Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 509238 alkalommal)

Nem elérhető Xaba

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #585 Dátum: 2012. Március 21. - 16:08:14 »
Sziasztok éltársak!

Van egy (örökség) borotvakésem, amit én ugyan megpróbáltam megélezni a szintén örökölt kövön, és bár elvágja a hajszálat (erős behatásra :) ), meg a szőrt leviszi az alkalomról (nem annyira mint a shavette egy DE pengével), de arcon földöntúli dolgokat művel. Szánt, hasít, húz-nyúz-zúz, egyszóval használhatatlan.

Lenne valaki olyan kedves (természetesen nem ingyen) elvállalni ennek a késnek a megélezését, hogy végre megtudjam, milyen az igazi  :borotva:?

Köszönöm szépen, további szép napot mindenkinek!
Csaba

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #586 Dátum: 2012. Március 21. - 16:11:42 »
Milyen kés?
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #587 Dátum: 2012. Március 21. - 16:27:58 »
Na, jó akkor neked külön: Mi van ráírva a borotvakésre?  :crazy:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető flasi

• Új tag
  • *
  • Stehlo + Flaschner im Solingen
« Válasz #588 Dátum: 2012. Március 21. - 18:03:54 »
 Flaschner Kálmán borotvakéstitő mester vagyok
 nagyon szivesen segitek önnek küldj el a cimemre vagy hozza el személyesen
 88 szekesfehervar Juhasz Gy. u.1.

tistelettel F K

Nem elérhető Xaba

• Törzstag
« Válasz #589 Dátum: 2012. Március 21. - 19:00:26 »
Koszonom a lehetoseget irtam privatot.
A kes clauberg solingen, erdekes modon a masik oldalan az van hogy sheffieldi acel. A kes mar rovidebb, mint ujkoraban, gondolom papam leejtette es letort a vege.  De szepen megcsinaltak, olyan mintha gyarilag lenne ilyen.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #590 Dátum: 2012. Március 21. - 22:15:56 »
Egy aprócska hozzászólásban minimum 7 hiba, ráadásul a mondatok értelme és az igeidők sem stimmelnek, és a központozás is egy nulla. Remek metsterur.

Nem elérhető Bubba

• Törzstag
« Válasz #591 Dátum: 2012. Március 21. - 22:27:58 »
Egy aprócska hozzászólásban minimum 7 hiba, ráadásul a mondatok értelme és az igeidők sem stimmelnek, és a központozás is egy nulla. Remek metsterur.

;D

Nem elérhető pintadam

• Törzstag
« Válasz #592 Dátum: 2012. Március 21. - 22:47:05 »
Mondjuk lehet, hogy jobban fogalmaz, mint amennyire mi borotvákat készítünk ;D  ;)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #593 Dátum: 2012. Március 22. - 08:56:26 »
Kuni, még fiatal vagy és türelmetlen!  ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #594 Dátum: 2012. Március 22. - 11:17:41 »
Kuni, még fiatal vagy és türelmetlen!  ;)

Én úgy olvastam végig, mint azokat a szövegeket az összekevert betűkkel, ami tornáztatja az agyat, hogy a ha gyorsan olvasod, akkor a szó eleji és végi betűkből összerakod a szót, hogy közte milyen kuszaság van, azt az buksid korrigálja, s nem tűnik fel a temérdek hiba.  :fetreng:

Lehet, hogy 40 év múlva én is teszek arra, hogy lemaradt egy ékezet :fetreng:....ha még tudok írni és bírok halani a technikával :crazy:
Sheffield-England

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #595 Dátum: 2012. Március 22. - 11:25:45 »
Szerencsére én is átlátok még a occitán. Örüljünk inkább, hogy itt van velünk. Engem pl. nem zavar..., elolvasom gyorsan, a lényegi infó pedig megmarad.
Arra gondoltam, hogy Kuni, hogy anyázna, ha linképítők jelennének meg a fórumon, hasonló style-ban... az milyen fejfájást okozna pl. a googlinak...  ;D no meg fontinak...   

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #596 Dátum: 2012. Március 22. - 14:49:23 »
Pusztán halkan megjegyezném, hogy Gyufára valaki kiakadt, mikor le merte írni, hogy "Jappan"-borotva.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #597 Dátum: 2012. Március 22. - 15:20:13 »
Hö.. Ki volt az? Hogy merte?  ;D
Kuni én helyesírásból majdnem minden évben megbuktam minden iskolában.. (Mondjuk ennek volt előzménye...) ettől függetlenül én is nyitott szemmel figyelem és azt megtanultam, hogy nem akadok már ki ilyen apróságokon, annak ellenére, hogy nekem is megvan azonnal a véleményem ha valaki már csak az 1-2 elemi helyesírási hibát elveti pl. inteligens, vagy egyenlőre stb. de ettől még lehet jó ember... A Jappan az valami más...(tudat alatt asszociálta a Nippon-t) Gondolom ezért volt valaki annyira kiakadva, mert hiba és nem humor volt...  ;D Nekem speciel ez tetszik!  ;D

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #598 Dátum: 2012. Március 22. - 16:02:30 »
Teljesen igazad van Kuni, de nem ez itt a legnagyobb probléma...
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #599 Dátum: 2012. Március 22. - 20:50:43 »
Pusztán halkan megjegyezném, hogy Gyufára valaki kiakadt, mikor le merte írni, hogy "Jappan"-borotva.

én voltam, ide lőjetek!  :crazy:
mellesleg ha csak egyszer írta volna le, nem tettem volna szóvá... Nem minden helyesírási hibára vagyok érzékeny (az én helyesírásom sem tökéletes), de a "Jappán" ott és akkor nekem kb olyan volt mint a porcelánon megcsikorduló kés...  :borosta:
... a nyúlon túl?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici