Sziasztok!
Borotva választással kapcsolatban szeretném kérni a véleményeteket!
Jelenleg egy Lord L6-ot hassználok egyre ügyesebben és szeretnék egy olyan borotvát, ami karakterében hasonló de kicsit mégis kifinomultabb.
Eddigi olvasmányaim alapján ami főleg a Ti hozzászólásaitokból áll, a következők alakultak ki bennem:
-Zárt fésűs borotvát szeretnék ami nem túl közvetlen mégis egy lehelettel alaposabb mint az L6. Nagyon nem kell, hogy bolondbiztos legyen.
-2 vagy 3 részes legyen, nem szeretem a pillangós fej nagy méretét. Az L6 azért is tetszik, mert nem vastag, jól manőverezhető a feje.
-Szeretem az egyszerűséget, így fontos a letisztult forma.
-Mindenekelőtt használható legyen, a többi csak ez után.
Általános, itthoni használatra kellene!
Ezeket néztem ki:
Edwin Jagger DE89 Knurled
Mühle Traditional (fekete gyanta nyél)
Edwin Jagger DE89 Barley
Mühle Traditional Grande
A fenti sorrend nagyjából tetszetősség alapján rendezett, az utolsó csak azért nem a Barley, mert a Mühle Grande súlya kicsit elgondolkodtatott.
A kérdésem a fentiek fényében:
-A Lordhoz viszonyítva ezek a borotvák mennyiben mások használati szempontból?
-A borotvám súlya (Lord L6) 42.6g. Szeretem azokat a dolgokat amiben "van anyag", de a Mühle Grande 90g-ja nem lesz kicsit sok? Nyilván kinek mi a sok, Ti mit gondoltok, nem erős váltás ez?
-Nem volt még a kezemben, sőt a szappanhabos kezemben, így nem tudom vajon a gyanta mennyire csúszhat? Ebből a szempontból melyik borotva a legbiztosabb fogású? Ezt nagyon fontosnak érzem.
Illetve volna-e egyéb javaslatotok a fentieken túl?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!