Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 629629 alkalommal)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #1125 Dátum: 2013. Február 01. - 08:43:12 »
Az is érdekes, hogy kimarad egy generáció. Szüleim kicsit másképp állnak a dolgokhoz, én viszont inkább nagyapá(i)m szokásait veszem fel inkább. Borotválkozás, kések, zsebkések, öngyújtók, pipák (bár már nem dohányzom), órák - ezeket ők is használták, ápolták, több volt nekik egy-kettőnél. Az emlékek és érzések egyre erősebbek velük kapcsolatosan, és valamilyen szinten hozzájuk szeretnék hasonlítani...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1126 Dátum: 2013. Február 01. - 08:47:18 »
Szüleink idejének nagy részében diktatúra volt, ezt ne felejtsük el. Nagyszüleink idejében még jó eséllyel nem, vagy nem végig.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #1127 Dátum: 2013. Február 01. - 09:04:32 »
 Diktatúra is volt, meg modernizálás is. Elektronikus óra, elektromos borotva, miegymás. Az volt a "menő", akinek volt ilyesmije. Külföldről is be lehetett szerezni dolgokat, minél nyugatabbról, annál jobb volt a szajré. Közben meg kidobtak szép dolgokat, mert régiek voltak.
 Most meg "divat a retro", és erre azt mondom: hál' Isten'! "Kicsit" igényesebb dolgok készültek (bár kivételek mindig voltak), bár nem fogyasztottak áramot, és LED sem volt rajtuk :>
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1128 Dátum: 2013. Február 01. - 21:47:38 »
Hát nem tudom külön állatfaj vagyunk lehet. Én is szeretem a hagyományos dolgokat.  De lehet fakad abból, hogy nem eszem két kanállal a mai liberális divatos értékrendet. Érdekes én is szeretem, szeretném jó kávét, kéváfőzőt, kávézás módjának megadni amit kell. Nem dohányzom utálom a dohányosokat de mivel telefújták az ember fejét füsttel ennek hatására lettem pipás. Igaz nem dohányzok, sőt ki nem állom de ha előkerül jófajta pálinka akkor előjön a finom pipa is.
Ezek után jön a borotválkozás. Én úgy vagyok rohanunk, rohanok eleget melóval van egy két pár dolog az élet apró örömeiből annak adjuk már meg a módját és élvezzük ki.
Nekem nem kell energiaital, facebook, megasztár, tv,rádió, hadjanak engem békén, nem akarok trendi lenni, sőt kinevetem a buta, életstílust majmolókat.
Nem arról van szó, szeretem én is a jó ruhákat, dolgokat de azt is a egyéniségemhez mérten. Nem fogok olyat alkalmazni ami a divat mert az a jó. Sza...k bele őszintén. Sokszor elgyönyörködök benne mikor néha egy helyen előveszem a pipát és rágyújtok és álmélkodnak. Sőt volt olyan is, hogy megszólt a törzshelyen a tulajdonos, pultoshölgy, hogy nem érti miért pipázok, nem trendi. Na ehhez mit lehet mondani. Ha szivaroznék akkor én lennék az übermájerfaszagyerekdzsokitól? Tojok bele. ;D
Ilyen vagyok és kész.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1129 Dátum: 2013. Február 01. - 22:19:40 »
...már csak egy dolog hiányzik belőled Betyárka (egyébként tökéletes vagy).
Ne zavarjon mások viselkedése, csak mosolyogj rajtuk a pipád mögül!  ;)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1130 Dátum: 2013. Február 01. - 22:25:14 »
Ép ez az, hogy kinevetem a javát. Nem idegesítenek csak valahogy nehéz fajtabeli emberrel összefutni. ufoanutának érzem magam.
Sőt az asszonytól sokszor kapok, hogy mindig megszólók, nevetek embereket de igaz, hogy java részben rájön, sőt sokszor évek múltán, hogy tényleg igazad volt te hülye. Valahogy gyorsan ráérzek emberekre, hogy kinek hol a helye, hova tegyem.
Nagyon sokszor úgy igazán kiosztanék nagyon sok embernek egy igazi atyait, mert akárki akármit mond a mai elvadult világban nagyon sok mindent, sok mindenkit helyre tenne. ;)
Ajjaj most nézem az előző hozzászólásom számát. Fújj.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1131 Dátum: 2013. Február 03. - 13:35:57 »
Szüleink idejének nagy részében diktatúra volt, ezt ne felejtsük el. Nagyszüleink idejében még jó eséllyel nem, vagy nem végig.
Nem csak ennyi a dolog... A háború után sokáig nem jutott az emberek 90% -ának olyan használati tárgy, amit ő vett használatba, hibátlanul. Az egy hihetetlen nagy dolognak számított, és később is lassan oldódott a helyzet. Ehhez jött a Kádár-kor meglehetősen pragmatikus hozzáállása. Eredmény: kialakult egy nézőpont, hogy csak az a jó, ami új.
(A hatvanas évek vége felé, hetvenesek elején olyan boldogan dobták ki a valódi értékeket is itthon, hogy rossz visszagondolni. Legyen az autó, óra, bútor...)
ÉS mit tudtak valójában megfizetni: 90% -ban a költséghatékony tömegcikkeket.

(Eléggé érdekelnek a régi járművek, pár éve élénken követem a dolgokat, van itthon pár sorozat régi AM is kb. 65 -től - tanulságos... Itthon szinte egyetlen háború előtti autó nem maradt a tulajdonosoknál. Mert amit nem vitt el a háború, a keresztülvonuló három baráti hadsereg, azt elvitte a nyomor, az államosítás és a hiánygzadaság. Nagy-Britanniában ma is futnak járművek első vagy sokadik tulajdonosoknál, EREDETI RENDSZÁMMAL. Azt hiszem ebben minden benne van...)
Gillette Tech 1951

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1132 Dátum: 2013. Február 03. - 13:40:17 »
Eléggé érdekelnek a régi járművek, pár éve élénken követem a dolgokat, van itthon pár sorozat régi AM is kb. 65 -től - tanulságos...
Ezt kifejthetnéd részletesebben!
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1133 Dátum: 2013. Február 03. - 19:20:45 »
(Eléggé érdekelnek a régi járművek, pár éve élénken követem a dolgokat, van itthon pár sorozat régi AM is kb. 65 -től - tanulságos... Itthon szinte egyetlen háború előtti autó nem maradt a tulajdonosoknál. Mert amit nem vitt el a háború, a keresztülvonuló három baráti hadsereg, azt elvitte a nyomor, az államosítás és a hiánygzadaság. Nagy-Britanniában ma is futnak járművek első vagy sokadik tulajdonosoknál, EREDETI RENDSZÁMMAL. Azt hiszem ebben minden benne van...)

Nekem is van itthon néhány autóm abból a korból...
A mindennapi használatos autónk 41 éves.

Nem elérhető cbandi

• Törzstag
« Válasz #1134 Dátum: 2013. Február 03. - 20:33:46 »

A mindennapi használatos autónk 41 éves.

Az milyen kocsi? Fotó, esetleg?

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #1135 Dátum: 2013. Február 03. - 20:34:53 »
Állólámpás Merci? :)

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #1136 Dátum: 2013. Február 03. - 21:15:27 »
Eléggé érdekelnek a régi járművek, pár éve élénken követem a dolgokat, van itthon pár sorozat régi AM is kb. 65 -től - tanulságos...
Ezt kifejthetnéd részletesebben!
Semmi különös, Autó Motor van az elejükön, meg például az hogy 1969 11. szám ;)
Komolyra fordítva - miről írjak? Kávézóba ne menjünk át ezzel?
Gillette Tech 1951

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1137 Dátum: 2013. Február 03. - 22:35:27 »
Állólámpás Merci? :)

Talált  :sör:
A héten volt egy cikkje Csikósnak a Totalcar-on, ott több kép is van rólla

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1138 Dátum: 2013. Február 03. - 22:36:31 »

Komolyra fordítva - miről írjak? Kávézóba ne menjünk át ezzel?

menjünk...

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #1139 Dátum: 2013. Február 04. - 08:41:24 »
Hát nem tudom külön állatfaj vagyunk lehet. Én is szeretem a hagyományos dolgokat.  De lehet fakad abból, hogy nem eszem két kanállal a mai liberális divatos értékrendet. Érdekes én is szeretem, szeretném jó kávét, kéváfőzőt, kávézás módjának megadni amit kell. Nem dohányzom utálom a dohányosokat de mivel telefújták az ember fejét füsttel ennek hatására lettem pipás. Igaz nem dohányzok, sőt ki nem állom de ha előkerül jófajta pálinka akkor előjön a finom pipa is.
Ezek után jön a borotválkozás. Én úgy vagyok rohanunk, rohanok eleget melóval van egy két pár dolog az élet apró örömeiből annak adjuk már meg a módját és élvezzük ki.
Nekem nem kell energiaital, facebook, megasztár, tv,rádió, hadjanak engem békén, nem akarok trendi lenni, sőt kinevetem a buta, életstílust majmolókat.
Nem arról van szó, szeretem én is a jó ruhákat, dolgokat de azt is a egyéniségemhez mérten. Nem fogok olyat alkalmazni ami a divat mert az a jó. Sza...k bele őszintén. Sokszor elgyönyörködök benne mikor néha egy helyen előveszem a pipát és rágyújtok és álmélkodnak. Sőt volt olyan is, hogy megszólt a törzshelyen a tulajdonos, pultoshölgy, hogy nem érti miért pipázok, nem trendi. Na ehhez mit lehet mondani. Ha szivaroznék akkor én lennék az übermájerfaszagyerekdzsokitól? Tojok bele. ;D
Ilyen vagyok és kész.

Betyarka, arra vigyázz nagyon, hogy mindeme rokonszenves dolog mellett nehogy kirekesztő legyél, és bezárkózz a magad vélt vagy valós igazába, mert az ugyanolyan szélsőségessé és nevetségessé tehet, mint a „csakatrendi” vonal. Azaz például óvatosan bélyegezz, és legyél minimum annyira megengedő, hogy nem a műfajt, hanem a minőséget meg a mértéket nézed és bírálod.
Saját példa: nem gondolom magam divatmajomnak, de például Facebookozom, és úgy tartom, hogy a Facebook ugyanúgy nem az ördög műve, mint ahogy a televízió sem az – és nagyon sok más, amit ésszel kell használni és kész. A rádiót meg nem is értem, hogy jöhetett ide, a trendi-szitokfelsorolásba, hát hozzá képest egy internetes fórum mekkora trendiség már!  :evil:  Illetve a szivart sem állítanám a pipa ellentétének a trendi-nem trendi párhuzamban, főleg, hogy történelmileg mondjuk ez volt a legelső dohánynemű. Az, hogy vannak újgazdag sznob köcsögök, akik kellékként használják és művelik, az nem a műfajt minősíti, hanem őket – te se tégy így.
A liberalizmusnak meg aztán végképp semmi köze mindehhez.  ;)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici