Tiszteletem!
A késportálról irányítottak ide egy borotvefelújítással kapcsolatban, de az igazság az, hogy ismét sikerült elkapni valamit...Szóval Borsi Tibor vagyok, Szombathelyen születtem, de az élet Budapestre sodort és úgy néz ki, hogy egy jó darabig itt is ragadtam. A borotvakések mindig is tetszettek, de mivel hozzám képest Petőfi is egy viking, meg igazán lusta is voltam, eddig elkerültek... Aztán jött a Késportál, JSanyi szebbnél-szebb borotvái...néha Ed is rátett egy-egy beszúrt, imádni való P&P blogbejegyzést... szóval elkapott a bépszíj. Szeptemberben be is kukkantottam a borotvás talira és ott kezdett érni bennem, hogy előbb-útóbb kell egy. Aztán az asszony hazahozott egyet és most alig várom, hogy majd valamikor használhassam.
Annyira, hogy ma egész nap P&P-t olvastam (2011 feléig jutottam vissza), ami csak olaj volt a tűzre...
Rájöttem, hogy én még csak a csattogós lepkével ismerkedtem, mikor Ed már érettségizett és mivel ránézésre kapásból 10-15 évet letagadhat, lehet valami ebben a művészetben...
Szóval remélem mielőbb én is élvezője lehetek a hagyományos borotválkozásnak.
Akit esetleg érdekelne, őróla lenne szó:
A felirat szerint: Ern &Wills Gold-Star-Works Solingen-Wald
A segítséget előre is köszönöm (és bocsánat a hosszú bevezetőért).
A neten csak ennyit találtam: Ern & Wills, Solingen-Wald, Wittkuller Strasse 154 in 1939. Brand names: 'Ascota', 'Erwil-Gold', 'Erwil-Luxus', 'Gold-Stern', 'Gold-Strom', 'Rheinkrone', 'Ruhr-Gold', 'Sensit', 'Vivat'. Razor-blade maker.
forrás:
http://www.archivingindustry.com/cutlers&toolmakers/razormakers.htmMeg egy eladó darabot amit 50 évesnek írnak, de kép nincs hozzá...
Üdv,
Tibi