Szerző Téma: Eszközökkel kapcsolatos kérdések  (Megtekintve 504221 alkalommal)

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
Re:Eszközökkel kapcsolatos kérdések
« Válasz #1395 Dátum: 2014. Április 09. - 23:01:53 »
Már késő. Marad a fodrászkellékes bolt akkor.
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1396 Dátum: 2014. Április 09. - 23:11:07 »
Borotvatalálkozóra nem jössz el? Sok szép dolgot láthatnál!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

• Törzstag
« Válasz #1397 Dátum: 2014. Április 09. - 23:17:17 »
Erre biztos nem, mert holnap este programom van, de a következőre szívesen elmennék "rangfiatalnak"
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető Favágó45

• Tag
« Válasz #1398 Dátum: 2014. Április 10. - 14:13:06 »
Orultspanyol! Timsot majdnem minden gyogyszertarban lehet kapni, en legutobb a Szena tetiben kerdeztem, es volt. Timso tombot viszont ne vegyel, szvsz nem ugy mukodik, mint a rud. Hogy mi lehet a kulonbseg, lovesem sincs, de egyszeruen mas.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1399 Dátum: 2014. Április 10. - 14:43:05 »
Orultspanyol! Timsot majdnem minden gyogyszertarban lehet kapni, en legutobb a Szena tetiben kerdeztem, es volt. Timso tombot viszont ne vegyel, szvsz nem ugy mukodik, mint a rud. Hogy mi lehet a kulonbseg, lovesem sincs, de egyszeruen mas.

A stift vérzéscsillapító, a tömb meg inkább AS helyett vagy elött, porus összehúzó és fertőtlenítő hatású.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Favágó45

• Tag
« Válasz #1400 Dátum: 2014. Április 10. - 14:45:34 »
Koszi. En probaltam AS-kent, borzasztoan irritalt, total nem valt be. Szemben Proraso, Floid, Sir Irish, stb- vel szemben. Most mar asb-ot sosem hasznalok, csakis a leirt AS-eket.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1401 Dátum: 2014. Április 10. - 15:00:33 »
Koszi. En probaltam AS-kent, borzasztoan irritalt, total nem valt be. Szemben Proraso, Floid, Sir Irish, stb- vel szemben. Most mar asb-ot sosem hasznalok, csakis a leirt AS-eket.

Timso as ként csak akkor irrital s ott ahol rossz vágószög miatt felsértetted a hámréteged, vagyis mert nem vérzel attól még sebes az arcod.

Én nedvesen felviszem, mig megszárad az arcom fent hagyom utánna langyos vizzel lemosom s jöhet az AS vagy ASB.

A Weleda balzsama szerintem példáúl világbajnok!

• Törzstag
« Válasz #1402 Dátum: 2014. Április 10. - 17:55:06 »
Tehát akkor timsóból a stiftest keressem mint vérzéscsillapító? Én tömböset láttam anno, az jó volt arra amire kellett.

Más: A krémet hogy kell használni? Úgy mint ha szappan lenne és azt gyűrködöm a pamaccsal vagy simán csak egy nem tudom mekkora mennyiség a pohárkába és a vizes pamaccsal azt habosítani?

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1403 Dátum: 2014. Április 10. - 18:12:25 »
Tehát akkor timsóból a stiftest keressem mint vérzéscsillapító? Én tömböset láttam anno, az jó volt arra amire kellett.

Más: A krémet hogy kell használni? Úgy mint ha szappan lenne és azt gyűrködöm a pamaccsal vagy simán csak egy nem tudom mekkora mennyiség a pohárkába és a vizes pamaccsal azt habosítani?

Az a timsó amelyik ideálisabb a vérzés csillapítasára az jellemzően tejfehér, az AS tömb egy áttetsző kristály. De láttam már tejfehér tömböt is, sőt van is odahaza belőle.

A krémet két módon használjuk:
1.arcon habosít
2.tálkában

1.: az előre beáztatott pamacsra 1-2 cm hosszú csíkot viszel fel a krémből s ezt az arcodon elkezded pamacsolni, néha plusz nedvességet adsz hozzá hogy elérd a kívánt hab állapotot. Én inkább krémesen mint habosan kedvelem. Van aki az arc előtt a tenyerét gyors mozdulatokkal keni igy alakítja ki a pamacsban a habot.
2. Tálba teszel szintén 1-2 cm krémet, s a beáztatott pamacsot ebben kezded kevergetni, kicsit hasonlít a technika a tejszín és a tojáshabveréséhez.

A hab keménységét s mennyiségét a túlzott krém hozzáadasa ronthatja.

Meg kell tapasztalni a pamacsod mennyi vizzel ,mennyi habot vesz fel, s az a hab olyan e amit te szeretsz.

Mint mondtam én krémesen lágyat szeretem, de édesapám úgy nézett ki a figarótól mint egy idős hóember. Tehát a két véglet. Az utadat neked kell bejarnod!

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1404 Dátum: 2014. Április 17. - 09:44:31 »
Sziasztok!

Először is szeretném megköszönni, hogy létezik ez az oldal, mert ennek hatására váltottam a cserélhető sokpengés vackokról, hagyományos borotvakészülékre.  :bow: Soha nem gondoltam volna, hogy ennyivel jobb és meglepően kíméletesebb a bőrhöz, mint ezek a "csudapengék" (Fusion és társai...)
Szóval vettem egy Lord L6 készüléket és a hozzá adott super chrome penge nagyon bejött (rendeltem hozzá captain-t is, de az csalódás volt). Mivel a super chrome pengéket kicsit macerás beszerezni (kicsit messze van IX. kerületi raktár), ezért kipróbáltam a wilkinson pengéjét is és egyelőre nem panaszkodom rá.
Mivel leteszteltem ezt a fajta borotválkozási technikát és nagyon tetszik, ezért gondoltam, hogy beruháznék egy komolyabb készülékre. Igazából ezzel a Lord-dal sincs problémám, talán csak annyi, hogy kicsit rövid a szára.
Mit ajánlanátok max. 10ezer Ft-ig (szállítással együtt, de nem baj ha van jobb, mint a Lord és nem kerül 10k-ba  ;)), ami még tökéletesebb eredményt nyújt, amellett hogy ugyanilyen kíméletes?
Néztem egy Merkur 23C-t, de mivel nem vagyok szakértő a témában, nem szeretnék ráfutni valami nem megfelelő modellre és nem szívesen dobnék ki az ablakon ennyi pénzt.
Pengében mit ajánlanátok? Nem fontos, hogy a legolcsóbb legyen, de egyszerű legyen beszerezni és a jó minőség elengedhetetlen számomra (pl. a Captain valahogy kihagyott részeket borotválkozásnál. Nem értem miért, de két darabot is kipróbáltam és ugyanúgy nem voltak jók...)

Előre is köszönöm a segítséget  :bow:

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1405 Dátum: 2014. Április 17. - 10:04:04 »
Arra, hogy borotválkozz a Lordok megfelelnek én az l5öst más az l6ot kedveli. Kezdetnek én mindenképpen egy 89-es fejet ajánlanék. Ilyen az l6 feje is. Kíméletes, megbocsájtó, hosszútávon hű társ.

Ha jól beváltak érdekelnek, itt az elad topikban sűrűn megjelennek megbecsűlt darabok.

A penge más tészta.

A captain egy ( szerintem ) jó penge. Amit ellene fel lehet hozni, hogy szén acél s ezért hajlandó korrodálni. A még gyakorlatlanságodokán hagyott a captain majomerdőt maga után. Keresni kell a megfelelő szöget az arc-készülék között.

Általános szabály, ha egy penge kezdetben nem teljesít jól, tedd félre, pár hónap után elővéve rácsodálkozol

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1406 Dátum: 2014. Április 17. - 10:05:01 »
Merkurnak vannak hosszúnyelű borotvái, rengetegféle. Igazából saját tapasztalatod fogja eldönteni hogy neked mi megfelelő, de a 23C-t sokan tartják kellemes, kíméletes borotvának. Ugyanakkor ha a Lord L6-al semmi gondod, akkor nem biztos hogy egy másik, ugyanolyan jellegű borotva "tökéletesebb" élményt fog nyújtani bármilyen értelemben.

Pengék megítélése elég szubjektív, próbálgass. Főleg ami Magyarországon simán hozzáférhető (kék/zöld Astra, Gillette, stb, nézd meg az erről szóló topicot).

Nem elérhető Jim74

• Törzstag
« Válasz #1407 Dátum: 2014. Április 17. - 10:22:12 »
Köszönöm a válaszokat  :bow:
Akkor, ha a Lord-dal semmi problémám, felesleges plusz pénzt költenem készülékre, ha jól értem  ;D
A Captain pengét többször is próbáltam és valahogy nem jött be. A wilkinson érdekes módon lesőre jó volt és a lord SC is.

A 89-es fej mit jelent pontosan? (Sorry, de fulllámakezdő vagyok a témában  ;D) A Merkuroknál lehet külön fejet és szárat venni?
Sajnos azt hiszem mérgemben kidobtam a captain pengéket... :futyul:

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1408 Dátum: 2014. Április 17. - 10:37:35 »
Köszönöm a válaszokat  :bow:
Akkor, ha a Lord-dal semmi problémám, felesleges plusz pénzt költenem készülékre, ha jól értem  ;D
A Captain pengét többször is próbáltam és valahogy nem jött be. A wilkinson érdekes módon lesőre jó volt és a lord SC is.

A 89-es fej mit jelent pontosan? (Sorry, de fulllámakezdő vagyok a témában  ;D) A Merkuroknál lehet külön fejet és szárat venni?
Sajnos azt hiszem mérgemben kidobtam a captain pengéket... :futyul:
Hát, ha később kíváncsiságból próbálgatni akarsz, akkor biztosan veszel más készülékeket is. De egyelőre nem ezzel indítanék, inkább penge, krémek, pamacsok... És én valszeg inkább valami olyat vennék, ami más mint ami jelenleg van.

A 89-es fej a Mühle R89 fejéhez többé-kevésbé hasonló borotvák családját jelöli. Ez egy igen sikeres, bevált, kíméletes konstrukció, érdemes ezzel indítani és elsajátítani a technikát kezdőknek.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1409 Dátum: 2014. Április 17. - 10:39:24 »
Akkor vonjuk össze.

A 89 es fej (remélem jól emlékezem, ha nem pallostársaim javítsatok) az ugyan olyan mint az L6. Ergo mig nincs esztétikailag nagyobb igény, ebben a csapásban tovább nem kell egy ideig halássznod.

Captain szénacél, s ezért vastagabb mint a rozsdamentesek, ezért más mozdulatok s vagószöget vár el.

Ha szépen megkérsz adok szívesen captaint későbbi próbához.

Azért az dícséretes, hogy a pengét s nem a készüléket dobtad ki illetve raktad el véglegesen. :thumbup:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici