azért a Gilette Tech és az L5 nem ugyanaz, pont az alapanyag miatt. Az L5 alumínium, lényegesen könnyebb. Én DE-ben Tech párti vagyok (van is 3 Tech-em mert szerintem csudaszépek), de használni az L5-öt szoktam inkább ha épp nem késezem.
Az a helyzet, hogy ebben az anyagkérdésben egyáltalán nem vagyok biztos, bár még nem reszeltem szét sem az L5-öt sem az L6-ot. Viszont véletlenül valami savval szétmartam egy L1823-at, ami ugyebár alumenetes műanyag, de a fej az nem alu. Miután a nikkelezés sikeresen lejött a fejről, alóla valami bronzréteg kandikált ki, amit kiváncsiságból egy kicsit tovább reszeltem, de maradt ugyanaz az ötvözet. Van egy olyan érzésem, hogy ugyanaz az eljárás, mint a fürdőszobai csapoknál... Az L5, L6 nyele az biztos aluminium, a fejek azonban biztos nem aluból vannak. Igazából nincs szívem szétbarmolni egyet sem, hogy megtudjam, de az alapanyag használhatóság/tartósság szempontjából azt hiszem ez esetben mindegy, az L6-om zord fürdőszobai körülmények között, már évek óta még mindig gyári állapotban van, a nikkelezés sem sérült.