Szerző Téma: Eszközökkel kapcsolatos kérdések  (Megtekintve 504224 alkalommal)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
Re:Eszközökkel kapcsolatos kérdések
« Válasz #1410 Dátum: 2014. Április 17. - 10:45:14 »
Csatlakozva kezdőmókus baratunkhoz.

Pengék, ha van érkezésed a netről valami sample pack ilyet sictransit tól is beszerezhetsz. Megtalálni a neked legjobbat.

S krémek-szappanok.

Ez is vitás téma.
Ki ki mit kedvel.

Nekem nem jönnek be a szappanok, próbáltam nem. Krém hívő vagyok, azt is kevés habbal.

Mas szappant arcon habosit, stb.

Próbálgassad, s szép lassan kitúrhatod asszonyt a polcáról.  :2thumbup:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1411 Dátum: 2014. Április 17. - 10:51:44 »
A készüléket eszembe nem volt kidobni  ;D Az SC penge, annyira meggyőzött, amit a készülékhez, adtak, hogy egyértelmű volt, hogy vége a Sensor Excel korszaknak... Igazából meguntam, hogy baromi drágák a fejek és ugyanúgy néhány borotválkozás után mehet a kukába... Ha hosszú a szőr, akkor már húzta, ha friss borostán mentem végig vele, akkor szétment a nyakam. Így jutottam el ide és a Lord L6-hoz. Igazából nem tudtam eldönteni, hogy L6, vagy L5, de valahoyg az L6 kialakítás első ránézésre szimpatikusabb volt.
Jelenleg egy Balea (DM) pamacsot és ugyanilyen márkájú sensitive krémet használok, illetve Nivea szintén sensitive after shave-t.

Min változtassak? Mit cseréljek le mire? Olyanokat javasoljatok, amit azért egyszerűbb beszerezni. Nem probléma a külföldi rendelés, de tesztelgetni szerintem kicsit drága mulatság  ;D

Ez a Sictransit mi is pontosan?

Be van tárazva egy csomag kék Gillette penge is, majd azt is kipróbálom.

Azt hittem, hogy egyszerűbb történet lesz... Gondoltam megmondjátok, hogy ez a készülék és ez a penge az übertutikirály és azt kell venni  ;D

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1412 Dátum: 2014. Április 17. - 10:58:14 »
Első körben a gyakorlatilag bárhol beszerezhető Figaró ( zöld habzó ) vagy a szinté magyar Barbon borotvakrémet   ajánlanám. 350ft körüli az áruk.

Már másabb lesz az élménye mint a baleas borotválkozásnake.

A beáztatott pamacsra nyomsz 1-2 cm hosszú csíkot s az arcon behabosítod.

Két körre pont elég habot fogsz így gyártani.

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1413 Dátum: 2014. Április 17. - 11:03:30 »
Első körben a gyakorlatilag bárhol beszerezhető Figaró ( zöld habzó ) vagy a szinté magyar Barbon borotvakrémet   ajánlanám. 350ft körüli az áruk.

Már másabb lesz az élménye mint a baleas borotválkozásnake.

A beáztatott pamacsra nyomsz 1-2 cm hosszú csíkot s az arcon behabosítod.

Két körre pont elég habot fogsz így gyártani.
Tehát nem is elég egy körben borotválkozni? Hm... Átgondolandó...

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1414 Dátum: 2014. Április 17. - 11:03:55 »
valahoyg az L6 kialakítás első ránézésre szimpatikusabb volt.
Jelenleg egy Balea (DM) pamacsot és ugyanilyen márkájú sensitive krémet használok, illetve Nivea szintén sensitive after shave-t.

Min változtassak? Mit cseréljek le mire? Olyanokat javasoljatok, amit azért egyszerűbb beszerezni. Nem probléma a külföldi rendelés, de tesztelgetni szerintem kicsit drága mulatság  ;D

Jól választottál. Semmin nem szükséges változtatnod, de ha rászánsz pár száz forintot akkor a Caola borotvakrémeit érdemes kipróbálni (Barbon, Figaró, Derby). A DM sajátmárkás pamacsai jó ár/érték arányúak, ha bevált akkor használd egészséggel. A többi már mind kíváncsiság, és kísérletezés kérdése, praktikus szempontból nagy jelentősége nincs, a sokféle cucc kipróbálása inkább egy hobbi.

Csak pengéket próbálgatnék. Szerintem változtatni akkor érdemes, ha valami nem válik be, vagy már van valami konkrét amin javítani szeretnél, pl egy jobb pamacs, vagy mittudomén. Szerintem kezdőként érdemes a technikára fókuszálni, a tökéletességet eszközökkel kergetni hiábavaló.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1415 Dátum: 2014. Április 17. - 11:05:38 »
Ha neked jó, akkor elég. Nem mindenki borotválja magát tükörsimára. Az irritáció az oldalirányú és szőrrel szembeni borotválkozástól jön, ha neked erre nincs igényed akkor 1 kellemes kör bőségesen elég.

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1416 Dátum: 2014. Április 17. - 11:11:56 »
Ha neked jó, akkor elég. Nem mindenki borotválja magát tükörsimára. Az irritáció az oldalirányú és szőrrel szembeni borotválkozástól jön, ha neked erre nincs igényed akkor 1 kellemes kör bőségesen elég.
Növésiránnyal szembeni borotválkozást nem merem erőltetni, mert ugyan szép sima lesz a pofázmányom tőle, viszont 1-2 nap múlva úgy néz ki a nyakam, mintha aknára léptem volna...

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1417 Dátum: 2014. Április 17. - 11:14:07 »

És van aki a szőrt oldalról is nyesi, ugy mond háromkörözik.

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1418 Dátum: 2014. Április 17. - 11:42:43 »

És van aki a szőrt oldalról is nyesi, ugy mond háromkörözik.
Szerintem az én bőröm azt tutira nem viselné el...

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1419 Dátum: 2014. Április 17. - 11:50:48 »
Hidd el a szoktatás kérdése.

Jó teknikával a két kör kevesebb irritációt okoz, mint a sokpengéssel egy

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1420 Dátum: 2014. Április 17. - 11:52:29 »

SicTransit éltárs ajánlata pályakezdőknek: http://borotvafórum.hu/index.php?topic=2212.0

Übertuti megoldás nem létezik, mert mindenkinek más esik jól. Amid most van, az közel ideális. Ezekkel kezdte itt az összes ápolt, aztán 20-50-100.000 forint és két-három év után visszajutott nagyjából ugyanide. Szóval a tesztelgetést nem lehet megúszni.  ;D

A Lordokhoz képest a többi 89-es fejű borotva csak szebb, de nem jobb. A Figaró-szintű cuccoknál a többi (errefelé szoftvernek nevezett) krém csak kicsivel tud jobb lenni, viszont jelentősen drágább. A szép, fém-, fa- vagy kerámiatégelyes, szilárd szappanok meg pláne.
A nem 89-fejű borotvákkal bőven tudsz még kísérletezni, találhatsz olyat is, amit jobbnak érzel, de azt senki nem tudja megmondani előre, mit fogsz kedvelni. Ha beszippant az elmebaj, akkor nyilván veszel majd nyitott fésűs borotvát, régi és új Tech-fejű készülékeket, állítható fejeset, slant-et, Futurt…

Pamacsokról még nem is volt szó, az még drágább terep a kísérletezésre. Elviselhető áron kipróbálhatsz néhány disznósörte pamacsot, aztán jön a borzos mulatság, azok közt még jobban el lehet veszni, cserébe rettenetesen drágák.

Ha nincs szerencséd, akkor jön a kés is, onnantól tényleg véged van.  :naughty:

A Captain pedig egy f@s, nem vesztettél vele semmit. Persze szigorúan csak szerintem. : )

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1421 Dátum: 2014. Április 17. - 12:29:19 »

SicTransit éltárs ajánlata pályakezdőknek: http://borotvafórum.hu/index.php?topic=2212.0

Übertuti megoldás nem létezik, mert mindenkinek más esik jól. Amid most van, az közel ideális. Ezekkel kezdte itt az összes ápolt, aztán 20-50-100.000 forint és két-három év után visszajutott nagyjából ugyanide. Szóval a tesztelgetést nem lehet megúszni.  ;D

A Lordokhoz képest a többi 89-es fejű borotva csak szebb, de nem jobb. A Figaró-szintű cuccoknál a többi (errefelé szoftvernek nevezett) krém csak kicsivel tud jobb lenni, viszont jelentősen drágább. A szép, fém-, fa- vagy kerámiatégelyes, szilárd szappanok meg pláne.
A nem 89-fejű borotvákkal bőven tudsz még kísérletezni, találhatsz olyat is, amit jobbnak érzel, de azt senki nem tudja megmondani előre, mit fogsz kedvelni. Ha beszippant az elmebaj, akkor nyilván veszel majd nyitott fésűs borotvát, régi és új Tech-fejű készülékeket, állítható fejeset, slant-et, Futurt…

Pamacsokról még nem is volt szó, az még drágább terep a kísérletezésre. Elviselhető áron kipróbálhatsz néhány disznósörte pamacsot, aztán jön a borzos mulatság, azok közt még jobban el lehet veszni, cserébe rettenetesen drágák.

Ha nincs szerencséd, akkor jön a kés is, onnantól tényleg véged van.  :naughty:

A Captain pedig egy f@s, nem vesztettél vele semmit. Persze szigorúan csak szerintem. : )

Köszönöm szépen az információkat  :bow:
Akkor első körben megpróbálok beszerezni 2-3 darabot mindenféle pengéből, meg lecserélem a krémemet Figaro-ra, vagy Barbonra.
Az übertutit azért kérdeztem, hogy van-e egyáltalán olyan készülék, amivel nem nagyon lehet mellényúlni, mert azt nem szeretném, hogy berendelek egy kb. 10-15 ezer Ft-os készüléket és az első használat után kiderül, hogy nem jó nekem. De akkor ezek szerint ezt a rizikót nem lehet megúszni...
Kés-t biztos nem fogok próbálni, mert ha egyszer bekattanok, akkor azzal utcára is ki fogok menni rendet rakni :naughty:
Most már azt is tudom, hogy kicsoda SicTransit  :bow:
Az apró betűs rész meg kifejezetten megnyugtatott, hogy akkor talán nem csak bennem van a hiba  :crazy:

Hidd el a szoktatás kérdése.

Jó teknikával a két kör kevesebb irritációt okoz, mint a sokpengéssel egy
MEgpróbálom egyszer a 2-3 körös mókát, mit szól hozzá a bőröm ezzel a készülékkel.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1422 Dátum: 2014. Április 17. - 12:45:21 »
A többkörös mókához: asszem többen is vagyunk, akik 2-3 körrel kezdtük a DE-s borotválkozást, aztán kicsit alaposabb/agresszívebb borotvával már csak egy köröket megyünk. Én pl. Gillette Black Beauty-val kezdtem, amit egész lájtosra is lehet állítani. Később jött a DE89, amivel egy darabig próbálgattam a két kört, aztán maradt az egy.

Szóval csak óvatosan, mint a sünök!

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1423 Dátum: 2014. Április 17. - 12:47:12 »
Én kétkörözöm, de oda vissza csak. Ezt az oldalmókát én ki se próbáltam. Bár a Futur maxon simán hozza az egykörös tutit. Meg az R41 is jó pengével:)
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1424 Dátum: 2014. Április 17. - 12:51:17 »
Qka is azt mondta a minap, hogy R41-be Feather való. Eddig nem mertem, de növesztek némi szőrt, és kipróbálom.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici