Sziasztok! Curtis vagyok Budapestről. Ha jól számolom 49 éves , és szakállas. (Az is erősen őszül)
Sok ismerős arcot és nevet látok itt is, mint sok egyéb fórumokon.
Akikkel még nem találkoztam, mesélek egy kicsit magamról, hogy mit is keres egy szakállas a borotvák szentélyében.
Az első borotvámat siheder koromban kezdtem használgatni. Generációmnak megfelelően egy cserélhető pengés biztonsági borotva volt. Aztán egy hirtelen döntéssel elhatároztam, hogy bajuszos leszek. Ennek az volt az előzménye, hogy az akkori divatnak megfelelően (és osztályfőnököm bosszantására) hosszú hajat viseltem. Talán ennek köszönhetően, vagy határtalanul esztétikus arcélem miatt, lánynak néztek, mikor az aktuális barátnőmmel az állatkertben sétálgattam. Járhattam volna rosszabbul is, ha mondjuk páviánnak néznek,
és zoo-csemegével dobálnak, de ez nekem annyira rosszul esett, hogy menten bajuszt növesztettem. Le sem vágtam 45 éves koromig. A katonaságnál megutáltatták velem a borotválkozást. Az a sok ellenőrzés, szőrözés, gúnyos megjegyzések, a néhány elmaradt borostáért.
Ezért miután leszolgáltam az időmet, az obsittal és a régi személyimmel a kezemben meghagytam a borostámat. Dacból. Időnként kezdtem erősen ápolatlan külsőt ölteni, ezért akkoriban még néha borotválkoztam. Hetente, vagy ahogy kedvem tartotta. Anyám mindig korholt, hogy ronda, a lányok panaszkodtak, hogy szúr. Elegem volt belőle, hogy már megint mindenki velem szőrözik. Egy ideje azonban szakállas vagyok. Úgy érzem magamra találtam. Nagyon kényelmes, hogy nem kell rendszeresen borotválkozni. Évente egyszer azért borotválkozom. Ilyenkor két hétig olyan az arcom mint a baba popsi. Ekkor ezeket a sokpengés mai borotvákat használom, amiket nem igazán sikerült megkedvelni. Beletapad a szőr, és nomád körülmények közt csak nagy nehézségek árán tudom tisztítani. (A patak vize nem elég gyors sodrású, hogy kimossa, ezért fűszállal piszkálgatom a pengék közé beépült habos szőrt.) Nagyon tetszenek ezek a hagyományos borotvakések. Szépek, izgalmasak, de félek tőlük. Lehet, hogy a DE borotvához kellene visszatérni? Talán ezen a fórumon kitanulom a borotválkozás tudományát, és visszatalálhatok a hagyományos technikákhoz.