Hát nem tudom külön állatfaj vagyunk lehet. Én is szeretem a hagyományos dolgokat. De lehet fakad abból, hogy nem eszem két kanállal a mai liberális divatos értékrendet. Érdekes én is szeretem, szeretném jó kávét, kéváfőzőt, kávézás módjának megadni amit kell. Nem dohányzom utálom a dohányosokat de mivel telefújták az ember fejét füsttel ennek hatására lettem pipás. Igaz nem dohányzok, sőt ki nem állom de ha előkerül jófajta pálinka akkor előjön a finom pipa is.
Ezek után jön a borotválkozás. Én úgy vagyok rohanunk, rohanok eleget melóval van egy két pár dolog az élet apró örömeiből annak adjuk már meg a módját és élvezzük ki.
Nekem nem kell energiaital, facebook, megasztár, tv,rádió, hadjanak engem békén, nem akarok trendi lenni, sőt kinevetem a buta, életstílust majmolókat.
Nem arról van szó, szeretem én is a jó ruhákat, dolgokat de azt is a egyéniségemhez mérten. Nem fogok olyat alkalmazni ami a divat mert az a jó. Sza...k bele őszintén. Sokszor elgyönyörködök benne mikor néha egy helyen előveszem a pipát és rágyújtok és álmélkodnak. Sőt volt olyan is, hogy megszólt a törzshelyen a tulajdonos, pultoshölgy, hogy nem érti miért pipázok, nem trendi. Na ehhez mit lehet mondani. Ha szivaroznék akkor én lennék az übermájerfaszagyerekdzsokitól? Tojok bele.
Ilyen vagyok és kész.
Betyarka, arra vigyázz nagyon, hogy mindeme rokonszenves dolog mellett nehogy kirekesztő legyél, és bezárkózz a magad vélt vagy valós igazába, mert az ugyanolyan szélsőségessé és nevetségessé tehet, mint a „csakatrendi” vonal. Azaz például óvatosan bélyegezz, és legyél minimum annyira megengedő, hogy nem a műfajt, hanem a minőséget meg a mértéket nézed és bírálod.
Saját példa: nem gondolom magam divatmajomnak, de például Facebookozom, és úgy tartom, hogy a Facebook ugyanúgy nem az ördög műve, mint ahogy a televízió sem az – és nagyon sok más, amit ésszel kell használni és kész. A rádiót meg nem is értem, hogy jöhetett ide, a trendi-szitokfelsorolásba, hát hozzá képest egy internetes fórum mekkora trendiség már!
Illetve a szivart sem állítanám a pipa ellentétének a trendi-nem trendi párhuzamban, főleg, hogy történelmileg mondjuk ez volt a legelső dohánynemű. Az, hogy vannak újgazdag sznob köcsögök, akik kellékként használják és művelik, az nem a műfajt minősíti, hanem őket – te se tégy így.
A liberalizmusnak meg aztán végképp semmi köze mindehhez.