Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 507249 alkalommal)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1575 Dátum: 2016. Március 03. - 20:40:42 »
Úgy néz ki a Norton Bowapex éltársé lesz majd, a Naniwa joga egyelőre Karaknál van :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető siorak

• Törzstag
« Válasz #1576 Dátum: 2016. Március 03. - 21:38:43 »
NA megérkezett ma az 1-3-5 mikronos fólia. Vettem balsafát, de azt inkább pasztára használnám csiszolás után(szőrös a felülete 1 cm vastag) üveglapora gondoltam rögzíteni a fóliákat. mivel érdemes ragasztani? két oldalú ragasztó vagy mi?

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1577 Dátum: 2016. Március 03. - 21:46:05 »
Víz, oda cuppantja.

Minfen más esetben, elveszted az üveg sima felületét.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető siorak

• Törzstag
« Válasz #1578 Dátum: 2016. Március 03. - 22:20:22 »
 :2thumbup:
Vágatok üveget.  20 cm hossz 10 cm széles az jó?

Nem elérhető Szilar6d

• Új tag
  • *
« Válasz #1579 Dátum: 2016. Március 04. - 18:23:25 »
NA megérkezett ma az 1-3-5 mikronos fólia. Vettem balsafát, de azt inkább pasztára használnám csiszolás után(szőrös a felülete 1 cm vastag) üveglapora gondoltam rögzíteni a fóliákat. mivel érdemes ragasztani? két oldalú ragasztó vagy mi?
Szia. Ha nem titok megkérdezhetem honnan van a fólia? Be linkelnéd?

Nem elérhető siorak

• Törzstag
« Válasz #1580 Dátum: 2016. Március 04. - 18:52:48 »
http://www.aliexpress.com/item/3-pieces-3M-Lapping-Film-261X-Precision-Grinding-Polishing-Sanding-Paper/2039289213.html
A megrendelés leadásánál jelezni kell, hogy melyik három fóliát szeretnéd.
Én ezt adtam meg:
" 1mic ( light green) 10000# 3mic (pink) 8000# 5mic (Coffee) 6000# "

Nem elérhető Szilar6d

• Új tag
  • *
« Válasz #1581 Dátum: 2016. Március 04. - 19:56:34 »
Köszönöm

Nem elérhető Szilar6d

• Új tag
  • *
« Válasz #1582 Dátum: 2016. Március 04. - 20:50:52 »
Ha van valakinek konkrét tapasztalata, ne tartsa magában!!
http://www.aliexpress.com/item/3-pieces-3M-Lapping-Film-261X-Precision-Grinding-Polishing-Sanding-Paper/2039289213.html
Én ezt adtam meg:

Nem elérhető GPF

• Törzstag
« Válasz #1583 Dátum: 2016. Március 08. - 14:30:41 »
Azt szeretném kérdezni a nálam hozzáértőbbektől, hogy pl. egy orvosi szike hogy viszonyul élességben egy borotvához?
Ki, hogyan élezi a szikéket? Ill. azt tudom, hogy vannak olyan műköszörűsök, akik ilyet csinálnak. Ők elboldogulnának megfelelő minőségben egy borotvával?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1584 Dátum: 2016. Március 08. - 15:15:41 »
Szerintem a szikék már rég cserélhető pengések.

Ismerek egy szakit... Fehérváron... ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető GPF

• Törzstag
« Válasz #1585 Dátum: 2016. Március 08. - 16:12:46 »
Szerintem a szikék már rég cserélhető pengések.

Van ilyen is, olyan is.

Pesten is van orvosi műszereket élező mester.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1586 Dátum: 2016. Március 08. - 20:10:20 »
Nem tudok senkiről jelenleg aki hivatásos, és korrekt módon meg tudna, vagy akarna élezni egy borotvakést. Nem csak Budapesten, az egész országban. Sokan meg fogják próbálni, és ügyességtől függ hogy a használhatatlan és a nagyjából használható között mit kapsz, de borotvás szemmel kókányolás mind, és egy amatőr jobb élt tud elérni 1-2 délutános próbálkozással.

Az orvosi szikék amikkel műtenek azok már mind cserélhető pengések. A patológusok meg anatómusok használnak már csak normál szikéket, de ott meg majdnem mindegy hogyan van élezve, általában eléggé életlenek :) Igényes patkósoknál nagyjából olyan élesek a kések mint a jobb szakácsoknál/henteseknél, az anatómián meg egy kaszakővel vannak élezve amikor már nagyon trancsíroz.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető siorak

• Törzstag
« Válasz #1587 Dátum: 2016. Március 08. - 21:56:29 »
Ha van valakinek konkrét tapasztalata, ne tartsa magában!!
Én ezt adtam meg:
Csak jönne már meg a GD 66, hogy kipróbálhassam őket :/

Nem elérhető GPF

• Törzstag
« Válasz #1588 Dátum: 2016. Március 09. - 09:02:46 »
Nem tudok senkiről jelenleg aki hivatásos, és korrekt módon meg tudna, vagy akarna élezni egy borotvakést. Nem csak Budapesten, az egész országban. Sokan meg fogják próbálni, és ügyességtől függ hogy a használhatatlan és a nagyjából használható között mit kapsz, de borotvás szemmel kókányolás mind, és egy amatőr jobb élt tud elérni 1-2 délutános próbálkozással.

Az orvosi szikék amikkel műtenek azok már mind cserélhető pengések. A patológusok meg anatómusok használnak már csak normál szikéket, de ott meg majdnem mindegy hogyan van élezve, általában eléggé életlenek :) Igényes patkósoknál nagyjából olyan élesek a kések mint a jobb szakácsoknál/henteseknél, az anatómián meg egy kaszakővel vannak élezve amikor már nagyon trancsíroz.

Nagyon becsülöm és tisztelem, amit a késes közösségért teszel, de úgy érzem, ez az élezés kérdéskör nagyon nincs megoldva.
Láttam az általad linkelt csiszoló fóliákat is, az tényleg vállalható áron van, mégsem tudok bízni a saját élezőképességemben. Másrészt biztos működnek azok a bőrök, fóliák, de mégis van egy olyan kókányolós érzetük.
Azt meg egyébként is kissé abszurdnak tartom, hogy a kés árának többszöröséért kell venni köveket, bőrt, pasztát.

Ezért is vettem Feather Artist-ot, de nagyon furdalja az oldalamat az igazi késes borotválkozás kipróbálása...

És hogy vállalod az összegyűjtött kések élezését, azt külön köszönöm, még így egyelőre igazi kés nélkül is.

Nem elérhető siorak

• Törzstag
« Válasz #1589 Dátum: 2016. Március 09. - 09:18:48 »

Nagyon becsülöm és tisztelem, amit a késes közösségért teszel, de úgy érzem, ez az élezés kérdéskör nagyon nincs megoldva.
Láttam az általad linkelt csiszoló fóliákat is, az tényleg vállalható áron van, mégsem tudok bízni a saját élezőképességemben. Másrészt biztos működnek azok a bőrök, fóliák, de mégis van egy olyan kókányolós érzetük.
Azt meg egyébként is kissé abszurdnak tartom, hogy a kés árának többszöröséért kell venni köveket, bőrt, pasztát.

Ezért is vettem Feather Artist-ot, de nagyon furdalja az oldalamat az igazi késes borotválkozás kipróbálása...

És hogy vállalod az összegyűjtött kések élezését, azt külön köszönöm, még így egyelőre igazi kés nélkül is.

Fogd fel kihívásként és legyen egy 5 dolláros GD66 az élezés megtanulásához. Én is így vagyok vele. Van egy jó kés, ami így két hónap használat és fenési technika javulás használati tapasztalat stb után egyre jobb eredményt hoz (eddig egy figyelmetlen vágásom volt csupán) és lassan érkezik a GD 66. Meg majd a 8000-es kő is, amit sajnos elvesztettek útközben, de az eladó küldi hamarosan az újat.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici