Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 509223 alkalommal)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #615 Dátum: 2012. Április 09. - 22:58:39 »
Az élszalag mérete (szélessége) nem az anyag keresztmetszetétől (metszet szélességétől) + az élszög méretétől függ?  :nemtom:

De. Emlékeim szerint amellett hogy nem volt elég vékonyra köszörülve, még az élszög is kisebb volt a kelleténél.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #616 Dátum: 2012. Április 10. - 14:36:05 »
Így má' OK.

Ha egy késen nem szép egyenletes az élszalag mérete, akkor az köszörülési probléma (hiba)? A Dovo-im ilyenek, és csak a Dovoim. A többi késemen aránylag szép, egyenletes az élszalag. Amúgy tökéletesen lehet velük - a Dovokkal - borotválkozni, szeretem mindegyiket...csak gyanús, hogy ez csak a Dovo késeimen jelentkezik... :borosta:

Az új Dovo-k ilyenek, hugyos az élszalagjuk. Ugyan nincsenek annyira igényesen köszörülve mint a régiek, de az acéljuk attól még jó. Vannak jobban meg vannak rosszabbul sikerült darabok, de eddig 6-7 új Dovo-ból egyik sem hasonlít a régiekhez.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Kinca71

• Új tag
  • *
« Válasz #617 Dátum: 2012. Május 08. - 18:46:50 »
Valaki megtudja mondani miért kell borotválkozás előtt és után is szíjazni?

Más, eszembe jutott,hogy a borotva élezése mindig éllel szemben történik. Vajon miért nem a gerinc felé történő élezés alakult ki?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #618 Dátum: 2012. Május 08. - 19:58:21 »
Illetve a használat utáni fenéssel biztosan nem marad a pengén korrodáló víz és habos szmötyi.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #619 Dátum: 2012. Május 08. - 19:59:18 »
Speciel, én olvastam már külföldi fórumokon, hogy valaki élez gerinc felé húzva, és működik úgy is...
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #620 Dátum: 2012. Május 08. - 20:35:19 »
Peti, én spec. nyugati késnél olvastam, nem japánnál!
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #621 Dátum: 2012. Május 08. - 20:53:26 »
Biztos működik hátrafele is, de sokkal jobban érzem a követ és a borotvát is ha az él megy elől. Stabilabbak és jobban irányíthatóak úgy a mozdulatok, kinek mi jön be jobban.

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #622 Dátum: 2012. Május 08. - 22:29:50 »
Én borotválkozás után le szoktam fenni szijon...csak a tisztitás miatt néhányszor. Viszont most boroválkozás előtt néhányszor vörös vasoxidos szijon huztam le..és csak azon. A borotválkozás végeredménye ugyanolyan volt, viszont jóval kevésbé húzott. Élezni éllel szemben szoktam - és nem tul gyakran.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #623 Dátum: 2012. Május 14. - 11:42:11 »
Valakit esetleg érdekel egy 4/8-as Norton? Lehet hogy nemsokára eladom, a napokban akarok rendelni helyette Naniwa 8k Snow white-ot. A 4k oldalát már lecserélte nálam az 5k Chosera, így már csak a 8-as oldalt használom. Viszont csak 1 szett követ akarok megtartani, így inkább eladom majd a Nortont, és marad egy szett 1-5-8-10k + japó finiselő, meg egy gyémántos síkolni. Így 1 kerek készlet kövem lesz, és megmarad a családi béke :)
Ugyan jó eséllyel be fogok valamikor ruházni egy 400-as Choserára is, de egyelőre nem bolygatom a dolgot, jobb ez így nekem  ;D Ami olyan azt egyelőre megcsinálom a gyémántossal, így az nem sürgős.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #624 Dátum: 2012. Május 14. - 11:55:48 »
Oksa, legalább tudom hogy lesz rá vevő ha rászánom magam. Félve kérdeztem ma meg hogy mi lenne ha vennék egy ilyet, a válasz az volt hogy nyugodtan, de akkor a Nortonnak költöznie kell  :D

http://www.chefknivestogo.com/nasnwh8.html

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #625 Dátum: 2012. Május 14. - 12:57:58 »
Sanyi
Beállok 2.-nak a Nortonhoz.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #626 Dátum: 2012. Június 03. - 14:19:38 »
Korábban olvastam az újságpapíros élfrissítést. Ma muszáj volt kipróbálnom és meglepően jól sikerült az élezés. A papír után húztam jó párat bőrön is persze, de az újság sokat segített az tuti. Meg tudja valaki mondani mi ebben a titok? A nyomdafesték anyaga a kulcs, vagy a papír? A festék anyagában elvileg nem játszik. 
Sheffield-England

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #627 Dátum: 2012. Június 03. - 17:20:38 »
A fekete tinta a lényeg, azt szokták mondani hogy a legsűrűbben nyomtatott részt érdemes használni :) Valamicskét állítólag a papír is segít, de a fekete tinta a kulcs.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #628 Dátum: 2012. Június 03. - 17:23:27 »
Mit használtál? Magyar Nemzetet, vagy Népszabadságot?  :crazy: :evil: :fetreng:

Szabad Földet :crazy: :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #629 Dátum: 2012. Június 03. - 17:24:50 »
A fekete tinta a lényeg, azt szokták mondani hogy a legsűrűbben nyomtatott részt érdemes használni :) Valamicskét állítólag a papír is segít, de a fekete tinta a kulcs.

Vajh miért? Tudjátok? Holnap rákérdezek, van kitől ;)
Sheffield-England

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici