kicsit berekedten, de azért megerősítem. Flasi mester nem mondott hülyeséget, bár rossz megnevezéseket használunk, ezért hangzik hülyeségnek.
Szerintem 10K fölötti iszap/ szennyeződés nélküli fenés felett minden él tükörpolír szabadszemmel, míg akár 300x nagyításnál nem hiszem el, hogy bármelyikőtök látott volna teljesen "tükörpolír" felületet... Tehát már ez a tükörpolír definíció is kérdéses.
Amit én tudok erről, szelésnél minél egyenletesebb az élszalag, annál kisebb a súrlódása, borotválásnál, pedig ezzel ellentétben van egy határ ahol az acélmolekuláknak bizonyos meghatározott helyzetben kell helyezkedniük, hogy a legoptimálisabb vágáshoz való élgeometriát, azon belül pedig az optimális élpontokat hozza. Tehát ez az élszalagra is értendő, mivel onnan lesz az él. Ez meg elméleti síkon, kövön fenés esetén mindig "fogas", nem sima. Több tengelyes lézer élezés esetén más lenne a helyzet, mert az nemcsak élezés, hanem az acélmolekulák lefixálása is, de nem hiszem, hogy STR8-borotvák sűrűn látnak lézert. Ott nem lenne igaz a felvetés, de ez esetben a tükörpolír definíciója is más lenne.