Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 629614 alkalommal)

Nem elérhető zolpat

• Törzstag
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #735 Dátum: 2012. Június 02. - 23:19:38 »
A 9 borotva csak a nejemnek sok, szerintem elférne még vagy 90 ezek mellett.  ;D Erősen vissza kell fognom magam, hogy ne vegyek meg mindent, ami megtetszik. :)

Lordom speciel nincs, de dicsérni szokták. Viszont hogy olcsó, az biztos! (mondjuk a kedvenc borotváim sem kerültek többe nettó 10 dollárnál)
Nem semmi...még csak ámuldozok itt ezen az oldalon.. :o

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #736 Dátum: 2012. Június 02. - 23:20:02 »
Nem.

Gondolom ha L6-ost akarok,ne az extrametálnál vegyem..vagy megéri ott is?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #737 Dátum: 2012. Június 02. - 23:28:14 »
Nekem volt egy Lordom,a mai napig sem tudom milyen típus lehetett,zöld műanyag nyelű,de abban nagyon kellemesen csalódtam...nagyon jó borotva volt,csak hát a műanyag volta miatt menesztettem...

Üdv Zoli!
A zöld ( kapható vagy 6 színben) müa nyelű a legszerényebb L111 a LORD bizt. bor. palettán. Stabil, használható de egy agresszív és elég egyszerű darab. Mind az L5 vagy L6 sokkal jobban megkomponált beretva.   

Nem elérhető zolpat

• Törzstag
« Válasz #738 Dátum: 2012. Június 02. - 23:31:35 »
Nem.

Értem,bár én naivan azt a 2300ft-ot sem sokaltam érte..bár jelenleg ezzel az angol Tech-el nagyon meg vagyok elégedve..szeretem.Viszont egy érdekességet megemlítenék vele kapcsolatban.A nyelet ahogy rácsavarom,csak 3vagy4menet fogja,hogy mi a túróért nem csinálták hosszabbra a fejen levő menetes részt,nem tudom..Mindegyik Tech-en ilyen rövid??Nem fog ez nekem elkopni vagy megszakadni esetleg,hogy csak ennyire fogja a menet??Nem szoktam túlhúzni,erre nagyon figyelek,csak ütközésig és utána max.1/4fordulat..viszont ez tuti nem alumínium mert mondom 65g a súlya,a nyél akár önvédelmi fegyvernek is beillene ha hozzávágnám valakihez.de pl.a Solunámon kb. 1centis volt a menet..Köszi az infót Penge,szóval L111...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #739 Dátum: 2012. Június 02. - 23:45:45 »
a Solunámon majd 1centis volt a menet
Mert az könnyebb túlhúzni (alu).
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető zolpat

• Törzstag
« Válasz #740 Dátum: 2012. Június 02. - 23:48:20 »
Mert az könnyebb túlhúzni (alu).
Aha,ilyesmire tippeltem énis..köszi Akkor ne aggódjak hogy megadja magát idő előtt.. :)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #741 Dátum: 2012. Június 02. - 23:54:39 »
Akkor ne aggódjak hogy megadja magát idő előtt.. :)
Ne aggódj... ezek csak tárgyak!

Nem elérhető zolpat

• Törzstag
« Válasz #742 Dátum: 2012. Június 03. - 00:07:45 »
Ne aggódj... ezek csak tárgyak!
Oké :) Csak olyan tárgyak amit már sajnos nem lehet minden sarkon beszerezni!Nem tudom be tudnék-e még egy ilyen jó állapotút szerezni...  :(
Viszont ahogy fentebb megtudtam,hogy a Lord L6-osnak Merkúr feje van(azt a fejet még életemben nem próbáltam ki)eldöntöttem,hogy egy L6-osra szert teszek ;D L5 annyira nem izgat,mert gyakorlatilag akkor ez a Tech fej van rajta,ami nekem is van..

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #743 Dátum: 2012. Június 03. - 00:23:08 »
azért a Gilette Tech és az L5 nem ugyanaz, pont az alapanyag miatt. Az L5 alumínium, lényegesen könnyebb. Én DE-ben Tech párti vagyok (van is 3 Tech-em mert szerintem csudaszépek), de használni az L5-öt szoktam inkább ha épp nem késezem.
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #744 Dátum: 2012. Június 03. - 10:35:27 »
azért a Gilette Tech és az L5 nem ugyanaz, pont az alapanyag miatt. Az L5 alumínium, lényegesen könnyebb. Én DE-ben Tech párti vagyok (van is 3 Tech-em mert szerintem csudaszépek), de használni az L5-öt szoktam inkább ha épp nem késezem.

Az a helyzet, hogy ebben az anyagkérdésben egyáltalán nem vagyok biztos, bár még nem reszeltem szét sem az L5-öt sem az L6-ot. Viszont véletlenül valami savval szétmartam egy L1823-at, ami ugyebár alumenetes műanyag, de a fej az nem alu. Miután a nikkelezés sikeresen lejött a fejről, alóla valami bronzréteg kandikált ki, amit kiváncsiságból egy kicsit tovább reszeltem, de maradt ugyanaz az ötvözet. Van egy olyan érzésem, hogy ugyanaz az eljárás, mint a fürdőszobai csapoknál... Az L5, L6 nyele az biztos aluminium, a fejek azonban biztos nem aluból vannak. Igazából nincs szívem szétbarmolni egyet sem, hogy megtudjam, de az alapanyag használhatóság/tartósság szempontjából azt hiszem ez esetben mindegy, az L6-om zord fürdőszobai  körülmények között, már évek óta még mindig gyári állapotban van, a nikkelezés sem sérült.   

Nem elérhető zolpat

• Törzstag
« Válasz #745 Dátum: 2012. Június 03. - 11:03:16 »
Az a helyzet, hogy ebben az anyagkérdésben egyáltalán nem vagyok biztos, bár még nem reszeltem szét sem az L5-öt sem az L6-ot.
Köszi az infót Penge!
Hát igazából ugye a fej anyaga a lényeg..hogy mennyire marad tartós..Nekem az első DE-m,egy Soluna,szerintem volt már vagy 50éves,a nikkelezésből már szinte semmi sem maradt rajta,sőt szerintem még a fej is el volt egy picit deformálódva,de becsületesen TETTE A DOLGÁT :) Azzal tanultam meg igazából borotválkozni..Na az full alumínium volt,még a fej is!És mégis ennyit kibírt,mert látszódott rajta hogy bizony használták rendesen!Ebből kifolyólag szerintem egy L6-os is kiszolgálja az embert egy életen át :D Na persze ha vigyázok rá!!

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #746 Dátum: 2012. Június 03. - 14:14:10 »
Ha nagyon csomót akarunk keresni a kákán (akkor vegyük meg olcsón, és adjuk el drágán  :crazy: ) akkor ez az egy, amibe bele lehet kötni a lord fejeknél, akkor az az, hogy az Edwin Jagger/Mühle készülékekhez mérve lehetne szebb a felületkezelésük. Baj nincs velük, a Merkurok szintjét simán hozzák, töredékárért...  :borz2:

....Az L5, L6 nyele az biztos aluminium, a fejek azonban biztos nem aluból vannak. Igazából nincs szívem szétbarmolni egyet sem, hogy megtudjam, de az alapanyag használhatóság/tartósság szempontjából azt hiszem ez esetben mindegy, az L6-om zord fürdőszobai  körülmények között, már évek óta még mindig gyári állapotban van, a nikkelezés sem sérült.   
God shave the queen

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #747 Dátum: 2012. Június 03. - 14:32:54 »
nikkelezésből már szinte semmi sem maradt rajta
Alu fejen nem hiszem, hogy használnak nikkelt... vagy mégis?
Inkább csak eloxálják (elektromos úton végzett oxidáció).
Ha fényes a felső lap, lehet, hogy nem alu.
lehetne szebb a felületkezelésük
Hólyagos a nikkelezés!  >:(

Nem elérhető zolpat

• Törzstag
« Válasz #748 Dátum: 2012. Június 03. - 15:02:48 »
Alu fejen nem hiszem, hogy használnak nikkelt... vagy mégis?
Lehet Neked van igazad,és nem volt rajta nikkel..Nem fényes a felső része,hanem matt fém..talán alu..
A két általad eladásra szánt borotvával mi a helyzet,elkeltek már? Slim ill.Sticky..Amúgy a Stickyvel kinek milyen a tapasztalata??Olyasmi kb.mint a Slim Twist??

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #749 Dátum: 2012. Június 03. - 15:26:07 »
A sticky nagyon fasza borotva. A slim twistnél picit alaposabb, nagyon jó,s a nemzetközi fórumon is komoly kultusznak örvend.
God shave the queen

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici