Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 484299 alkalommal)

Nem elérhető bela321

• Új tag
  • *
Re:Gillette
« Válasz #900 Dátum: 2015. December 03. - 12:31:01 »
Pedig én az a ritka borotvahasználó vagyok, aki biztonsági borotvát (műanyag wilkinson) kezdett használni 14 éves koromtól, 1999 óta, csak akkoriban még ugye gyenge, pelyhes volt az arcszőrzetem. Tehát ez volt az első borotvám.

Rajtam kívül senki nem használt ilyet a korosztályomból, és a koliban egyetem alatt (2003 körül) éreztem a csodálkozást és a tiszteletet, hogy én ilyennel is tudok olcsón borotválkozni.

Ez egyrészt családi hagyomány miatt volt így (ezt láttam nagyapámtól és apámtól,de nekik fém borotvájuk volt és van)
Másrészt pedig anyagi oka volt, mivel szegények voltunk,de ápolt külsőt akartam, és így tudtam megoldani,és úgy néztem ki, mint egy igazi úriember.

Azóta sajnos erősödött az arcszőrzetem, használtam villanyt,patronosat is, de egyik sem az igazi.

Nem elérhető bela321

• Új tag
  • *
« Válasz #901 Dátum: 2015. December 03. - 12:35:03 »
Még annyit, hogy egyszer sem vágtam meg magam komolyabban, és pont vérzés sem volt, amikor elkezdtem használni  a műanyag Wilkinsont. A timsóról meg nem is értettem, hogy mi az, mire használják..

Annyira éreztem a technikáját.

Csak mostanra már eléggé durva lett az arcszőrzetem

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #902 Dátum: 2015. December 03. - 13:21:35 »
Ha nem találsz jó pengét a közeledben, javaslom SicTranzit Penge mintaboltját, és akkor postán érkezik a tuti.
Amúgy az Astra pengék fellelhetők a kiskereskedelemben 100forintos boltokban itt-ott. (Ebből is a zöld az, ami kevésbé megosztó, a kéket sokan nem szeretik)

Igen:  scalloped safety bar, tehát nincs ott "comb", mint fésű, hanem csipkézett biztonsági peremes.
Az a csipke nem fésül semmit, max a bőr húzásába szólhat bele.

Ha nagyon zárt-fésűset akarsz keresni, akkor javaslom az Astra 501-et http://pamacsespenge.blog.hu/2010/04/23/cseszko_csillag :)
Vagy a Mühle R41-et http://www.muehle-shaving.com/Shop/TRADITIONAL/Hobelrasur/Rasierhobel/Rasierhobel-von-MUEHLE-offener-Kamm-Griffmaterial-Metall-verchromt.html

Az hogy neked annyira nem jött be, az azért nem jelenti azt úgy szar ahogy van. Szerintem.
Ha a műanyag Wilkinson-hoz szoktál, és most egy fém készüléked van, simán lehet hogy a súly különbséghez nincs hozzászokva a kezed.

Az sem mindegy, hogy milyen technikát használsz, én ATG-t inkább csak kísérleti jelleggel szoktam használni, inkább csak WTG+XTG tolom.
Elég sokféle eszköz van már a piacon, a technikádat is igazíthatod a meglévő készülékedhez, vagy kereshetsz a technikádhoz alkalmasabb készüléket is. Előbbi csak fáradtság, utóbbi már pénz kérdése is valamelyest. A megfelelő penge megtalálását viszont egyik se pótolja (persze lehet hogy egyik készülékben az egyik, másikban egy másik penge lesz a nyerő. Javaslom előbb olvasgass az általános témákban, még ha úgy is érzed hogy mindent tudsz amik ott le vannak írva, mert te már 15 éve DE-vel tolod.)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #903 Dátum: 2015. December 03. - 13:46:40 »
Atti!

Az r41 nem CC ( closed comb ) vagyis zárt, hanem OC ( open comb ( szerintem nőben s borotvában az OC a tutti ), a gyártó szerint TC ( Tooth Comb ) valami Fogas Fésűnek nevezik.

De semmiképpen se CC!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #904 Dátum: 2015. December 03. - 14:05:26 »
"1: safety bar---biztonsági peremes borotva (FÉSŰMENTES,ha így érthetőbb)

2: open comb---nyílt fésűs

3: scalloped safety bar (closed comb)---"csipkés", vagyis zárt fésűs----------> ez a legxarabb az összes közül"

És ez mitől szarabb, mint a többi, vagy konkrétan az 1. típus?

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #905 Dátum: 2015. December 03. - 14:10:45 »
Oké, igazad van, én úgy értettem, hogy, vannak is fogai, meg mégis össze vannak kötve a fogak.
Nem gondolom hogy a Merkur fej fésülne. Az R41 viszont igen.
Igazából nem értem miért mondják a Merkur fejre hogy closed comb. Persze azért mert ez az open-comb ellentéte lehet a closed-comb, csak szerintem ott nincs comb. Jajj de jó volt belekavarni  :boldog:  :futyul:  :bocs:

Hogy mennyire harap, az viszont nem a combtól függ.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #906 Dátum: 2015. December 03. - 14:20:03 »
A Wilkinson pengét nem ismerem, de most már ki fogom próbálni, hogy tudja értelmezni az ilyen véleményeket, jót még nem olvastam róla itt a fórumon :)

Az adjustable borotvák lényege pont az hogy a gap-et, a rést a penge és a safety-bar között állíthatod. A konstrukció velejárója hogy egyúttal változik a penge szöge is. Ez igaz az általad kérdezett Gillette Adjustable-re is (illetve a ma is gyártott Merkur Progress és Futur példányokra is)

Ez nem igaz, néhányan szeretjük itt a Wilkit, csak a fújoló tömeg hangosabb.

Ez nem igaz, az állíthatók esetén a penge szöge nem változik (azt a homloklemez állítja, ami fix), csak a gap.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #907 Dátum: 2015. December 03. - 14:36:45 »
A Wilkinson pengét nem ismerem, de most már ki fogom próbálni, hogy tudja értelmezni az ilyen véleményeket, jót még nem olvastam róla itt a fórumon :)

Az adjustable borotvák lényege pont az hogy a gap-et, a rést a penge és a safety-bar között állíthatod. A konstrukció velejárója hogy egyúttal változik a penge szöge is. Ez igaz az általad kérdezett Gillette Adjustable-re is (illetve a ma is gyártott Merkur Progress és Futur példányokra is)

Ez nem igaz, az állíthatók esetén a penge szöge nem változik (azt a homloklemez állítja, ami fix), csak a gap.

Legalább is a Gillettek esetében. Merkurom nincs, azokról nem tudok nyilatkozni, de a régiek között vannak más elven működők is.

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #908 Dátum: 2015. December 03. - 15:22:09 »
Értjük a problémát, a kolléga most szembesült az árakkal. Majd kidühöngi magát és helyre áll a békéje, és majd vesz magának egy jobb borotvát, vagy nem, mert szerintem a Lord is jó.
Mint írta, a szőre erősödött. Erröl nem a borotva tehet, de nem is a penge. Tőbb időt kell szánnia az előkészítésre, ennyi.
Ezt a "hányféle DE fogalom létezik" vitát meg érdemes lezárni, mert semmi értelme. Ha megnéztek egy ikon OC-t meg egy régi Gillette OC-t, hát köszönőviszonyban sem állnak. Az ikon fésűi olyan vaskosak, hogy a fésű szerepe jelentéktelenné vált, ugyanis annak a bajusz vagy pofaszakáll pontos körbenyírásához volt szükség. A fésűk be tudnak menni a szőrzet közé, így nem emeli meg a pengét, és alapos marad a borotválkozás közvetlenül az arcszőrzet mellett is. Ilyet az új tömzsi fogas OC-k nem tudnak.

• Törzstag
« Válasz #909 Dátum: 2015. December 03. - 15:27:15 »

Már hogyne változna a penge szöge! A borotvához képest nem változik, ez igaz, de az archoz képest változik, mivel változtatod a felső lap pozícióját az alsóhoz képest, és emiatt más szögben fogod tartani a nyelet, és ezzel együtt a pengét is.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #910 Dátum: 2015. December 03. - 15:48:21 »

Már hogyne változna a penge szöge! A borotvához képest nem változik, ez igaz, de az archoz képest változik, mivel változtatod a felső lap pozícióját az alsóhoz képest, és emiatt más szögben fogod tartani a nyelet, és ezzel együtt a pengét is.
Sőt, tarthatod ferdén is a nyelet. És akkor mondjuk rá, hogy slant. Na ne viccelj.  :crazy:
Gillette Tech 1951

• Törzstag
« Válasz #911 Dátum: 2015. December 03. - 16:30:53 »
Előbb vegyél elő egy papírt és rajzolj. Aztán gondold át és korrigáld az előző hozzászólasodat  ;)

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #912 Dátum: 2015. December 03. - 16:38:42 »

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #913 Dátum: 2015. December 03. - 18:33:51 »
3: scalloped safety bar (closed comb)---"csipkés", vagyis zárt fésűs----------> ez a legxarabb az összes közül
Ezt helyből cáfolnám Béláim!
Az én készülékeim közül az egyik legjobb egy ilyen.
Nyitottból is próbáltam már szelídet és vérengző fenevadat.
Béla bá', az elmélet nem elég, jöhet az ismerkedés a sok-sok készülékfajtával!
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető bela321

• Új tag
  • *
« Válasz #914 Dátum: 2015. December 03. - 19:52:44 »
Akkor további sok sikert nektek!    :peace:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici