sziasztok,
kezdőként úgy gondolom ebben a topicban a helyem.
Kb. féléve tértem le a cserélhető fejes borotvák útjáról (Wilkinson 3D) és próbáltam ki a DE-vel való (EJ DE89) borotválkozást.
Persze fiatal csikó koromban már volt hozzá szerencsém, de azt inkább nem minősíteném.
A váltás oka részemről az volt, hogy szerettem volna ritkábban borotválkozni (2 naponta) mert borzasztóan untam az egészet. Az eredmény teljesen rendben volt, nem volt irritáció sem, egész egszerűen rüheltem borotválkozni.
DE-vel sem sikerült ezt az időt hosszabbítanom, viszont a borotválkozás élménnyé kezdett válni. A napi rutin helyett inkább szertartás lett, amire készültem, amit vártam. Én a legjobban a pamacsolás részét szeretem, tök jól elszórakozok, hogy éppen milyen keménységű habot viszek fel.
Én két körös módszert alkalmazok, WTG majd ATG. Próbáltam 3körösben is, de nekem nem lett jobb az eredmény, akkor ha beiktatom a merőleges irányú borotválozást is. A 2körös viszont kíméletesebb számomra.
Ez így ment hónapokig, amikor is elkezdtem kacérkodni a késes borotválkozással. (ahogy olvastam a fórumot ezzel nem voltam egyedül
)
A napokban megvettem a saját késemet: Globusmen - Gold Solingen 42 - 5/8 borotva. Sokat nézegettem itt a fórumon is, de itt villámkezű emberek vannak, így esélyem sem volt. Végül a vaterán találtam rá erre a késre.
A kés teljesen új állapotban van, viszont nekem sem sikerült vele megborotválkoznom. Bár rákérdeztem az eladótól és ő állította, hogy shave ready, de sajnos nem ezt tapasztaltam. A kérdésem az lenne, hogy van-e itt valaki, aki meg tudná nézni személyesen és szükség esetén a megfelelő állapotba tudná hozni?
Előre is köszönöm neki a segítséget,
üdv,
dexter