Hi!
Üdv itten az olcsó beretválkozás fórumán. Ami nem lesz az, ha nagyon elkap a gépszíj.
Kérdezted itt ezt a penge dolgot...Nos, szerintem egyszerű a képlet: a Feather nevű japán acél elég jól dolgozik nagyjából mindegyik fejben, úgyhogy az én véleményem az, hogy minden DE borotvába Fedört.
Nyilván a faluban nem fogsz kapni, de én is egy kis településen lakom, aztán a postás mégis elhozza, amit rendelek a neten. Szóval a beszerzés szvsz csak pénz kérdése.
Persze lehet bonyolítani is a dolgot. A fejek nagyon nem egyformák, így egy kevésbé éles penge egy lájtosabb vassal esetleg gyatrán muzsikálnak. PL egy első világháborús Gillette Old Type fejbe vagy egy légiós borotvába elég akár egy Wilkinson penge is az életveszélyhez, míg ugyanez a bléd pl a Mühle R89-ben maga a megtestesült biztonság (mondjuk a szőrt viszont kevésbé aprítja).
Elég szubjektív a dolog, hogy kinek mi jön be, kell egy kicsit próbálgatni.
Nekem jelenleg 9 borotvám van itthon, ami már nem biztos, hogy egészséges. Ebből van olyan, amit ritkán, van, amit gyakran használok. Jómagam az alapos beretválkozás híve vagyok, így a megbocsájtó, lájtos hardvereket csak ritkán szedem elő, inkább a harciasabb, ámde jobb eredményt adó vasakat kedvelem. Itt logikusan több a véráldozat is.
Az általad kiszemelt Gillette Super Speed TTO nálam pl a lájtos kategóriában szerepel. Viszont a Gillette ball end tech már egész jó, bár nem oly rég van, tehát rengeteg tapasztalatom nincs vele.