Sziasztok!
Bő 40 éve borotválkozom, ebből bő 40 évig rosszul, helytelenül. Eleinte kizárólag DE borotvával (más nem is igen volt akkoriban) két-három naponta egy ATG kört tettem, többször is áthúzva ugyanazt a területet a már száraz bőrön is. Bőröm ennek megfelelően volt mindig kipattogzott, véres, érzékeny. Ennek hatására villanyra tértem át, az nem elégített ki. Évek múltán a dupla pengés műanyagokkal (és lassan-lassan már WTG kezdéssel) úgy, ahogy elfogadható eredményt tapasztaltam. A villanyhoz is vissza-visszatértem.
Az oldalra gyakorlatilag véletlenül, de nagy megelégedésemre keveredtem. Úgy gondoltam, megpróbálom. Kb 10 napja naponta három kört teszek, sőt, ha szükségesnek látom, helyenként - szigorúan habos bőrön(!) - rá is igazítok. Az első egy-két napban enyhe irritációt éreztem, azóta semmi problémám nincs. És ezt ennek a fórumnak, az itt leírt különféle válaszoknak köszönhetem, amiért külön köszönet illeti még a kérdező éltársakat is. Ja, és nem hagyhatom említés nélkül a PésP blogot valamint a youtube remek szemléltető videóit sem.
Jelenleg használt konfigurációm:
- Készülék: LORD L6 (de már ábrándozom egy EJ DE89-ről...)
- Penge: Derby (Extra, Super Stanless) nm is tudom, van-e másmilyen...
- Szappan: HJM aloé vera
- After shave: BRUT Sport style (kínai boltból)
- Ecset: Kb 40 éve vásárolt borz. Akkor nagyon drága volt, máig emlékszem: 98 forintot adtam ki érte. (Nyugodtan megszorozhatjuk 200-zal, hogy a hozzávetőleges mai árat megkapjuk).
És természetesen boldog Újévet kívánok minden ide látogató fórumtársnak!