Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 507271 alkalommal)

Nem elérhető nork

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #1545 Dátum: 2016. Február 23. - 14:14:31 »
A Marttiinit tartsd meg, polírozd és lesz egy nagyon jó, könnyű filéződ. Másra nem is való, de arra maga a tökély.

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
« Válasz #1546 Dátum: 2016. Február 23. - 18:01:59 »
Köszi a segítséget Urak! Akkor maradnak a kések játszós mindennapinak, a Marttini meg vagy éleződik, vagy vándorol, ha Bowával kitalálunk valamit.
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1547 Dátum: 2016. Február 23. - 18:35:01 »
"Marttiini" ha eredeti, vagy az enyém nem az :-)

• Törzstag
« Válasz #1548 Dátum: 2016. Február 23. - 18:44:07 »
A fene se nézegeti a nevét. Furán leírt martini :D
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1549 Dátum: 2016. Február 23. - 19:20:41 »
Azaz! Cukorral! Azé ne nyalogassuk...

• Törzstag
« Válasz #1550 Dátum: 2016. Február 23. - 19:44:05 »
Nem nyalogatom. Marad a polcon. Élezni nem akarom most, olyanra nem költök amit jó ideig nem fogok használni.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1551 Dátum: 2016. Február 23. - 20:05:19 »
Elég lágy acél. Sztem egy pangó regi fenőkő megteszi.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1552 Dátum: 2016. Február 23. - 20:55:57 »
Akár, mert valóban nem egy szamurájkard. Csak azért javaslom a polírt (én is csak az élét szoktam), mert filézéskor, csontozáskor jól jön az ha "rajzolni" lehet a késsel.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1553 Dátum: 2016. Február 24. - 08:58:55 »
Tisztelt Urak!

Az a nagy helyzet, hogy mostanság igen sok a dolgom, cserébe a szabadidőm igen kevés  :bocs: Így sok embert el kellett küldenem, aki éleztetni szeretett volna velem borotvát, mert nagyon sok időm elmegy az egyenkénti élezgetéssel, PÜ váltásokkal, postára járással, stb. Ezért úgy döntöttem pár hónapja hogy 1/1-ben abbahagyom, és nem vállalok senkinek semmit.

Viszont azt tapasztalom, hogy mások is hasonló mennyiségű szabadidővel vannak megáldva mostanság mint én, így ők is elküldik az embereket hogy ők sem tudják vállalni.

Így viszont tök jó hogy mindenkinek azt ajánlom, hogy hozzáértővel éleztesse a kését, meg hogy szerezzen be egy etalont és ahhoz mérve tanuljon meg élezni, ha még én is elhajtom őket hogy nem érek rá. Ezért döntöttem úgy, hogy próbálok egy arany középutat választani, és meglátjuk hogy mennyire lesz működőképes a dolog.

Amennyiben az éleztetni akarók minden 1-2 hónapban össze tudnának dobni legalább 5, de inkább 5-10 kést, akkor sokkal kevesebb időm menne el az egyszeri dolgokkal. 1x kell köveket síkolni, minden cuccot elővenni, takarítani, próbaborotválkozni, csomagolni, postázni, stb. Kevés időnek tűnik, de elég sok odafigyelés és papírozgatás kell hogy ne keveredjenek össze a pár napos eltolódással érkező csomagok, élezés közben ha több kést is küldött valaki akkor tudjam kinek hány kése van, és melyik az övé. Főleg ha az egyik nap nem érek a végére, és csak napok múltán tudom folytatni, viszont addig érkezett még 1-2 kés, és akkor melyikkel melyik kőnél is tartottam? :)

Szóval: akinek nem sikerült esetleg mással megoldani az élezést, vagy mindenképp velem szeretné valami miatt, akkor küldjön egy PÜ-t nekem és meglátjuk hány ember jön össze. Amennyiben ez jó rendszernek bizonyul, akkor a jövőben is 1 vagy 2 havonta csinálok ilyen köröket, kiderül majd lesz-e rá igény.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1554 Dátum: 2016. Február 24. - 09:52:55 »
Mondanam hogy beszallok de lelkes amator vagyok a keszito urakhoz kepest. 25 kést éleztem csak, pont tegnap szamoltam.
Sajnalom amugy hogy leapadt az állomány.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető siorak

• Törzstag
« Válasz #1555 Dátum: 2016. Február 24. - 10:18:07 »
Az ám a baj, hogy egy kezdő még az etalont sem tudja pontosan. pl. azt is észrevettem, hogy még az sem mindegy, hogy egy órával korábban fenem meg a borotvát, vagy használat előtt közvetelenül. (Az egy napról nem is beszélve)

Jah. Buffy a hétvégén 10 használat után pasztáztam a zölddel, jobb lett, de nem olyan jó, mint ahogy kaptam tőled.

Tanulni kell még ezt .:/

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1556 Dátum: 2016. Február 24. - 10:51:44 »
Köszönöm a kezdeményezést, Sanyi! :thanks:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1557 Dátum: 2016. Február 25. - 09:26:44 »
Előástam nagyapám kövét, s kipróbáltam, egy non shave ready gold dolláron, a harmincéves emlékeimet.

Tisztességes élt tudtam rá vasalni.

Nem egy gregg patent, de borotválásra alkalmas lett.

Ezzel nem bátorítanék senkit, hogy velem éleztessen, de ha minden kapu bezárul, egy mindig kinyílik.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1558 Dátum: 2016. Február 25. - 10:02:09 »
Amúgy amennyire macera volt az első pár kés annyira könnyű lett. Mondjuk kell a jó kő is.

Nem elérhető siorak

• Törzstag
« Válasz #1559 Dátum: 2016. Február 25. - 10:25:00 »
Baromi kíváncsi leszek, mit tudok kihozni majd az ajánlott low budget M3-as fóliákkal és a Gold dollar 66-tal totál kezdőként.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici