Ádám (romsitsa) jóvoltából további adalék a L'Auto feliratos vajszínű dobozos Pioneer Olympic Special 1924 szetthez.
A 850 USD-n elkelt viaszpecsétes NOS cuccost eladó fazon újabb ajánlata az eBay-en egy viseletes L'Auto szett.
Írja róla, hogy "rendkívül ritka Gillette Pioneer Olympic Special szett.
Egy évig volt forgalomban az esemény évében.
Sport újság a "L'auto" (1900/1944) speciális megbízására készültek reprezentációs ajándékokként.
Az egyetlen Gillette borotva szett ragyogó fehér krém bőrtokban.
A francia készletek a legkeresettebb a gyűjtők között. Sokkal ritkábbak, mint a brittek.
Eladtam egyet az Ebay-en december 13-án."
Ennek nagy része szerintem igaz. Az, hogy egy évig volt forgalomban az olimpia évében persze nem életszerű.
A már eladott NOS L'Auto szett Olympic Special feliratos Gillette papír dobozban volt persze. Az tutira azonostja a szériát.
(Ennek belsejét ő sem látta.)
Amit meg most árul, meg az én L'Auto cuccosomhoz nincs ilyen gyári papír doboz csomagolás.
A L'Auto dobozokban a Gillette logó nem egyezik. Az Old Type készülék 102A-nak néz ki.
Ennek ellenére az ő levezetése alapján gondolhatom talán az én L'Auto dobozosomat is Olympic Special szettnek.
Arra kíváncsi lennék még, hogy a NOS 850$-os Olympic L'Auto szettben mi lapul a viaszpecsét mögött.
Már mint készülék nyél repedés állagra, mert ezek nem a használattól lettek hajszál repedésesek.
(Ilyen rondán szétrepedve persze már attól.)
Kibontsam-nebontsam. Fúrna a kíváncsiság az biztos.