Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 484164 alkalommal)

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
Re:Gillette
« Válasz #885 Dátum: 2015. November 30. - 17:29:34 »
Szét még nem szedtem, de az majdnem biztos, hogy az csak egy gyűrű, vélhetőleg acélból.

Nem elérhető onodur

• Új tag
  • *

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #887 Dátum: 2015. December 01. - 06:21:37 »
Ez egy klón. Van itthon egy, ha érdekel. Persze nem ennyiert.:)
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető onodur

• Új tag
  • *
« Válasz #888 Dátum: 2015. December 01. - 07:49:18 »
Kösz, nem akartam megvenni, csak érdekelt, hogy melyik. Azt hittem, ez a "Slim." Honnan ismered fel, hogy klón?

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #889 Dátum: 2015. December 01. - 08:48:27 »
Pl. műanyag a nyele, más a mintázata, eltér az állítógyűrű kialakítása, nincsenek Gillette azonosítók rajta.
Ez egy sokkal jobban sikerült szovjet kópia, a zárókupakot és jelzéseket leszámítva.
https://www.etsy.com/hk-en/listing/234464032/russian-safety-razor-consul-soviet?ref=related-1

Üdv

Á

Nem elérhető onodur

• Új tag
  • *
« Válasz #890 Dátum: 2015. December 01. - 11:30:40 »
kösz.

Nem elérhető bela321

• Új tag
  • *
« Válasz #891 Dátum: 2015. December 03. - 00:15:05 »
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Gillette Adjustable borotva mennyivel kíméletesebb, mint a Lord zárt fésűs borotvája? Jelenleg ezt a fajta Lordot használom Wilkinson pengével, de olyan, mintha smirglivel borotválkoznék.

Ami érdekes, hogy volt korábban nyitott fésűs Merkurom, de elveszett és az sem volt ennyire durva.

Valójában most jöttem rá, hogy a zárt fésűs egy külön kategória, és nem ugyanaz, mint a biztonsági peremmel ellátott borotva

Tehát van: nyitott fésűs, zárt fésűs, és biztonsági peremmel ellátott borotva

https://www.google.hu/search?q=Lord+closed+comb&biw=1280&bih=645&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQ477EpL7JAhUHMnIKHQBsBGIQ_AUIBigB#tbm=isch&q=open+comb+vs+closed+comb&imgrc=etV7mHSPTFM4kM%3A

Szerintem ezt még sokan nem értik még rajtam kívül.

Kicsit becsapva érzem magam. Zárt fésűnél elég nagy a hézag a penge és a  fésűk között. Ezért ilyen brutális ez a borotva (még jó, hogy nem volt annyira drága ez a Lord). Ilyen a nyitott fésűsnél sem volt.

Csak most nem akartam 10 ezret kiadni egy borotváért.

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #892 Dátum: 2015. December 03. - 02:56:37 »
Én azt javaslom, próbálj ki egy másik pengét! Esetleg az előkészületben, puhításban is lehet némi hiba, de nálam a Wilkinsonnak láncfűrész feelingje van bármibe rakom, bármit is csinálok.

Mit jelent a "biztonsági peremmel ellátott borotva"?

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #893 Dátum: 2015. December 03. - 08:10:12 »
Tegyél bele Zöld Astrát, Lord Super Chrome-ot, vagy Feathert.
Ezen kívül készítsd elő az arcod alaposan, ennyi.
(szerintem)

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #894 Dátum: 2015. December 03. - 08:12:07 »
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Gillette Adjustable borotva mennyivel kíméletesebb, mint a Lord zárt fésűs borotvája? Jelenleg ezt a fajta Lordot használom Wilkinson pengével, de olyan, mintha smirglivel borotválkoznék.

Ami érdekes, hogy volt korábban nyitott fésűs Merkurom, de elveszett és az sem volt ennyire durva.

Valójában most jöttem rá, hogy a zárt fésűs egy külön kategória, és nem ugyanaz, mint a biztonsági peremmel ellátott borotva

https://www.google.hu/search?q=Lord+closed+comb&biw=1280&bih=645&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQ477EpL7JAhUHMnIKHQBsBGIQ_AUIBigB#tbm=isch&q=open+comb+vs+closed+comb&imgrc=etV7mHSPTFM4kM%3A

Kicsit becsapva érzem magam. Zárt fésűnél elég nagy a hézag a penge és a  fésűk között. Ezért ilyen brutális ez a borotva (még jó, hogy nem volt annyira drága ez a Lord). Ilyen a nyitott fésűsnél sem volt.

Az adjustable pont olyan, amilyenre állítod. Tech fej alapon működik, nem vezsélyes típus. A Lordok közt van veszélyesebb, melyik típus van neked? Az is lehet például probléma.
A Lordot próbáld ki kék Astrával, vagy próbálj tényleg mást készüléknek.
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #895 Dátum: 2015. December 03. - 10:06:59 »

Ez így nagyon zavaros, amiket írsz. Hogy milyen fésűs egy borotva, annak semmi köze nincs ahhoz, hogy te azt harapósnak, vagy kíméletesnek érzed. A penge minősége, hajlítási szöge, a felső és alsó lapok elhelyezkedése az élhez viszonyítva inkább meghatározzák ezeket a tulajdonságokat. Senki nem vert át téged, legfeljebb rosszul tájékozódtál és ennek alapján hoztál döntést.
A Lordok jól használható borotvák. Jó penge kell beléjük.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #896 Dátum: 2015. December 03. - 10:10:10 »
Béla, ha már tízezreket kiadtál és kipróbáltál egy csomó borotvát, nem fogod becsapva érezni magad. ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #897 Dátum: 2015. December 03. - 12:12:06 »
Miért érzed magad becsapva? Azért mert lemarta az arcod? Hány alkalom után mondod mindezt? :fejtor:
A borotválkozásnak azért van bőven néhány paramétere: borotva, penge, előkészítés, felhasználó (és még lehetne ragozni biztosan)
Egyből a borotvát hibáztatni kicsit erősnek érzem. A rossz hír az, hogy hiába cseréled le a borotvád, ha a hiba a többi paraméterrel van, cseszheted.
Egyébként tapasztalatból mondom, hogy az általad zártfésűsnek csúfolt fej nagyban hasonlít viselkedésben a biztonsági peremesre. A hézag mérete egyáltalán nem attól függ, hogy "zártfésűs", vagy "biztonsági peremes", a borotva ezen tulajdonsága független paraméter. Ha jól sejtem Lord L6-od lehet, vagy a műanyag nyeles verziója. Hívhatjuk úgy is, hogy Merkur fejes. Ez a fej bőven messze van a zárt fésűs megnevezéstől, azok a rovátkát elég kis mélyedéssel bírnak, és nem képesek előfésülni a szőrt.
Különben a "biztonsági peremes" is recés. Akkor azt is hívhatjuk zárt fésűsnek (mikrofésű  :crazy:)? A Lord L5 egyébként ilyen biztonsági peremes (Tech fej)
Ha azt gondolod, hogy minden a safetybar-on múlik, akkor javaslok egy Lord L111-et, ez biztonsági peremes, de nem fogod biztonságosnak gondolni, mert az L6 után kb leharapja a fejed egészben.  :naughty:
A Wilkinson pengét nem ismerem, de most már ki fogom próbálni, hogy tudja értelmezni az ilyen véleményeket, jót még nem olvastam róla itt a fórumon :)

Az adjustable borotvák lényege pont az hogy a gap-et, a rést a penge és a safety-bar között állíthatod. A konstrukció velejárója hogy egyúttal változik a penge szöge is. Ez igaz az általad kérdezett Gillette Adjustable-re is (illetve a ma is gyártott Merkur Progress és Futur példányokra is)

Nem elérhető bela321

• Új tag
  • *
« Válasz #898 Dátum: 2015. December 03. - 12:15:56 »
Pedig három kategória van fénykép alapján is bizonyítom:

http://sharpologist.com/wp-content/uploads/2013/03/IMG_0159b.jpg

balról jobbra: 1: safety bar---biztonsági peremes borotva (FÉSŰMENTES,ha így érthetőbb)

2: open comb---nyílt fésűs

3: scalloped safety bar (closed comb)---"csipkés", vagyis zárt fésűs----------> ez a legxarabb az összes közül

"Béla, ha már tízezreket kiadtál és kipróbáltál egy csomó borotvát, nem fogod becsapva érezni magad."  Tízezreket meg nem fogok kiadni DE borotvára, mert annyira nem vagyok "Béla"  :D

Régen ezek fillérekbe kerültek, még legjobbnak tartott Gillette Adjustable borotvát is lehetett kapni magyar (!) csomagolással a 70-es években, ráadásul  a penge kínálat is eléggé szegényes. A töltőtoll tinta kínálathoz tudnám hasonlítani (azt sem kapni akármelyik papírboltban, de ha van, akkor az is csak egyfajta, mert nincs rá igény).

http://www.mr-razor.com/Rasierer/Adjustable/1976%20Super%20Adjustable%20W3%20Czech%20Set.jpg

Nem elérhető bela321

• Új tag
  • *
« Válasz #899 Dátum: 2015. December 03. - 12:17:05 »
fényképet csak linkkel tudok beszúrni...feltölteni nem sikerül

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici