Tisztelt Fórumtagok!
Először is üdv mindenkinek!
Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a fórumra,és remélem jó helyre írom a bemutatkozásomat!
Itt a fórumon új vagyok,de a DE borotválkozást tekintve,azt már néhány éve művelem. Gyerekkoromban,tizenévesen,cirka 20 évvel ezelőtt mint oly sok gyerek,énis kipróbáltam apám hagyományos borotváját,azt hiszem egy Huszár borotva volt.Mit mondjak,őrült nagy kaszabolás lett a vége!Aztán úgy tizenpár évre el is felejtettem a borotvák ezen fajtáját.Eldobhatós,meg patronos borotvák időszaka következett..ám néhány éve már elegem lett a szinte havi többezres kiadásokból,nem szólva a műanyag borotvák máig szinte megoldatlan problémájáról,az eltömődésről!Szóval besokalltam!Tudni kell hogy én szinte minden nap borotválkozom,kora reggel,vagy inkább hajnalban.Sőt 3-4naponta a fejem is alávetem eme nemes cselekedetnek!
Eldöntöttem hogy kipróbálom a hagyományos borotvákat újfent.Ez kb.3-4éve lehetett.Egy alumínium Soluna volt a tesztpéldány.Már sokkal jobban ment,mint tizenévesen
de azért kellet idő jócskán,mikor már vérzés nélkül,és minimális irritációval ért véget a művelet
Megmondom őszintén,nekem a Soluna annyira nem is jött be..Utána jött egy Slim Twist,az nagyon-nagyon kíméletes és alapos volt..Volt még egy zöld műanyag nyelű Lordom,amiről azt hittem hogy annyit is ér mint a pár száz forintos ára,de óriásit tévedtem,mert az is nagyon jó borotva!!Nem tudom pontosan,melyik típusú Lord,zöld műanyag nyél,fekete műanyag alsó fejrész,és fém a fej felső része,amin ott virít a Lord felirat..esetleg ha valaki így be tudná azonosítani..de ezeken már túl adtam,most jelenleg egy gyönyörű Gillette Tech 3részes borotvát használok..Nagyon szeretem..A hazai nagy aukciós oldalunkon jutottam hozzá néhány ezer forintért,állítólag csak gyűjtemény darabja volt,tényleg szép állapotban van..A Slimet is nagyon szerettem,csak annak kicsit hosszú volt a nyele,annál is inkább mert összeállítottam magamnak egy primitív készletet
Egy sima szappantartóba pont belefér a Tech,a pamacsom ill.egy csomag penge..Pengék tekintetében,én a Wilkinson Swordot használom,annál is inkább,mert falun lakom,és itt gyakorlatilag azt tudom megvenni,ami van,nem amit akarok
A Wilkinson szerintem egy közepes minőség,az orosz Gillette-et pedig...hát inkább hagyom,nekem borzalmas..Szoktam még néha Bic-et vásárolni,az sem rossz..Szóval jelenleg egy Gillette Tech+Wilkinson Sword,vagy Bic penge a párosításom!Most csak ez az egy borotvám van,de tudom hogy ezzel még nincs vége
Kezdődött a Solunával,aztán jött még a fent említett 3másik borotvám,bár azokat már eladtam,de megindultam a lejtőn
Az álmom egyszer majd talán egy Gillette Super Speed...Hát röviden ennyit..Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok! Zoli