Szerző Téma: Gillette  (Megtekintve 484407 alkalommal)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
Re:Gillette
« Válasz #945 Dátum: 2016. Január 13. - 12:33:14 »
cuprum... vaúúúúúúúúúúúúú

Bocs, hogy belevauzok!

VÖRÖSRÉZ NINCS!  A 29 Cu curporium szine vörös. Nemes ötvözetei nem "rezek", hanem a következők:

A réz és a cink (horgany) ötvözete a sárgaréz. Jól forgácsolható, szabad levegőn nem oxidálódik. Élelmiszer-gépgyártásban is használható. Színe a réztartalomtól függ, pl. a hamis (gagyi) arany 80%-a réz.

A réz és az ón ötvözete a bronz. Jól önthető, vegyileg ellenálló. Dísztárgyakat, szobrokat, alkatrészeket készítenek belőle. Szépen patinásodik pl. a városi levegő kéntartalmától.

A réz és a nikkel ötvözete az újezüst, azaz az alpakka. Ezüstszínű, vegyileg ellenálló. Étkezőedények, -eszközök egykori alapanyaga.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #946 Dátum: 2016. Január 13. - 12:38:37 »
Tanár 1, Tanár 2

Földhöz ba :censored:zom, ezt a tetü telefont, s az állandó ad-hoc javításaival együtt!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #947 Dátum: 2016. Január 13. - 23:13:07 »
A vörös réteg a lakk volt. Azt hiszem ez is átkerül idővel a felújításba.

Üdv

Á

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #948 Dátum: 2016. Január 18. - 10:02:26 »
Biztosan volt már róla szó, mert emlékszem, hogy olvastam, de nem találom: TTO Gillettek alján lévő záró szerkezetet milyen módszerekkel lehet szétszedni?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #949 Dátum: 2016. Január 18. - 10:05:37 »
Azt beszéltük, hogy sehogy... valószínűleg nem érdemes.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #950 Dátum: 2016. Január 18. - 10:08:45 »
Biztosan volt már róla szó, mert emlékszem, hogy olvastam, de nem találom: TTO Gillettek alján lévő záró szerkezetet milyen módszerekkel lehet szétszedni?

Melyiket?

Nem elérhető vetus.novacula

• Törzstag
« Válasz #951 Dátum: 2016. Január 18. - 10:12:38 »
Legtöbbön roncsolás, sérülés okozás nélkül sehogy.
Ezt bevállalva alap okosság, hogy a záró lemezt a nyél belseje fele a működtető rúdon tovább tolva kell oldani.
Ehhez kell ügyesen szerszámot és megfelelő erőt választani.

• Törzstag
« Válasz #952 Dátum: 2016. Január 18. - 10:13:07 »
Van 2 darab Super Adjustabe-m, ami nehézkesen záródik.

• Törzstag
« Válasz #953 Dátum: 2016. Január 18. - 10:15:24 »
Legtöbbön roncsolás, sérülés okozás nélkül sehogy.
Ezt bevállalva alap okosság, hogy a záró lemezt a nyél belseje fele a működtető rúdon tovább tolva kell oldani.
Ehhez kell ügyesen szerszámot és megfelelő erőt választani.

:thanks:
Ha ezt felfelé tolom, akkor az rajta marad a rudazaton, de akkor hogyan jön le? Na ezt nem értem  :fejtor:

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #954 Dátum: 2016. Január 18. - 10:16:01 »
Inkább forró fürdő és/vagy vízkőoldó először. A superekben mélyen van a rugót szorító lemez, nem biztos, hogy valaha vissza tudod rakni.

A rúdon van egy horony, mint pl. a Superspeedeken, ebbe préselték bele a zárólemezt. Ha a borotva belseje felé ütöd a lemezet, a horony szétnyílik és lejön a rúdról (igazából kilövi a rugó).

Üdv

Á

Nem elérhető vetus.novacula

• Törzstag
« Válasz #955 Dátum: 2016. Január 18. - 10:33:01 »
Pont a Super Adj. és a nem szétszedhető FatBoyokon tökéletes ez az oldási tehnika.
A kör alakú záró lemez a tengelyköré zömített. Befele megnyomva oldod ezt a mechanikus rögzítést, mert rátolod a nagyobb átmérőre. Így fellazul a kisebb horony átmérőbe zömítés.
A zárólap utána kis kenéssel lecsúszik a tengelyről. (Célszerű leszedéskor is egy kis olajat csurgatni a zárólemez mögé.)

Visszarakáskor a lemezt úra a tengely horonyba kell zömíteni.
Szerintem csak akkor szedd szét, ha ezt szépen meg tudod oldani.

Nem elérhető Marcselló

• Törzstag
« Válasz #956 Dátum: 2016. Január 18. - 10:34:25 »
Van 2 darab Super Adjustabe-m, ami nehézkesen záródik.

Remélem ez segít.  :hat:
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=A-jrcqb6efc" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=A-jrcqb6efc</a>
Éles pengét, bő habot!

"Some snakes have venom but humans have guns, knives and bombs.. Think a while and decide which you should be afraid of..."

• Törzstag
« Válasz #957 Dátum: 2016. Január 18. - 10:36:38 »
Inkább forró fürdő és/vagy vízkőoldó először. A superekben mélyen van a rugót szorító lemez, nem biztos, hogy valaha vissza tudod rakni.

A rúdon van egy horony, mint pl. a Superspeedeken, ebbe préselték bele a zárólemezt. Ha a borotva belseje felé ütöd a lemezet, a horony szétnyílik és lejön a rúdról (igazából kilövi a rugó).

Üdv

Á

A vízkőoldókkal azért érdemesebb óvatosan bánni szerintem. Több kárt okozhatnak, mint hasznot. Én ebben beszari vagyok. Te használtál már ilyenhez? Melyiket? Volt (pozitív) eredménye?

Értem, köszönöm. Ezek szerint előfordulhat, hogy szétszedni menni fog, de összerakni már nem  :)

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #958 Dátum: 2016. Január 18. - 10:43:57 »
Mennyire szorul? Az adjustabelek utolsó, kb. 1/4 fordulata mindig nehezebben jár, ez rögzíti az ajtókat, ha ennyi a baja, akkor jól működik.
A videón nem véletlenül csak a szétszedés van ;) Illetve még az is előfordulhat, bár ez inkább a régi és elhanyagolt fatboyoknál, hogy a meneteket bedarálta a kosz (gyakorlatilag az tartja össze), ekkor tisztítás után kb. javíthatatlan a borotva.

Vízkőoldót talán egy műanyag alaplemezes super adjustable kapott, nem lett baja, csak újra kellett olajozni. Az a kérdés, vajon szappanmaradék vagy vízkő lerakódás van a borotvában.
Ha a forró víz+mosogatószer nem hatásos, akkor vízkő lesz a ludas.

Üdv

Á

• Törzstag
« Válasz #959 Dátum: 2016. Január 18. - 10:56:03 »
A végén (záráskor) szorulnak, de nagyon. Zárt állapoból nyitáskor van olyan érzésem, hogy eltöröm.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici