotok van, na szép! Mondjuk amit csináltok, az olyan is...  :fetreng:

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1424 Dátum: 2015. Június 07. - 13:48:30 »
Egy sorotok van, na szép! Mondjuk amit csináltok, az olyan is...  :fetreng:

Jah!

Hamarmunka, sose jó!  :wiggle: :fetreng:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici