Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 629990 alkalommal)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
Re: Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #1095 Dátum: 2013. Január 21. - 10:48:00 »
Bár újabban jól szerepel az Omega no98 is. Utóbbi sertés.
Ez emlékeim szerint vadkan...  ;)
..de már olyan rég volt, hogy lehet, rosszul emlékszem!
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re: Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #1096 Dátum: 2013. Január 21. - 12:53:49 »
Nekem érzékeny bőröm van, és abszolút nem szúr, nagyon kellemesen simogat.  Nyilván ez is szubjektív...
Főleg abban szubjektív, hogy miként dolgozik az arcodon.
Ha csak "festegetősen" hordod fel vele a tálkában megdolgozott anyagot, akkor persze nem érzed, hogy böki a pólusaidat.
(Ez a pamcs erre klafa szerintem.)

Ha arcon habosítasz vele, a második és harmadik körben biztosan érezned kell a szúrkálását, normál arcbőrön is. Pláne, ha érzékeny a bőröd. Ha nem érzed, fakír vagy.  ;D
Arcon habosítok vele, tálkám nincs is.  Két mozdulattal telemegy habbal, olyan mint egy puha párna, engem abszolút nem szúr, pedig csomó másra kifejezetten érzékeny vagyok.  Második és harmadik körben még jócskán televan, a 23mm-es öt körre elegendő habot ad (nem használom ki, csak egyszer kipróbáltam — nekem lehet jobb lett volna kisebbet venni).

Nem értem mit vitatkoztok ezen, én elfogadom hogy titeket szúr, ti nem hogy engem nem :)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #1097 Dátum: 2013. Január 21. - 13:34:35 »
kezdőmókus: ha jól olvasom azt írod, egyszer próbáltad. Nos nem feltétlenül jön elő minden használatnál.

jrabi: Szerintem jól emlékszel, de az egész az angol "boar" elnevezés miatt van, ami jelent vadkant is, és sima disznót is. Ezt szokták néhány weboldalon vadkan szőrként föltüntetni. Nem kérdeztem meg egyetlen gyártót sem, ugyanakkor egész egyszerűen nem hiszem, hogy vadkan sörte lenne pl. a Kent hajkefék százezreiben, vagy Vulfix, Omega kötegekben.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1098 Dátum: 2013. Január 21. - 13:53:55 »
kezdőmókus: ha jól olvasom azt írod, egyszer próbáltad. Nos nem feltétlenül jön elő minden használatnál.
Nem jól olvasod, szeptember óta csak ezt használom, minden nap borotválkozva.  Ezek szerint a "szúrás" tényleg nem feltétlenül jön elő minden használatnál, mert nekem 1x se jött elő :P

Amit nem értek: ha emberek el tudják fogadni hogy a pengék pl sok mindenkinek szubjektíven viselkednek, akkor a pamacsokkal kapcsolatban miért nem megy ez?  Ha használom, és leírom hogy nekem hogyan és miért vált be, akkor miért éreznek csomóan ellenállhatatlan ingert arra, hogy spekuláljanak arról hogy fakír vagyok, biztos nem arcon habosítok, és amúgy is csak egyszer próbáltam, meg az összes többi okosság?  Én elfogadom hogy nektek szúr, nem kezdek el arról agyalni hogy biztos így meg úgy használjátok, meg nem is próbáltátok ki rendesen, stb, stb, mert tiszteletben tartom hogy nektek szúr és kész, ez van, de úgy látszik fordítva nem megy.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1099 Dátum: 2013. Január 22. - 09:32:42 »
Fehege, szögezzük le, engem szintén szúr ez a pamacs. De hagyjuk már azt, hogy itt valami objektív. A Te és a mi tapasztalásunk pont annyira objektív, mint kezdőmókusé. Semennyire. Irányvonalakat lehet max. megállapítani, amiben igen feltűnő, hogy 20 emberből 1 az, akinél nem szúr. De az objektivitástól marha messze van  :sör:
Te egy érzékeny arcbőrű éltársnak szúrós pamacsot javasoltál, a magad érzékeny arcbőrére hivatkozva.
Ennek nem helyeslése nem szubjektív érzés, hanem objektív tapasztaláson alapul - többünktől.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #1100 Dátum: 2013. Január 22. - 10:21:40 »
Jah... Először is definiálni kéne, hogy mi az, hogy valami szúr. Ismerek olyat, akinek egy tű sem okoz gondot... (és ismerek olyat is férfi létére, aki imádja, ha szúrják) (pfuj)  :fetreng:
Aztán az ugyanazon márkájú pamacson belül sincs két egyforma hosszú, alakú, végű szál, tehát nem 100% ugyanazt a konkrét pamacsot hasonlítgatjátok. Aztán jön az emberi tényező. Mindenki kicsit másként fogja, másként nedvesíti, más eszközökkel  használja, másik fürdőszobában, másik vizcsappal. Ezek a különbségek természetesen objektívek, de a sok változó miatt a végeredmény megítélése azonban így simán eltérhet.
Hozzáteszem, hogy ha jobban belegondolok, mindegyik pamacs képes szúrni valamilyen szinten, nyilván -bár még nem próbáltam- ez a szintetikus nyilván jobban immunis a vizre, tehát nem fog áztatással hülyére puhulni, de lehet a forró vizre kilágyul...       

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1101 Dátum: 2013. Január 22. - 11:03:10 »
a szintetikus nyilván jobban immunis a vizre, tehát nem fog áztatással hülyére puhulni, de lehet a forró vizre kilágyul...       
Jéghideg vízzel is használom, szóval ez is kiesett.  Első 1-2 alkalommal éreztem az arcomon amikor megvettem, azóta semmit.  Ma reggel megpróbáltam magam szurkálni vele szárazon, vizesen (habbal, hab nélkül), semmi.  Közben a tél miatt fokozottan érzékeny a bőröm, az ATGt ki is hagyom néha.  Lehet hogy nem homogén a minőség?  Vagy változtattak rajta?

Nem elérhető Attila

• Új tag
  • *
« Válasz #1102 Dátum: 2013. Január 24. - 05:38:15 »
Sziasztok.  Kanabol kuldok mindenkinek udvozletet az Ohazaban.  Ne haragudjatok hogy nem Magyar ekezetekkel irok es bocs elore a (neha) helytelen fogalmazas illetve helyes iras hibakert.  Harom eves voltam amikor kivandoroltunk Kanadaban es itt nottem fel.  Hala Istennek fontosnak talaltak a szuleim, hogy megtartsuk a Magyarsagunkat, ezt probalom a felesegemel egyutt tovabb adni a mi ket gyerekeinknek is.

Mar majdnem egy eve keztem el a hagyomanyos borotvalkozast es azota sok, sok fele borotvakat, pamacsokat, szapanokat, aftershaveket, stb. probaltam (nem ismerem a Magyar szot az aftershavenek, bocs). 

Mostanaba, a borotvak amit hasznalok a legtobbet a Tradere OC (2'ik generacio), Merkur 37C Slant es a Gillette Long Comb New.  De van egy nehany mas is ami be ugrik.  A kedvenc pamacsaim az SOC 2 Band Badger es az SOC Boar.  De szerettem a Semogue 2012 LE kevert Badger/Boar pamacsomat is es a B&B essential boar't is hasznalni neha.  Keszulok egy Simpson Polo't venni hamarosan a Best Badger fajtaban.  A kedvence borotva szapannom a Mike's Natural Shave Soaps, nem talaltam semmi mas fajtat eddig ami enyire jol mukodik es ilyen jo illatai van.  Peddig sokkat ki probaltam.  Sot, a Mikes borotva szapannok kozt van egy Lavendula borotva szapan ami Magyar Lavendula olajjal van illatozva!!   A proraso feher es pirosat is hasznalom neha masok kozt de a Mike's a kedvencem.  A ket penge amit legtobbet hasznalom az Astra es Feather fajtak.  Proraso aftershave splash a kedvencem es az Alt Innsbruck.  Na, eleget errol.

Egy Magyar tag latot engemet az Amerikai Badger and Blade forumon es ott vettuk fel a kapcsolatot.  O, engemet ide iranyitott.  Igy, neha neha majd be ugrok itt is.   ;D   

:sör:

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1103 Dátum: 2013. Január 24. - 05:42:17 »
Üdvözlet.
Ha gyakorolni akarsz egy kis Magyar nyelvet majd itt a helyed. ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Légy üdvözölve!
« Válasz #1104 Dátum: 2013. Január 24. - 06:57:38 »
Üdv a csapatban.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #1105 Dátum: 2013. Január 24. - 08:09:07 »
Szia Attila,

Örülünk,hogy ide találtál és érezd jól magad közöttünk! :boldog:
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #1106 Dátum: 2013. Január 24. - 08:21:59 »
Attila, érezd otthon magad a fórumunkon!  :borz2:
A Simpson Polo jó választás.  ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1107 Dátum: 2013. Január 24. - 09:49:52 »
 Hey all!

Húsz éve borotválkozom, és egy ideje függő.
 Nagyapám no name open comb DE borotvájával kezdtem pályafutásom. Tényleg no name, mert nincs rajta semmilyen jelölés. Viszont a nyele ketté csavarható, így nem három, hanem négy részes. Román csoda, kb. hatvanas évekből. Azóta kaptam párszor ajándékba Gillette "csodakészüléket". Addig használtam, amíg (hál' Isten'!) elfogytak a fejek. Utána rögtön vissza a DE-khez. Szerencsére már legalább tizenöt éve nem kapok ilyen "ajándékot"...
 Pár hónapja kezdtem el nézegetni a fórumot, de csak tegnap jutottam el a regisztrációig. Nem is tudtam, hogy ennyi függő van ebben a kis országban :D
 Szóval: örülök, hogy vagyunk!
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #1108 Dátum: 2013. Január 24. - 09:53:26 »
Üdv Attila és Mad a csapatban!
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1109 Dátum: 2013. Január 24. - 10:02:53 »
Nagyapám no name open comb DE borotvájával kezdtem pályafutásom. Tényleg no name, mert nincs rajta semmilyen jelölés. Viszont a nyele ketté csavarható, így nem három, hanem négy részes. Román csoda, kb. hatvanas évekből.
Valami ilyesmi a feje?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici