Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 484540 alkalommal)

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
Re:Gillette
« Válasz #1020 Dátum: 2016. Március 02. - 01:20:12 »
Sajnos nem látszanak a képek, a L'Auto az, ami mostanság volt fent?
A 102-re vonatkozó részt nem teljesen értem, a Single ringet made in felirattal és Gillette logóval, de gyári szám és szabadalmi hivatkozás nelkül tovább gyártották, egészen 1928-ig.

Ez szerintem kódolatlan, a szériát nem látom, de nyelén nincs a Pat. felirat.
http://badgerandblade.com/vb/showthread.php/245274-NOS-Olympic-Special-Pioneer-Old-Type

A doboz emblémázása egy érdekes kérdés, ez egy hasonszőrű francia darab.
http://badgerandblade.com/vb/showthread.php/428909-Gillette-Pioneer-set-or-is-it-Weird-Gillette-stuff

Szintén francia.
http://badgerandblade.com/vb/showthread.php/307788-Has-anyone-else-seen-this-case-for-an-Old-Type

Miután 1921 utániak, illene, hogy szerepeljen az old type felirat, de nincs, mint sok más dobozon  sem volt. Miután az old typeok dobozait nem nagyon használták újabb modellekhez, a tipem az, hogy fogtak mindent, összerakták ahogy éppen jött és eladták. Repinek, kiskereskedőnek, bárkinek.

Valamiféle logika látható abban, hogy a francia piac dobozai csak a gyémánt logót kapták meg, így esetleg még az is elképzelhető, hogy az olimpia szériát direkt a bostoniaktól rendelték meg, ezért az külön bélést kapott.

És szép az a fa doboz meg a new improved is.

Üdv

Á

Nem elérhető vetus.novacula

• Törzstag
« Válasz #1021 Dátum: 2016. Március 02. - 04:14:26 »
Az Old Type 102 1906-1921 között volt gyártásban.
Az Old Type 102A 1921-1929 között.

Két készülék fej különbsége a képen.
A: régi típusú 102, vékony fej (1,6 - 1,7 mm vastag az alaplemeze.)
B: vastagabb fej, ez a 102A Old Type.

Én a 102-es Old Type készülékről írtam csak. Mivel az van a dobozokban.
1921-ben a 'P' Old Type szériák után a 102-es Old Type-ok sorozatszám és Gillette jelzés nélkül jöttek ki.
A 102A készülékek meg a fene tudja. Ilyenem nincs.
Illetve annyi biztos, hogy szabadalmi dátum nem volt a nyelükön, mert már szabadalom nem védte őket. (Jöhettek-jöttek az Old Type klónok.)

Nem tudom a BB-es Olympic Special szettben milyent linkeltél be. Képről a fej inkább 102A.  ???

A Gillette sima gyémántos logo a dobozban nem a francia piaci jellegzetesség szerintem. USA piacos is van ilyen több szettben.
(Francia gyártás nem volt, csak 'market'.)

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #1022 Dátum: 2016. Március 02. - 08:37:32 »
Ok, így értem. Amit a BB-ről linkeltem és mr. razor készletében is 102A a fej. A tiéd 102, tartom, hogy belerakták azt, ami éppen volt.

Üdv

Á

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1023 Dátum: 2016. Március 02. - 12:19:23 »
Tudom, hogy most meg fogtok kovezni, es belepiszkitok a retro erzesbe, de en most erre nyaladzok. Puristaknak gondolom szentsegtores, de en asszem nem lattam meg szebbet.

Én támogatlak :-)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1024 Dátum: 2016. Március 02. - 12:29:08 »
Én is! Nyilván jobban örülnél 150$-nyi támogatásnak persze...  :crazy:
DeltaEcho

Nem elérhető szekelya

• Törzstag
« Válasz #1025 Dátum: 2016. Március 02. - 12:35:50 »
Én is! Nyilván jobban örülnél 150$-nyi támogatásnak persze...  :crazy:
DeltaEcho
Termeszetesen nem lenne pofam elfogadni 150 dodot, vagy akarmennyit. Nyilvan jobban orulnek, ha nem kerulne ennyibe egy jo allapotu fatboy, az utaztatas amerikaba es vissza, meg a felujitas, de akkor meg ez lenne a muanyag wilkinson. :) Slim adjustable-bol is nagyon szepeket csinal. Abbol egy ebay vasarlas delta echo-hoz rendelve, es onnan hazaszallittatva mar becsuszik az "eszelosen durva!" kategoriabol a "tenyleg kell ez neked ennyire?" kategoriaba.  :futyul:
"I mustache you a question but i'll shave it for later."-- Sean Connery

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1026 Dátum: 2016. Március 02. - 12:48:58 »
Azért az alsó részt nem sikerült szépre megcsinálniuk.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #1027 Dátum: 2016. Március 02. - 15:44:35 »
Volt egy-két pofás darabjuk. Amit neccesnek érzek, főleg a régebbi adjustableknél, hogy darabokra szedik és aztán fene sem tudja hogyan rakják újra össze festés után. A super speedek alján a kis kampókat pl. nem hajtogatják vissza, gondolm nem bírná a bevonat.

A

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #1028 Dátum: 2016. Március 04. - 09:37:06 »
Megjött az ABC pocket az Ebayről. Szegény nem kellett senkinek, valószínűleg a gyenge fotók miatt, de láttam benne fantáziát.

Mint kiderült, bontatlan készlet, a borotva aranyozása jó 80 százalékos, a pengetartó kicsit gyengébb, a doboz kárpitja is egészen jó, főleg ahhoz képest hogy 106 éves. A dobozt kell kicsit kiegyengetni és újrafényezni.

A szériaszám (A902809)alapján 1909-es darab.

Valami oknál fogva két pengetartó lemezt csavaroztak rá, a második egy DIXIE. Nem teljesen látom az értelmét, de a kopások alapján sokáig így használták.

Üdv

Á

Nem elérhető Gab

• Törzstag
« Válasz #1029 Dátum: 2016. Március 04. - 10:25:36 »
Tudom, hogy most meg fogtok kovezni, es belepiszkitok a retro erzesbe, de en most erre nyaladzok. Puristaknak gondolom szentsegtores, de en asszem nem lattam meg szebbet.

Én támogatlak :-)

jól néz ki, Delta Echo Razor Works :-)

• Törzstag
« Válasz #1030 Dátum: 2016. Március 04. - 21:35:29 »
Ádám (romsitsa) jóvoltából további adalék a L'Auto feliratos vajszínű dobozos Pioneer Olympic Special 1924 szetthez.

A 850 USD-n elkelt viaszpecsétes NOS cuccost eladó fazon újabb ajánlata az eBay-en egy viseletes L'Auto szett.

Írja róla, hogy "rendkívül ritka Gillette Pioneer Olympic Special szett.
Egy évig volt forgalomban az esemény évében.
Sport újság a "L'auto" (1900/1944) speciális megbízására készültek reprezentációs ajándékokként.

Az egyetlen Gillette borotva szett ragyogó fehér krém bőrtokban.
A francia készletek a legkeresettebb a gyűjtők között. Sokkal ritkábbak, mint a brittek.
Eladtam egyet az Ebay-en december 13-án."

Ennek nagy része szerintem igaz. Az, hogy egy évig volt forgalomban az olimpia évében persze nem életszerű.
A már eladott NOS L'Auto szett Olympic Special feliratos Gillette papír dobozban volt persze. Az tutira azonostja a szériát.
(Ennek belsejét ő sem látta.)
Amit meg most árul, meg az én L'Auto cuccosomhoz nincs ilyen gyári papír doboz csomagolás. 

A L'Auto dobozokban a Gillette logó nem egyezik. Az Old Type készülék 102A-nak néz ki.
Ennek ellenére az ő levezetése alapján gondolhatom talán az én L'Auto dobozosomat is Olympic Special szettnek.

Arra kíváncsi lennék még, hogy a NOS 850$-os Olympic L'Auto szettben mi lapul a viaszpecsét mögött.
Már mint készülék nyél repedés állagra, mert ezek nem a használattól lettek hajszál repedésesek.  :fejtor:
(Ilyen rondán szétrepedve persze már attól.)
Kibontsam-nebontsam. Fúrna a kíváncsiság az biztos.  ;D

• Törzstag
« Válasz #1031 Dátum: 2016. Március 04. - 21:49:49 »
Mint kiderült, bontatlan készlet, ...

Ádám! Ezen mit értesz? Aranyozott készülék nem volt ezüstözött dobozban.
Formára így egy képen látva viszont lehet ez is ABC Pocket doboz.

A borotva kinézete a kornak medfelelő kopással szép szerzemény. Gratulálok!

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1032 Dátum: 2016. Március 05. - 13:16:09 »
Egy lezárt dobozban vajon mi öröme lehet valakinek? Oké, hogy nem használja a borotvát, mert NOS, de így még csak nem is gyönyörködhet benne. :nemtom:
Még az is lehet, hogy üres a doboz!  :fetreng:
(szerintem)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1033 Dátum: 2016. Március 05. - 13:19:54 »
Értékálló.
Mondjuk nem olyan ngy lóvé ez kint, van aki simán kipöcköli csak úgy.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #1034 Dátum: 2016. Március 05. - 14:37:38 »
Mint kiderült, bontatlan készlet, ...

Ádám! Ezen mit értesz? Aranyozott készülék nem volt ezüstözött dobozban.
Formára így egy képen látva viszont lehet ez is ABC Pocket doboz.

A borotva kinézete a kornak medfelelő kopással szép szerzemény. Gratulálok!

Köszi. Nem ezüst a doboz, ez a gun metal kivitel (kékes-zöldes-fekete doboz, arany borotva és pengetartó) a kékítés alatt nikkel van, szerintem, mert ha ezüst lenne, akkor benne lenne a GD beütő, de az csak a borotván van.

Első szériás ABC, csattal záródik. Ha kitakarítottam, körbefotózom.

Üdv

Á

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici