Szerző Téma: Eszközökkel kapcsolatos kérdések  (Megtekintve 503877 alkalommal)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
Re:Eszközökkel kapcsolatos kérdések
« Válasz #1365 Dátum: 2014. Április 08. - 21:48:08 »
Köszi a válaszod!

Ha már mindkettő jó akkor én maradok a K2-nél, az szimpatikusabb nekem :)
A pamacsot és a krémet + aftert hol lehet beszerezni Budapesten ami nem netes rendelés?

Amúgy nézegetek youtube videókat a technikákkal kapcsolatban, hogy mi a legjobb módja egy teljes borotválkozásnak, mit hogyan csinálni, ilyenek :)

Ha van a közeledben Müller drogéria, ott is elég kellemes kínálat van pamacs - as - krém - szappan fronton.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető orultspanyol

• Törzstag
« Válasz #1366 Dátum: 2014. Április 09. - 00:01:23 »
@zolzozo: Köszi :)

@rty42: Köszi, jó tudni, azért gondoltam csak rá, mert az volt ráírva a hátuljára :D

@pmol322: Van Müller nagyon közel hozzám, holnap be is nézek majd. Ott is kapható valószínűleg a már ajánlott omega 10xxx szériás pamacs vagy ha nem akkor mellé tudok nagyon nyúlni másmilyennel?
Meg majd kitapasztalom akkor gondolom, hogy miből mi a jó, AS-ből pl, aztán akkor annál tudok maradni :)

Addig is buta kérdés: A pengét borotválkozások között ki kell venni a borotvából, vagy csak csere során? Plusz van valamilyen látszólagos nyoma a kopásnak (akár egyik oldalán a pengének ha azt használnám sokat) vagy ezt érezni fogom?
Bocsánat amúgy ha butaságot kérdezek, de jobb szeretem alaposan tudni a dolgokat előre.
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1367 Dátum: 2014. Április 09. - 04:16:16 »
A müllerben találsz elfogadható áron borzot. Ha jol emlékezek hjm.

Én nem veszem soha.

Igen lekopik fél centit!

De ez nem igaz. Nagyfelbontású microszkóppal lehet látni az él deformálódását. Erről Penge éltárs egy egész akadémiai székfoglalót tudna írni.

Te azt veszed észre, ( magamból indulok ki) húzza a bajússzőrt. Ha ezt érzem a borotválkozás után irány a penge a fém perselybe. Mert felelősen gyűjtve, nem szabad csak úgy kidobni.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1368 Dátum: 2014. Április 09. - 07:57:54 »
@pmol322: Van Müller nagyon közel hozzám, holnap be is nézek majd. Ott is kapható valószínűleg a már ajánlott omega 10xxx szériás pamacs vagy ha nem akkor mellé tudok nagyon nyúlni másmilyennel?
Meg majd kitapasztalom akkor gondolom, hogy miből mi a jó, AS-ből pl, aztán akkor annál tudok maradni :)

Addig is buta kérdés: A pengét borotválkozások között ki kell venni a borotvából, vagy csak csere során? Plusz van valamilyen látszólagos nyoma a kopásnak (akár egyik oldalán a pengének ha azt használnám sokat) vagy ezt érezni fogom?
Bocsánat amúgy ha butaságot kérdezek, de jobb szeretem alaposan tudni a dolgokat előre.
Omegát nem kapsz Müllerben. Tényleg érdemes online rendelni, bármit a 10xxx és 11xxx szériákból, hamar itt van, nagyon jó ár/érték arány.

A pengét nem kell kivenni, semmit nem kell vele csinálni, egy mozdulattal kirázod a vizet, felteszed a borotvát a polcra.

Onnan fogod érezni hogy elmegy az él, hogy nem vág, húz. Amíg nincs tapasztalatod, addig az is jó ökölszabály hogy 3 borotválkozást a legtöbb penge kibír.

Kérdezz nyugodtan, de tuddl hogy ez 90%ban egy tapasztalaton alapuló dolog, amit magadnak fogsz kikísérletezni és megtanulni.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1369 Dátum: 2014. Április 09. - 07:59:52 »
Müllerben kapható wilkinson és palmolive krém is, ill, palmolive rúdszappan, hjm szappan is, mindegyik megéri az árát.
(szerintem)

• Törzstag
« Válasz #1370 Dátum: 2014. Április 09. - 13:00:55 »
Hú, köszi a segítséget, jó ennyi és ilyen jó infot kapni.

Szerintem az lesz akkor, hogy ma veszek a müllerben valami egyszerű pamacsot átmeneti megoldásként, addig rendelek netről egy már említett omegát, azon kívül bevásárolok mindent ami kell aztán induljon a kísérletezés.
Egyelőre maradok akkor a kb 3 borotválkozás / penge ökölszabálynál, mert bajuszt nem igen fogok vele borotválni, csak nyakvonalat meg arccsont környékét, a többire szakállnyíró kell.

Amúgy tényleg köszönöm a segítségeteket, kérdezek akkor nyugodtan, aztán úgyis kitapasztalom, mivel írjátok, hogy ez is tapasztalaton alapuló dolog. Anno a pipázással voltam ugyanígy: ismerősön keresztül megtanultam az alapokat, de az szintén egyénfüggő mind szívásilag, mind dohányilag, meg úgy általában mindenhogy, úgyhogy azt is szépen lassan kitapasztaltam, aztán most már érzem, hogy mi az ami nekem jó.

Videókból amúgy elsajátítottam az alapokat már szerintem, innentől tényleg csak a tapasztalat hiányzik.

Majd kérdezek / referálok, hogy mivel mi hogy megy vagy mit nem értek.
I will be the change I'm seeking, manifest the words I'm speaking. ||| shallam.hu

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1371 Dátum: 2014. Április 09. - 13:37:54 »
Kérdezz mint a rendőr gyereke:
-Az mi?
-Nem tudom!
-És az?
-Nem rudom!
-Az?
-Azt sem!
-Hagyd már apádat!- szól közbe az anyja
-Hagyd! Úgy tanúl ha kérdez!

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1372 Dátum: 2014. Április 09. - 13:40:43 »
Szerintem az lesz akkor, hogy ma veszek a müllerben valami egyszerű pamacsot átmeneti megoldásként, addig rendelek netről egy már említett omegát, azon kívül bevásárolok mindent ami kell aztán induljon a kísérletezés.
A DM borzpamacsa is vállalható, persze nem olyan minőségű mint egy drágább borzpamacs, cserébe nagyon olcsó.
Rossmannban találsz mindenféle Caola krémet (Barbon, Figaró, Derby) és Gillette pengét. Ha nem akarnál a Müllerbe menni. Esetleg Ecsetbolt a Délinél.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1373 Dátum: 2014. Április 09. - 13:43:40 »
Menjen csak, minden boltba! ;D
Ha szakáll van (úgy látom, nem is kevés), akkor azért többet bír egy penge három alkalomnál...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1374 Dátum: 2014. Április 09. - 14:15:46 »
Ne tedd! Rendelj Omegát on-line, vagy priviben egyeztessünk, tudok adni.

Amíg megjön, jobban jársz egy nem habzó Figaro krémmel. :) - Csak hogy végképp bevigyünk az erdőbe!

Hú, köszi a segítséget, jó ennyi és ilyen jó infot kapni.

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1375 Dátum: 2014. Április 09. - 14:15:54 »
Rossmannban kapható 1500 Ft-ért sörte pamacs, ami totál hjm klón, szürke nyéllel, csak hjm helyett isana van ráírva. Alap pamacsnak tökéletes!  :thumbup:
(szerintem)

• Törzstag
« Válasz #1376 Dátum: 2014. Április 09. - 16:08:20 »
Ejnye no, most akkor vegyek vagy ne vegyek mulleres/dmes pamacsot amig lesz rendes? Milyen hatranya van ha most rovid ideig ilyet hasznalok mig megjon a jo?
Amugy miben kulonboznek ezek? Puhasagban vagy miben? Csak probalom megerteni, hogy miert rossz nekem egy olcso ideiglenesen...

@mad.just mad: hosszusaga alapjan inkabb neveznem jol karbantartott borostanak, de amugy igen, nem egy teljes arcos es nyakas borotvalkozasra kell nekem ez.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1377 Dátum: 2014. Április 09. - 16:34:14 »
Szerintem minek vennél egyet 1000-2000 forintért, ami 50-60%os, amikor 4 nap alatt 4.000 Ft-ért megjön a 100%.

A döntés természetesen a tiéd, a mülleres/rossamnn-os/akármilyen később is jó lehet nyélnek/kévédarálótisztítónak/dísznek/függőónnak.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1378 Dátum: 2014. Április 09. - 16:47:51 »
Függőón! Az jó volt…  ;D

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1379 Dátum: 2014. Április 09. - 16:50:48 »
Ejnye no, most akkor vegyek vagy ne vegyek mulleres/dmes pamacsot amig lesz rendes? Milyen hatranya van ha most rovid ideig ilyet hasznalok mig megjon a jo?
Amugy miben kulonboznek ezek? Puhasagban vagy miben? Csak probalom megerteni, hogy miert rossz nekem egy olcso ideiglenesen...
Semmilyen hátránya nincs azon kívül hogy a másik jobb, ezért feleslegesen adsz rá ki pénzt. Maradandó bajod nem lesz tőle :D

Az alapján szoktunk egy pamacsot jobbnak tekinteni, hogy milyen habot lehet vele csinálni, és az mekkora macera. Másodlagos szempontok: hullik-e a szőre, mennyire kényelmes fogni, mennyire dús, stb. Azért akkora nagy különbség nincs a korrekt röfipamacsok között, szóval megleszel a drogériással is egy darabig. Bár mivel a másik megjön pár nap alatt, kb 500 forintos napidíjjal fogsz egy közepes pamacsot használni. Ezek után mondja valaki hogy a hagyományos borotválkozás olcsóbb :D

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici