Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 484162 alkalommal)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
Re:Gillette
« Válasz #270 Dátum: 2011. Július 10. - 10:10:20 »
Van köztük különbség :)
Nézd meg a képet, sajnos a fekete nyelűről nincs információm, de jó lenne tudni.
http://i781.photobucket.com/albums/yy98/bgakos/Borotvak/GilletteSilvertip.jpg
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

FBP

• Vendég
« Válasz #271 Dátum: 2011. Július 10. - 13:27:36 »
...érdekes infó ez a kép! nekem egy piros dobozos SS-em volt, de az elég lájtos szerkezetnek bizonyult. na most ennek alapján a kék dobozos (a lájtos) szerintem kb. 2 mm-es borostát hagy  :evil:
de ezek a dobozok, nem pedig a készülékek színei. te fekete nyelűre kérdeztél rá.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #272 Dátum: 2011. Július 10. - 13:36:53 »
Pont ezért voltam kiváncsi a fekete nyelűre. Jelent egyáltalán valamit a szín, vagy csak design?

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #273 Dátum: 2011. Július 10. - 13:46:53 »
Előszor volt ugye a sima 40's style SS, majd a fekete műanyag gombbal ellátott 40's style SuperSpeed (1951-52) majd utána jött ki a flare tip SuperSpeed 1954-ben. Ebből volt a sima, a TV Special és a színes gombbal ellátottak. 1966-86 gyártották a fekete nyelű SS-eket.
Megnéztem az SS fejeket (van 40's meg flare tipem) és szemre nagyon hasonlóak, nem is éreztem nagy különbséget borotválkozás közben sem...

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #274 Dátum: 2011. Július 10. - 14:15:08 »
Köszi az összefoglalást!

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #275 Dátum: 2011. Július 10. - 15:29:33 »

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #276 Dátum: 2011. Július 10. - 16:57:52 »
Bár én még kezdőként a Lord L6-tal is csak ismerkedési fázisban vagyok, elkezdtem érdeklődni a régi Gillette-ek iránt, és fellapoztam a Badger and Blade wiki-jét.
E szerint különböző típusoknak a nyele más-más súlyú, ami elvileg az agresszivitást befolyásolja:
http://wiki.badgerandblade.com/Category:Gillette_Super_Speed_Razors

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #277 Dátum: 2011. Július 10. - 18:21:58 »
És milyen igazad van, eszembe sem jutott ott megnézni  :fetreng:

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #278 Dátum: 2011. Július 10. - 18:25:17 »
Bár én még kezdőként a Lord L6-tal is csak ismerkedési fázisban vagyok, elkezdtem érdeklődni a régi Gillette-ek iránt, és fellapoztam a Badger and Blade wiki-jét.
E szerint különböző típusoknak a nyele más-más súlyú, ami elvileg az agresszivitást befolyásolja:
http://wiki.badgerandblade.com/Category:Gillette_Super_Speed_Razors
Ó hát persze! De egy tipuson belül nem igazán érezhető... de mondjuk egy SlimTwist - Fatboy összehasonlítás már helyét állná. Ugye a könnyű, hosszú műanyagnyél verzusz rövid, vastag, nehéz fémnyél. Persze, ha egy típust 20-30 évig gyártottak, és egy név alá bújó sok-sok nagyon különböző verziót is takar egy név, akkor lehet, hogy az elején alu-nyele volt, közebn volt műanyag és a végére full fém lett... itt persze 10-20 grammos különbségekről beszélünk, azt azért tuti érezni  ::)

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #279 Dátum: 2011. Július 15. - 07:48:29 »
Kedves pengetársak!

Valakinek van tapasztalata régebbi,a nem orosz gyártmányú,itthon kapható Gillette pengékkel kapcsolatban?
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #280 Dátum: 2011. Július 15. - 17:04:51 »
Kedves pengetársak!

Valakinek van tapasztalata régebbi,a nem orosz gyártmányú,itthon kapható Gillette pengékkel kapcsolatban?

Erre én is kíváncsi lennék, mert amit manapság kapni lehet, azt inkább dobni 'kéne', ki a kukába. Nekem egyáltalán nem tetszett, sőt korábban nem tapasztalt vágásokat, karcokat szereztem a próba során. Sőt tovább megyek, akinek jól szólt a piros-Gillette penge, annak szívesen postára adom a maradék 4 darabot, s veszek is neki 220 forintért amennyit óhajt. :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #281 Dátum: 2011. Július 15. - 17:26:17 »
Nekem vietnami piros Gillettem van, meg sárga - mindakettő 7 o'clock, mindakettő jó.

Nem elérhető Csubakka

• Törzstag
« Válasz #282 Dátum: 2011. Július 15. - 20:01:13 »
Kedves pengetársak!

Erre én is kíváncsi lennék, mert amit manapság kapni lehet, azt inkább dobni 'kéne', ki a kukába. Nekem egyáltalán nem tetszett, sőt korábban nem tapasztalt vágásokat, karcokat szereztem a próba során. Sőt tovább megyek, akinek jól szólt a piros-Gillette penge, annak szívesen postára adom a maradék 4 darabot, s veszek is neki 220 forintért amennyit óhajt. :fetreng:

Nekem piros Gillette-em van 3 darab,amit még a 90-es évek elején vettem és igazán jól muzsikálnak ;)
A Marsból csináljunk Földet, a Földből meg Marsot...

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #283 Dátum: 2011. Július 15. - 20:22:59 »
Holnapra várok néhány,állítólag angol gyártmányú Gillette pengéket.Kíváncsi vagyok rá.
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #284 Dátum: 2011. Július 15. - 20:27:19 »
Holnapra várok néhány,állítólag angol gyártmányú Gillette pengéket.Kíváncsi vagyok rá.

Csak beszámolsz róluk, ugye?!
Sheffield-England

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici