Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 629632 alkalommal)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #1110 Dátum: 2013. Január 24. - 10:15:11 »
Valami hasonló, viszont régen "arany" színű lehetett, annak a nagy része már lekopott. De majd lefotózom, ha otthon leszek, és nem felejtem el...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1111 Dátum: 2013. Január 24. - 10:24:25 »
Szia, Mad!

Légy üdvözölve! :)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #1112 Dátum: 2013. Január 28. - 14:10:25 »
Üdv az újabb pengetársaknak!

@Attila: Kanada melyik részén élsz, ha nem indiszkrét a kérdésem? (Én is "megfordultam Kanadában" Toronto környékén, illetve pár hónapig Banff-ben)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető P3000

• Törzstag
« Válasz #1113 Dátum: 2013. Január 30. - 02:11:36 »
Sziasztok!

Akkor pótolom én is a régóta tervezgetett bemutatkozásomat. 26 éves vagyok, a borotválkozással a kapcsolatom eléggé felemás volt eddig. Egy patronossal kezdtem (úgy emlékszem Sensor Excel volt), de valahogy mindig elfelejtettem fejeket venni és a fateromnál korlátlan mennyiségben fellelhető eldobhatós egypengés sárgát használtam. (a típusát hirtelen nem is tudom). Ezek után jópár évig csak szakállnyíróval vágtam le a borostát amikor már vállalhatatlanul néztem ki és talán havonta egyszer-kétszer borotválkoztam.

Körülbelül tavaly nyáron futottam bele a Pamacs és Penge blogba az Index ajánlójában. Egyből megfogott a téma, bár meg kell vallanom hogy ismereteim a nullával voltak egyenlők. Először is nekem már maga a biztonsági borotva is újdonság volt. Persze azt láttam, hogy borotvapengéket árulnak a pénztárnál, párszor el is gondolkoztam hogy ugyan ki veszi meg és mire használja de ennél többre nem jutottam. A késes borotválkozással már találkoztam, egy eléggé régiiskolás falusi borbélyhoz jártam. Ott többször is nagy élvezettel néztem, ahogy Sanyi bácsi borotválja az öregeket, köztük nagyapámat is (nem is shavette.et használt, hanem kést, viszont elég durva vágásokat ejtett néha, úgyhogy Sanyi bá't el is neveztük Szikés Gyilkosnak bátyámmal).

Amikor beszélgettem erről Apámmal, mondta hogy ő is DE-vel kezdte a karrierjét, de állandóan megvágta magát, szóval amint lehetett átpártolt az eldobhatós borotvákra. Nagyapáim már sajnos nem élnek, de az anyai nagyapámról kiderítettem hogy számára is egy kész tortúra volt a borotválkozás a pengés borotvákkal és ő is eldobhatósokat használt. Viszont apai nagyapám egész életében DE-t használt, csak amikor már nem volt biztos a keze, akkor járt el a borbélyhoz. Apám elmondása szerint csak Barbon krémet használt valamint Gillette (amit ő fonetikusan ejtett ki) pengét, mert állítása szerint az volt a legjobb. Ez azt jelentette, hogy biztosan meg is vannak ezek valahol, mert a Mama szerintem még életében nem dobott ki semmit. Habár azt hitte, hogy megőrültem ("Ugyan minek kell neked nagyapád borotvája?") sikerült is megtalálnom egy fiókban a Solunáját (benne a Gillette Blue pengével), a számomra beazonosíthatatlan pamacsot, valamint egy majdnem teljes tubus Barbont és egy üveg aftershave-et. Bevallom, amikor beleszagoltam és tudatosult bennem, hogy ezt utoljára nagyapám nyitotta ki több mint tíz évvel ezelőtt, majdnem férfikönnyek szöktek a szemembe.

Meg is próbálok betenni egy képet.

Mivel nagyfater dolgait csak talán majd életem egészen kivételes alkalmain szeretném használni, elkezdtem nézelődni egy kezdő szett után. Hamar itt kötöttem ki és Edtől egy Lord L6-os, az itt ajánlott lengyel sráctól pedig egy Omega pamacs és krémszappan tulajdonosa lettem. Azóta gazdagodtam egy Barbon és Figaró krémmel, valamint a Barbon, Figaro, Derby aftershave-ekkel.

Érdekes módon a Barbon első használatánál én is elég durva hányingert kaptam (csak azért írom le, mert itt is olvastam ilyet), azóta viszont nagyon megszerettem az illatát, bár szívesebben használom a Figarót, mert abból jobb habot tudok csinálni. AS-ből pedig egyértleműen a Derby és a Barbon viszi a prímet. Érdekes egyébként, hogy amikor illatra összehasonlítottam a vintage Barbont a modernnel, mintha mostanában kevesebb "kraftot" raknának bele, a réginek sokkal erősebb és 'virágosabb' illata van.

És hogy hova tovább? Talán a jövőben egy Futur, egy pamacs (szemezek a szintetikus HJM-mel) és egy kis moderált gyűjtemény krémekből, szappanokból. Szerencsére a késes dolog - egyelőre - nem nagyon érdekel, egyszerűen túl bénának érzem magam a fenéshez, élezéshez. Na jó, talán egy shavette még beleférne!  :crazy:

Nem ígérem, hogy sokat fogok itt beszélni, de olvasgatni igen. Ahogy látom, nagyon jó a társaság, sőt a Kávézó topikba beleolvasva van még egy csomó közös érdeklődési kör (bringázás, órák, töltőtoll, kávézás) is.

Nem elérhető P3000

• Törzstag
« Válasz #1114 Dátum: 2013. Január 30. - 02:14:12 »
Na talán így sikerül:

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1115 Dátum: 2013. Január 30. - 06:52:22 »
Tedd el mert ez kincs. Már mondom nincs biztonságban ez a Barbon os üveg mert az éltársak bizton állítom veszélyt jelentenek rá.
Tetszik, hogy a pamacs színe is a barbonnal harmonizál. De mikori lehet eme szett?
Kupak alapján a krém is régi lehet.
A borotva meg Soluna. Csehszlovák termék.
Érdekes reakció, hogy egy Barbon illatától valakire rájön a rókizhatnék.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1116 Dátum: 2013. Január 30. - 07:30:18 »
P3000, köszi a részletes bemutatkozást, érezd jól magad közöttünk! :)

A nick-ed gondolom, nem a csiszolószemcsék finomságára utal?  :fetreng:

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető cbandi

• Törzstag
« Válasz #1117 Dátum: 2013. Január 30. - 21:28:20 »
Köszi a bemutatkozást, jó volt olvasni. Nekem is jó emlékeim vannak nagyapám borotválkozásairól és meg is van egy-két holmija.

Nem elérhető P3000

• Törzstag
« Válasz #1118 Dátum: 2013. Január 30. - 23:01:25 »
Betyárka: és az az érdekes hogy egy az egyben beugrott az öreg Sanyi bá borbélyüzletének az illata, a mai Barbon AS sokkal mentolosabb, vagy nem is tudom. Hát a borotva elég régi lehet, a teteje nem is aranyszínű, szóval ez már valami cserés lehetett. Állítólag volt egy piros műanyagnyelű is (gondolom egy Astra lehetett), de azt már nem találtam meg. A krém és az AS szerintem a 90-es évek elejéről. A pamacson pedig van egy cimke ami a következőt írja: Ver Erzcgebirgische  Pinzelfabrik - Hirschpinzel made in GDR. Tök jó, hogy rákérdeztél, mert egyébként nem jutott volna eszembe rákeresni a neten. A badger and blade-en valaki kiderítette hogy ez a cég a mai Mühle elődje, pontosabban az a cégcsoport amibe a 45-ben induló Mühle céget beolvasztották 71-ben. A nagyapa indította a céget és most az unoka viszi, érdekes történet! A tulaj megírta a fórumozónak, hogy a Hirschpinzel név csak fantázianév, valójában disznósörtéből készült, ezek szerint valamikor 71 és 89 között.

Gregg: köszi az üdvözlést, a nevem a becenevem (Pisti) és egy tetszőleges szám összetétele  ;D

Cbandi:  :sör: az is érdekes hogy ő is szerette az órákat. Már amennyire akkoriban egy segédmunkás szintjén tudott hódolni ennek - Poljotok, Vosztok de egy Doxája is volt és a mamának is vett jópár darabot. Az árszínvonalban én is egyelőre követem - Seiko 5 és egy modern Vostok, de a nyálamat folyamatosan csorgatom valamiért.  8)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1119 Dátum: 2013. Január 31. - 06:58:50 »
Borotva teteje nem cserélt . ezek direkt ilyen mivel aluminium az egész borotva.   Nézd meg a neten Soluna.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető alice30

• Törzstag
« Válasz #1120 Dátum: 2013. Január 31. - 11:11:21 »
Szia P3000.

Örülök, hogy vannak még olyan szófukar emberek mint én  ;D.
"Szerencsére a késes dolog - egyelőre - nem nagyon érdekel," No ami kés-ik az nem múlik, félelmetes milyen fertőző tud lenni ez a kórság.
Ahogy nézem te is du-os műszakba jársz  ;).
Szikés Gyilkos ez jó  :fetreng:.
Üdv a pályán.

Nem elérhető P3000

• Törzstag
« Válasz #1121 Dátum: 2013. Január 31. - 23:18:09 »
Betyárka: tényleg, és milyen szépen helyreállított darabokat lehet találni.

Alice30:  ;)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1122 Dátum: 2013. Február 01. - 07:09:35 »
Attila, mad.just mad., P3000 üdv a klubban!
Örvendetes, hogy ilyen szépen gyarapodunk!

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1123 Dátum: 2013. Február 01. - 07:12:25 »
...nem ismerem a Magyar szot az aftershavenek, bocs...

Nyugi mi is az A.S.-t használjuk  :sör:

Amőgy ha nem tévedek: Borotvákozás utáni arcszesz

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #1124 Dátum: 2013. Február 01. - 07:17:37 »

Cbandi:  :sör: az is érdekes hogy ő is szerette az órákat. Már amennyire akkoriban egy segédmunkás szintjén tudott hódolni ennek - Poljotok, Vosztok de egy Doxája is volt és a mamának is vett jópár darabot. Az árszínvonalban én is egyelőre követem - Seiko 5 és egy modern Vostok, de a nyálamat folyamatosan csorgatom valamiért.  8)

Szerintem eléggé logikus, ha valaki egy bizonyos téren (jelen esetben borotválkozás) szereti a klasszikus tárgyak használatát, akkor a az élet más területén is jobban kötődik ezekhez(pl. kávézás, pipa, órák stb.).

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici