Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 484121 alkalommal)

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
Re:Gillette
« Válasz #285 Dátum: 2011. Július 15. - 20:59:09 »
Persze!
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #286 Dátum: 2011. Július 15. - 23:40:16 »
Én egyet gyűjteménybe elkérnék, küldök személyes üzenetet.

Kedves pengetársak!

Valakinek van tapasztalata régebbi,a nem orosz gyártmányú,itthon kapható Gillette pengékkel kapcsolatban?

Erre én is kíváncsi lennék, mert amit manapság kapni lehet, azt inkább dobni 'kéne', ki a kukába. Nekem egyáltalán nem tetszett, sőt korábban nem tapasztalt vágásokat, karcokat szereztem a próba során. Sőt tovább megyek, akinek jól szólt a piros-Gillette penge, annak szívesen postára adom a maradék 4 darabot, s veszek is neki 220 forintért amennyit óhajt. :fetreng:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #287 Dátum: 2011. Július 16. - 21:49:12 »
Ha emlékeim nem csalnak a régi piros gillette lapon amit alább lehet látni a képen ( csak az már a Ruszki változat) azt Pakisztánban gyártották, és a névhez méltatlanul gagyi volt. Talán valamikor a 90-es évek végén vettem és próbáltam.   

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #288 Dátum: 2011. Július 16. - 23:02:31 »
Sajnos vaklárma volt a beígért angol penge. >:(
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #289 Dátum: 2011. Augusztus 02. - 11:36:52 »
Leteszteltem az alunyeles angol Gillette Tech-et (köszönet érte mry-nak!), még a NOS angol Wilkinson pengével. A nálam Lord L6-ban amúgy harapósnak számító penge itt valóban megszelídült, de azért okozott néhány olyan vágást, amit más pengék a Lord L6-ban már nem.
Igaza volt valamelyik angol fórumnak: míg a Merkur a rossz technikát bőrpírral bünteti, addig a Tech inkább csak felületes borotválással - maradt 1-2 hosszabb szőrű mezsgye.
A borotva amúgy a könnyű nyél - nehéz fej ellenére jól kiegyensúlyozott, de azért ki fogom próbálni a Lord nyelére áttekerve is, valamint egy megbízhatóbb, kíméletesebb pengével. A szögeket is még próbálgatni kell, még nem tudom eldönteni, hogy végülis ez a fej jobb, vagy a merkuros.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #290 Dátum: 2011. Augusztus 08. - 12:50:45 »
Teszt 2. rész.
Áttekerve Lord nyélre: nem sok különbséget éreztem, de talán kényelmesebb hosszú nyéllel. A Wilkinson penge tisztességgel, bár néhol "harapva" dolgozott.
Eredeti nyél, kék Lord penge: hú... Legrosszabb Mach3-as időkre emlékeztetve elintézte a nyakamat. +egy szinte csillapíthatatlanul vérző vágás a bal bajusz-részen, ez valszeg az óvatlan odahelyezés miatt volt. De a nyakamon a nagy pirosság és sok pontvérzés előtt kissé értetlenül állok, a Lord L6-tal azért ilyet már az utóbbi időben nem csináltam, még gyengébb pengével sem. Szokni kell a Tech-et? Vagy még mindig a technikámmal van a baj? Vagy nekem mégis a Merkur "klappol"?

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #291 Dátum: 2011. Augusztus 09. - 23:41:48 »
A Tech-kálvária után jöjjön a másik véglet: a Gillette Super Thin penge tesztje a jó "öreg" (2 hónapos ;D) Lord L6-ban.
Eddig ilyet még nem tapasztaltam: penge és penge közt "mecsoda különbség"!
Csak csatlakozni tudok a korábban a pengét dicsérőkhöz: iszonyú vékony, és úgy vág, ahogy kell! Úgy tűnik, a drótszőrömmel és érzékeny bőrömmel én is a "Feather-vonal" (ebből mondjuk csak ma jött meg a csomag) tagja vagyok: az a jó nekem, ha a rohadt éles és vékony penge minél könnyebben átsiklik a bőröm felett, és nem kínlódik sokáig vastag szőreimmel.
Életem legkíméletesebb és egyúttal talán a legalaposabb borotválkozásában volt részem  :borz1: - és nem hiszem, hogy a tegnapelőtti Tech+kék Lord kombó vérfürdője után a technikám javult volna ugrásszerűen. 1 db pontvérzésem lett a bajuszrészen egy óvatlan erőltetés miatt, de timsó se kellett rá, annyira apró volt. A nyakamon minimális pirosság, szinte csak dísznek kellett a balzsam. BBS végig, az állon maradt némi "trehányság". Kipróbálom még a Feathert is, azt hiszem, meglesz az ideális borotva-penge párosításom.  :borz2:
A fairplay jegyében azért kap még egy dobást a Tech is Super Thinnel és Featherrel - lehet, hogy csak szokni kell, de lehet, hogy a fejjel van a bajom.

Nem elérhető zolio

• Törzstag
« Válasz #292 Dátum: 2011. Augusztus 10. - 20:36:34 »
Kinek a pap, kinek a paplan. Nálam a tech lord SC pengével az egyik legalaposabb kombónak látszik. Annyi, hogy a friss penge elég sok pontvérzést szokott okozni, de egyben BBS-t is.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #293 Dátum: 2011. Augusztus 18. - 22:35:15 »
Árnyalódik a kép: lehet, hogy sokak számára trivialitás lesz, de rájöttem a hibára. Míg a Lord L6 Merkur-stílusú fejénél a tartórész csak vékony felületen érintkezik a bőrrel, a pengét pedig igencsak begörbíti a készülék, igazából a tartórészt csak "épphogy súrolós" üzemmódban kell tolni, és a penge szögére kell ügyelni. A Gillette Tech-nél a penge csaknem vízszintesen áll, viszont a tartóléc messzebb van. Elsőre így agresszívnek tűnhet (és tűnt is nekem), ha továbbra is a pengéhez igazítom a szöget, mint a Lordnál. Rájöttem azonban, hogy itt bátrabban oda kell nyomni a sokkal szélesebb profilú tartólécet az archoz, méghozzá a legszélesebb felületével. Ez így elvileg nagyjából garantálja az ideális szöget. Még jó, hogy erre ma az első kör után végre ráéreztem, így elhanyagolható vérzésekkel (a Proraso ASB gyógyította, timsó nem kellett) megúsztam a kiválóan teljesítő Gillette Super Thin szaladgálását. Ezzel együtt most következő utazásomra a Lordot viszem magammal, azzal még mindig biztosabban dolgozom.

Nem elérhető Csubakka

• Törzstag
« Válasz #294 Dátum: 2011. Augusztus 22. - 17:48:56 »
Nekem a Gillette  Slim Twist készülék Astra pengével(kék vagy zöld mindegy) a tökéletes párosítás annyi kiegészítéssel,hogy a DE-t egy kissé felturbóztam,hogy agresszívebb legyen.A módszer csak annyi,hogy miután a TTO fejben a pengét elhelyeztem,a pengét rögzítő lap(tehát ami a penge résébe passzol) tetejére ráhúztam egy sima kis befőttes gumit,ami nem engedi,hogy a fedlap teljesen a tartólaphoz szorosan ráhajlítsa pengét,így a tartólap széle és a pengeél között nagyobb távolságot hagy. ;)
Ezáltal számomra sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé válik a borotválkozás,illetve a penge is kibír 20-30 használatot.
A borotvát ugyanakkor nem szabad az archoz nagyon rászorítani.Tulajdonképp a készülék a kíméletesség helyett most már inkább hatékonyabbnak mondható.Egyébként a Slim Twist érdesített műanyag nyele szerintem nagyon jó fogást biztosít,illetve épp a műanyag nyél miatt fejnehéz készülék laza fogásnál is szépen illeszkedik az archoz.
Ha esetleg maradtak érdes részek a nyakamon alul vagy a fülem alatt,akkor adjustable módozatban kissé lazítok a fejen és a pengeél-tartólap közötti rés nő,anélkül,hogy a penge lötyögne a fejben,még harapósabb lesz a készülék  és a problémás részeket könyebb kezelni. :borotva:
A Marsból csináljunk Földet, a Földből meg Marsot...

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #295 Dátum: 2011. Szeptember 01. - 13:38:58 »
Kiderült, hogy csak azt hittem, hogy Super Thint tettem a Tech-be, igazából kék Lord volt... és most a 4. használatra már annyira szelíd volt, hogy csaknem tökéletes borotválkozást értem el, egészen minimális irritációval és 0 vérzéssel. Azért a "csaknem", mert a kék Lord ennyiedikre már felületes egy kissé, nyomni kellett, de a bőrömet így se vágta szerencsére.
No most aztán vívódhatok: Gillette vagy Merkur?
A Super Thin éltartósságáról majd később tudok nyilatkozni.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #296 Dátum: 2011. Szeptember 06. - 09:52:56 »
A Gillette Super Thin nálam 5 alkalmat bírt, ebből a szempontból sajnos nem extra, de odáig kiválóan teljesít, eddig használt pengéim közül a legjobban. :borz2: Persze figyelembe kell venni, hogy én "drótszőrű" vagyok, és kétnaponta borotválkozom.
Most pedig jön a Feather! :evil:

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #297 Dátum: 2011. Szeptember 06. - 10:10:54 »
Barátom szomorú élet vár rád, ha az 5 alkalom nálad kevés :D
Amúgymeg a SuperThin piros Gillettek szerintem nagyon jó pengék tényleg  :borz2:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #298 Dátum: 2011. Szeptember 06. - 10:37:02 »

:fetreng:

+1, főleg, ha ráadásul drótszőrű vagy!  

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #299 Dátum: 2011. Szeptember 06. - 12:04:00 »

:fetreng:

+1, főleg, ha ráadásul drótszőrű vagy!  

Azt hiszem, némi félreértés történt, ugyanis az eddigiekhez képest nemcsak a teljesítmény, hanem az 5 alkalom is rekord (se a Lordok, se egyéb, kevésbé neves márkák nem bírták 4-nél tovább), én most a Feather egyesek által említett akár 10-en felüli használatához viszonyítottam - persze kíváncsi leszek, hogy lesz-e annyi nálam is.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici