Sziasztok!
Nemrégiben akadtam rá a fórumra, első körben csak olvasója, majd regisztrált tagja lettem. Igazából valami borotválkozás előtti dolgot kerestem a neten, mert untam, hogy állandóan kipattog a nyakam a művelet utáni napokban. Az itt leírtak viszont gyorsan a hagyományos borotválkozás felé tereltek, úgyhogy emiatt írom ezen "bemutatkozó" sorokat.
Kezdésnek beszereztem egy Proraso pre krémet érzékeny bőrre (a fehéret), egy Müller-es HJM disznó pamacsot + tartót, majd egy Lord L6-ost.
Az előbb ki is próbáltam, így festett: zuhanyzás (közben többször áztatva/masszírozva a nyakam), majd újabb meleg vizes dörzsölés, Proraso felvitele, várakozás... Majd 3X forró vizes törölközővel puhítás, arcöblítés, Barbon krém pamaccsal történő felvitele, és a borotválkozás. Próbáltam a három körös verziót, de a nyakamon kb. minden szőrszál más irányba nő, tehát először nagyjából szálirányosan, majd száliránnyal ellentétesen, és az államnál még oldalirányban is lehúztam.
Az eredmény: az arcon + az államon babapopsi feeling, a nyakam sima, de érezni a szőrt, és látszanak a korábbi kipattogzódások. A borotva szokatlanul nehéz, emiatt néha kényelmetlen volt, de gondolom ezt idővel megszokom. Illetve fura volt, hogy nyomás nélkül is vág, emiatt néha olyan érzésem volt, hogy csak a krémet húzom le, nem a szőrt vágom (tehát rosszul tartom), de gyanítom ez is megszokás kérdése.
Összegzés: bár enyhén szólva is rutintalanul dolgoztam az eszközzel, határozottan jobb az eredmény (a kipattogzódás meg vagy elmúlik, vagy nem...), szóval nem bántam meg, hogy belevágtam, és azt sem hogy itt vagyok. Hogy miért is?
Penge-ügyben felvettem a kapcsolatot SicTransit éltárssal, aki nem csak minőségi pengékkel, hanem egy különleges after shave-mintával is ellátott (azt kentem most magamra), emellett még beszélgettünk is egy jót. De a legfurább az egészben az, hogy nem fogadta el tanácsaiért az általam felajánlott minőségi lengyel sört.
Egyszóval, köszönök mindent SicTransit, és üdvözletem minden fórumozónak!