Sziasztok!
Először is szeretném megköszönni, hogy létezik ez az oldal, mert ennek hatására váltottam a cserélhető sokpengés vackokról, hagyományos borotvakészülékre.
Soha nem gondoltam volna, hogy ennyivel jobb és meglepően kíméletesebb a bőrhöz, mint ezek a "csudapengék" (Fusion és társai...)
Szóval vettem egy Lord L6 készüléket és a hozzá adott super chrome penge nagyon bejött (rendeltem hozzá captain-t is, de az csalódás volt). Mivel a super chrome pengéket kicsit macerás beszerezni (kicsit messze van IX. kerületi raktár), ezért kipróbáltam a wilkinson pengéjét is és egyelőre nem panaszkodom rá.
Mivel leteszteltem ezt a fajta borotválkozási technikát és nagyon tetszik, ezért gondoltam, hogy beruháznék egy komolyabb készülékre. Igazából ezzel a Lord-dal sincs problémám, talán csak annyi, hogy kicsit rövid a szára.
Mit ajánlanátok max. 10ezer Ft-ig (szállítással együtt, de nem baj ha van jobb, mint a Lord és nem kerül 10k-ba
), ami még tökéletesebb eredményt nyújt, amellett hogy ugyanilyen kíméletes?
Néztem egy Merkur 23C-t, de mivel nem vagyok szakértő a témában, nem szeretnék ráfutni valami nem megfelelő modellre és nem szívesen dobnék ki az ablakon ennyi pénzt.
Pengében mit ajánlanátok? Nem fontos, hogy a legolcsóbb legyen, de egyszerű legyen beszerezni és a jó minőség elengedhetetlen számomra (pl. a Captain valahogy kihagyott részeket borotválkozásnál. Nem értem miért, de két darabot is kipróbáltam és ugyanúgy nem voltak jók...)
Előre is köszönöm a segítséget