Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 484537 alkalommal)

Nem elérhető Mürón

• Törzstag
Re:Gillette
« Válasz #1005 Dátum: 2016. Február 19. - 14:03:49 »
Mindentől függetlenül szép példány.

Nem elérhető vetus.novacula

• Törzstag
« Válasz #1006 Dátum: 2016. Február 19. - 14:06:26 »
Ez összetartozó készlet. Nincs rajta semmi gyanús. FAT Handle-ek  ilyen mélyedésű dobozban vannak.
A penge csomag is eredeti benne. A DE meg mint a NOS.

Szebb állapotú a borotva , mint  MR. Borotva katalógusában.

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1007 Dátum: 2016. Február 19. - 16:00:44 »
Meggyőztél  :hat:
 :2thumbup:

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1008 Dátum: 2016. Február 19. - 16:03:21 »
Ultragyönyörű darab! :sziv:
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

• Törzstag
« Válasz #1009 Dátum: 2016. Február 19. - 18:17:06 »
Eu területen tényleg nehéz találni ebből szépet.
Nem szoktuk írkálni az árakat. De sokszor célszerű lenne, az irányok-arányok miatt. Érdeklődőknek segít talan az antik irányban.
(Ez 38,2 € + 12,15 € posta volt.)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1010 Dátum: 2016. Február 19. - 18:20:29 »
Nagyon jó volt az ár is.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #1011 Dátum: 2016. Február 20. - 11:43:32 »
Szép darab, grat. Senkinek sem állt érdekében, hogy minőségibb bevonatot adjanak a Gilletteknek. Bármennyire jó is a kidolgozásuk, ezeket fogyóeszköznek tervezték.

Üdv

Á

• Törzstag
« Válasz #1012 Dátum: 2016. Március 01. - 21:20:18 »
Mostanában hajtok a gumifa dobozos antik Gillettekre. Amíg még elviselhető áron levadászhatóak.
Ez egy 1927-es Richwood New Improved.

Elképesztően jó minőségűek ezek a fa dobozok. Idő nem nagyon hagy nyomot rajtuk. Nagyon tetszenek.

Penge tartó nélkül sikerült venni. - Van kornak megfelelő ilyenem, tudom pótolni.
Meg az évjárata sem korai. 
Ilyen apró momentumok miatt sikerült olcsóbban talán, mert ezért kevesebben mozdultak rá.
(Egy Old Type Big Fellow-t is kb. ezek miatt sikerült nemrég olcsóbban. Ebből gondolom a kedvezőbb árat.)

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1013 Dátum: 2016. Március 01. - 21:37:52 »
Élőben még nem láttam ilyen dobozt csak ebay-en, de elgondolkodtam rajta, hogy mennyivel szebbek mint a foszladozó bőrök.

• Törzstag
« Válasz #1014 Dátum: 2016. Március 01. - 21:43:02 »
Teljesen így van. Nekem is fontos szempont a szép doboz.
Az eBay-en nagyon mennek az ilyenek. Máshol szinte nem is látni. Talán Etsy-n még.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1015 Dátum: 2016. Március 01. - 22:07:36 »
A francia bakelit szlented megjött? Írhatnál róla egy vélemenyt a másik topikba! Nekem is van: lesújtó :-)

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
« Válasz #1016 Dátum: 2016. Március 01. - 22:53:47 »
Mostanában hajtok a gumifa dobozos antik Gillettekre. Amíg még elviselhető áron levadászhatóak.

Ha netán több esne a fáról, mint számoltad, akkor nyugodtan rakhatod ám eladba :D
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető szekelya

• Törzstag
« Válasz #1017 Dátum: 2016. Március 01. - 23:29:17 »
Tudom, hogy most meg fogtok kovezni, es belepiszkitok a retro erzesbe, de en most erre nyaladzok. Puristaknak gondolom szentsegtores, de en asszem nem lattam meg szebbet.
"I mustache you a question but i'll shave it for later."-- Sean Connery

• Törzstag
« Válasz #1018 Dátum: 2016. Március 02. - 00:15:16 »
Olimpia évet írunk. Egy érdekesség ezzel kapcsolatban.
Ennek a Gillette szettnek vajszínű papírbőrrel borított a fadoboza, ugyan olyan mint az 1924-es Olympic Special-nak.
A lila bélésen a Gillette logo kinézete viszont nem egyezik az általam ismert Olympic Speciálok dobozában láthatókkal.

Ez a L'Auto utazó borotva szett R. K. Waits: A Safety Razor Compendium-ában azonosítatlan francia gyártó - gillette pengét használó - borotvájaként szerepel.

Meglehetősen pontatlanul, mert mint látható ez egy Gillette Old Type 102 borotvát tartalmazó Gillette Pioneer szett.
Az 1920-as években a L'Auto szerintem egy sportújság volt Franciaországban, nem borotva készülék gyártó. Repi anyaguk volt ez a borotva. Kérdés, hogy mikor.

A benne található Old Type 102 borotván nincs semmilyen felirat, így gyártási sorozatszám sem.
Ez azt jelenti, hogy 1921-ben készült az N és P Old Type 102 szériák után.

(1921 november 15-én járt le az OT-ok 1904-től tartó szabadalmi védettsége, és kezdődott májusban a New Improved széria 1A induló gyári számmal.
Az Old Type 102 készülékek a 'P' széria után az utolsó gyártási évben - gyártói azonosítás, szabadalmi évszám és sorozatszám nélkül - a kb. 2 117 000 sorozatszám nélkül legyártott Gillette borotva között készülhettek. Ebből az időszakból származhat a L'Auto szettem 102-es OT készüléke is.)

Mindez azért érdekes, mert van olyan Gillette Pioneer Olympic Special szett, ami L'Auto feliratos.
Ez egy az eBay-en futott darab, 850 USD áron talált gazdára.  :jajne:

A doboz belsején a bélés feliratát sajnos nem láthatjuk mert annyira NOS, hogy az átlátszó celofánban töretlen viaszpecsét védi.

Ezért sajnos nem tudtam összehasonlítani az én L'Auto Pioneer szettem belsejével.
A kérdés így még megválaszolatlan. Az én L'Auto dobozosom is egy 1924-es Olympic Special? Vagy nem, mert nem csak 1924-ben adott ki a Gillette vajszínű bőrborítással ilyen Pioneer szettet.

Kicsit más, de a témához tartozik.
Jó ideig nekem is csak vágyott volt a Gillette Pioneer Olympic Special szett.
Találgattam csak azt, hogy a fenébe lehet egy 1924-ben piacra dobott Gillette Old Type szettben olyan Old Type 102 borotva amit mint típust a Gillette 1921-ben gyártott utoljára. Volt ilyen későbbi gyártási széria?
Erre nem régen válasz kaptam, mert nagy mázlival tudtam vásárolni egy Olympic Special szettet, papírdobozos gyári csomagolásával.
Kb. megegyezően, mint amilyen Mr-Razor -nál látható.

Na ebben az Old Type 102-es készülék gyártási sorozatszáma M szériás, 1920-as évjárat. Tehát a párizsi 1924-es olimpiára kiadott Gillette Pioneer Special utazó szettekben 1921-ben vagy korábban gyártott ezüst bevonatos Old Type borotvákat csomagoltak. Nem volt 1921-nél későbbi 102-es OT gyártás.
A L'Auto dobozos készülékem is talán ezt mutatja. Ha az is egy Olympic Special Pioneer szett.  :fejtor:

Kis körítés a témához.
Ez volt az az olimpia, ahol Paavo Nurmi hat napon belül hétszer állt rajthoz (előfutamokkal együtt). Hétszer győzött, kétszer olimpiai csúccsal. Öt aranyérmét 1500 méteren, 5000 méteren, 10 650 méteres mezei futásban, a mezei futás csapatversenyében és a 3000 méteres csapatviadalon nyerte.

Johnny Weissmüller (a későbbi Tarzan) először úszta a 100 méteres távot 1 percen belül. Aranyérmes lett a 100 és a 400 méteres gyorsúszásban, a 4x200 méteres amerikai váltóval, +még vízilabdázóként is szerzett egy bronzot.

A 100 méteres síkfutást az angol Abrahams nyerte, míg 400-on a skót Liddell győzött.
Kettejük történetéből készült a Tűzszekerek (Chariots of Fire) című film 1982-ben.

• Törzstag
« Válasz #1019 Dátum: 2016. Március 02. - 00:26:10 »
A francia bakelit szlented megjött? Írhatnál róla egy vélemenyt a másik topikba! Nekem is van: lesújtó :-)

Igen, megjött. Megtisztítva várja a bevetést.
A hozzá való pengéket még nem szőröztem le.
De első ránézésre nem lesznek jók. Új Personnából kellene gyártanom hozzá.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici