Yoee, ez jó kérdés!
Szerintem a hagyományos borotválkozás és az utazás kissé ütik egymást...de nem megoldhatatlan. Személyes véleményem azonban az, hogy ez macerás művelet, így egy utazáshoz hasznosabbak a modern cuccok. Tapasztalatom az, hogy egy ~1 hetes utazáshoz szükséges bőrönd jónagy részét (negyedét, harmadát, attól függ, hogy csak DE-t használsz, vagy kést, amihez fenőeszközt is viszel) elfoglalja a borotválkozási kellék. Ezen túlmenően cipekedned is kell...szóval egy késesnek macera. Ha saját géppel mész (autó) akkor nem gond, vihetsz bármit, de ha fontos a súly, térfogat, akkor nem ajánlott.
Persze, minimalizálni lehet, amihez jó a DE készülék (lehetőség szerint valami dobozos verzió, pl. a feather Popular kitűnő erre), tubusos krém, pamacs (nem kell tálka, arcon is lehet habosítani, sőt, én spec. így jobban szeretem otthon is), így megúszod nem sokkal nagyobb térfogattal, mintha egy modern eszközt vinnél. AS és Pre meg személyfüggő.
A hagyományos borotválkozás nagy ellensége a repülőút. Erről nemrég beszélgettem egy fórumos ismerőssel. Neki az volt a kínja, hogy csak pár napra utazott, így csak annyi holmit vitt magával, ami a fedélzetre felvihető. Na, ez már kizár mindenféle hagyományos eszközt (igaz szerintem egy modern készüléket is), mivel sem éles tárgyat, sem egy normál AS-ben lévő lötyi mennyiséget nem vihetsz fel oda. Ebben az esetben marad a célhelyen történő vásárlás. Poggyászba meg nem érdemes nehezebb dolgokat pakolni, amikor minden egyes többlet grammért fizetni kell. Arról nem is beszélve, ahogyn ezeket kezelik a reptereken, illetve hogy néha-néha (ill. elég gyakran) eltűnnek. Így én egy késemet sem kockáztatnám.