Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 629519 alkalommal)

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #720 Dátum: 2012. Június 02. - 17:01:16 »
Szia, zolpat!

Érezd jól magad. :)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #721 Dátum: 2012. Június 02. - 18:09:55 »
Szia, zolpat!

Jó szórakozást, itt a betegtársak között!

Ha meguntad a havi rendszeresség? patronos pénzköltést, akkor rossz hírem van: hiába ez az olcsóbb borotválkozás, ez is ugyanannyira baromidrága. Sôt... Ez talán még drágább.

Pengeileg: Vannak rendszeresen közös beszerzések, biztos, hogy beleférsz valamelyikbe, akár csak pár darabbal is.

Üdv: V.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető zolpat

• Törzstag
« Válasz #722 Dátum: 2012. Június 02. - 20:20:41 »
Szia, zolpat!

Jó szórakozást, itt a betegtársak között!

Ha meguntad a havi rendszeresség? patronos pénzköltést, akkor rossz hírem van: hiába ez az olcsóbb borotválkozás, ez is ugyanannyira baromidrága. Sôt... Ez talán még drágább.

Pengeileg: Vannak rendszeresen közös beszerzések, biztos, hogy beleférsz valamelyikbe, akár csak pár darabbal is.

Üdv: V.
Szia!
Hát az a helyzet hogy valószínűleg igazad van,a drágasággal kapcsolatban...Lehet hogy így sem jövök ki olcsóbban,de igazából mindig is vonzódtam a retró dolgokhoz..szóval maradok a DE módszernél biztosan..egyszerűen menet közben rájöttem hogy a borotválkozás ezen módját jobban szeretem,mint az elterjedtebb"reklám borotválkozást".. :) Hát pengéket biztosan szeretnék majd kipróbálni a közös beszerzésekből is akár,mert mondom,eddig sajnos max.3-4féle pengét volt alkalmam kipróbálni.. :( és hát itt olvasgatva,bizony kiderült hogy nagyon sok jóféle penge létezik!! Nem beszélve a borotvákról is...az eddigi 2 típusú  gillette,amikkel dolgom volt-van(slim twist ill.tech)nagyon bejöttek!!!De majd szeretnék egyszer egy Super Speedet...szemezgetek az adjustable-okkal is,de megmondom őszintén attól a pengespanolós részétől kicsit tartok..Valahol olvastam hogy hajlamos rá,hogy"munka" közben elmászik a beállítása....vagy ez hülyeség esetleg?? ???

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #723 Dátum: 2012. Június 02. - 20:52:27 »
Szia!
Hát az a helyzet hogy valószínűleg igazad van,a drágasággal kapcsolatban...Lehet hogy így sem jövök ki olcsóbban,de igazából mindig is vonzódtam a retró dolgokhoz..szóval maradok a DE módszernél biztosan..egyszerűen menet közben rájöttem hogy a borotválkozás ezen módját jobban szeretem,mint az elterjedtebb"reklám borotválkozást".. :) Hát pengéket biztosan szeretnék majd kipróbálni a közös beszerzésekből is akár,mert mondom,eddig sajnos max.3-4féle pengét volt alkalmam kipróbálni.. :( és hát itt olvasgatva,bizony kiderült hogy nagyon sok jóféle penge létezik!! Nem beszélve a borotvákról is...az eddigi 2 típusú  gillette,amikkel dolgom volt-van(slim twist ill.tech)nagyon bejöttek!!!De majd szeretnék egyszer egy Super Speedet...szemezgetek az adjustable-okkal is,de megmondom őszintén attól a pengespanolós részétől kicsit tartok..Valahol olvastam hogy hajlamos rá,hogy"munka" közben elmászik a beállítása....vagy ez hülyeség esetleg?? ???

Igazad van. Jó dolog nyugisan borotválkozni. Ha elmászik a beállítás, akkor ott valami nem jó. Az én állítós csodám nem mocorog sehova. És megvan az az elônye, hogy úgy asználom, ahogy akarom. Egyes állásban szelíd, mint az ôzgida, de kilencesben harapós is tud lenni.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #724 Dátum: 2012. Június 02. - 21:03:34 »
Kedves tőled, hogy bemutatkozással kezdted!  :sör:
A Super Speed jó borotva, a Super Adjustable is... majdnem olyan jók, mint a Soluna!  ;)
És egyáltalán nem drága... és nem mászik sehová.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #725 Dátum: 2012. Június 02. - 21:28:52 »
Szia Zoli,

szívesen segítek pl. pengeügyileg, sőt, ha nem most adtam volna el a SuperSpeed-emet, azt is kölcsönadnám. Attól ne tarts, hogy a "pengespanoló" rész használat közben elmászkál, a racsni nem engedi. Ezeknél egy dologra kell figyelni: Amikor a pillangószárnyakat zárod, akkor koppig meg kell húzni, mert különben kilazul. Az eredeti dobozra rá is írták (A kép Mr. Razor oldaláról van):

Hát pengéket biztosan szeretnék majd kipróbálni a közös beszerzésekből is akár,mert mondom,eddig sajnos max.3-4féle pengét volt alkalmam kipróbálni.. :( és hát itt olvasgatva,bizony kiderült hogy nagyon sok jóféle penge létezik!! Nem beszélve a borotvákról is...az eddigi 2 típusú  gillette,amikkel dolgom volt-van(slim twist ill.tech)nagyon bejöttek!!!De majd szeretnék egyszer egy Super Speedet...szemezgetek az adjustable-okkal is,de megmondom őszintén attól a pengespanolós részétől kicsit tartok..Valahol olvastam hogy hajlamos rá,hogy"munka" közben elmászik a beállítása....vagy ez hülyeség esetleg?? ???
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető zolpat

• Törzstag
« Válasz #726 Dátum: 2012. Június 02. - 21:50:31 »
Uraim!
Nagyon szépen köszönöm a szíves fogadtatást és a segítőkészséget...Először majd a pengékkel kellene egyszer kezdenem,mert az a helyzet hogy leginkább a Wilkinson Swordot használom,de valahogy érzem hogy ez még nem az igazi..  :( Nem tudom,esetleg a Tech-hez tudnátok valami konkrétat ajánlani? Tudom hogy mindenkinek más,de biztos van akinek már sokkal több a tapasztalata e téren,hogy egy adott borotva melyik pengét látja legszívesebben...A Techről majd teszek föl fotót,mert a segítségeteket szeretném kérni abban is,hogy kb.mikori gyártású lehet?Nincs rajta sajnos kódszám ill.betű sem,csak annyi hogy"Gillette+Made in England"!Tudom ezzel most sokat segítettem.. ::) de talán majd a fotó alapján..nyél formája stb.ad egy kis támpontot nektek..Átverni nem hiszem hogy átvertek vele,mert egyszerűen lerí róla hogy elég régi,meg anyag is van benne,65g-nak mértem..

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #727 Dátum: 2012. Június 02. - 22:37:28 »
Hi!

Üdv itten az olcsó beretválkozás fórumán. Ami nem lesz az, ha nagyon elkap a gépszíj.  :D

Kérdezted itt ezt a penge dolgot...Nos, szerintem egyszerű a képlet: a Feather nevű japán acél elég jól dolgozik nagyjából mindegyik fejben, úgyhogy az én véleményem az, hogy minden DE borotvába Fedört. :) Nyilván a faluban nem fogsz kapni, de én is egy kis településen lakom, aztán a postás mégis elhozza, amit rendelek a neten. Szóval a beszerzés szvsz csak pénz kérdése.

Persze lehet bonyolítani is a dolgot. A fejek nagyon nem egyformák, így egy kevésbé éles penge egy lájtosabb vassal esetleg gyatrán muzsikálnak. PL egy első világháborús Gillette Old Type fejbe vagy egy légiós borotvába elég akár egy Wilkinson penge is az életveszélyhez, míg ugyanez a bléd pl a Mühle R89-ben maga a megtestesült biztonság (mondjuk a szőrt viszont kevésbé aprítja). :)

Elég szubjektív a dolog, hogy kinek mi jön be, kell egy kicsit próbálgatni.
Nekem jelenleg 9 borotvám van itthon, ami már nem biztos, hogy egészséges. Ebből van olyan, amit ritkán, van, amit gyakran használok. Jómagam az alapos beretválkozás híve vagyok, így a megbocsájtó, lájtos hardvereket csak ritkán szedem elő, inkább a harciasabb, ámde jobb eredményt adó vasakat kedvelem. Itt logikusan több a véráldozat is.  ;D
 Az általad kiszemelt Gillette Super Speed TTO nálam pl a lájtos kategóriában szerepel. Viszont a Gillette ball end tech már egész jó, bár nem oly rég van, tehát rengeteg tapasztalatom nincs vele.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #728 Dátum: 2012. Június 02. - 22:50:56 »
Zoli, neked ezek szerint angol Tech-ed van, azokra tudtommal nem tettek dátumkódot, viszont a www.mr-razor.com oldalon a "Rasierer / razors" menüpont alatt szinte biztosan megtalálod.

Pengékről: háát, sokaknak itt az oldalon a Feather a kedvenc, sokunknak meg a Lord Super Chrome, amit pl. házon belül Ed-től be is tudsz szerezni (ha épp van neki), nevetséges áron. A wilkinél szerintem 50%-kal olcsóbban megkapod, és szerintem 170%-kal jobb.  ;D
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető zolpat

• Törzstag
« Válasz #729 Dátum: 2012. Június 02. - 22:57:13 »
Hi!

Üdv itten az olcsó beretválkozás fórumán. Ami nem lesz az, ha nagyon elkap a gépszíj. 
Üdv.Snake!
Nagyon köszi a segítséget-tanácsokat..Nos énis a Feather-ra gondoltam először..Első körben lehet csak 1csomaggal rendelek,biztos ami biztos alapon.. :)
Hát a 9db beretváddal jól el vagy eresztve mit ne mondjak ;D Nekem 4db volt a max.Soluna,Lord(műanyag+fém)Slim Twist,és a jelenleg maradó állományban levő Tech!Nekem a Tech nagyon bejött..ezért is gondolkodok a továbbiakban is Gillette-ben.A másik 3-on már túl adtam,megmondom Slimet már sajnálom...de eldötöttem hogy mint a hegylakóban,csak egy maradhat ;D Persze nyílván lesz még több is,de ha kialakul a végleges borotva+penge összeállításom,akkor csak azt szeretném megtartani..Mondom ezt most.. ::)

Nem elérhető zolpat

• Törzstag
« Válasz #730 Dátum: 2012. Június 02. - 23:01:05 »
Zoli, neked ezek szerint angol Tech-ed van, azokra tudtommal nem tettek dátumkódot, viszont a www.mr-razor.com oldalon a "Rasierer / razors" menüpont alatt szinte biztosan megtalálod.

Pengékről: háát, sokaknak itt az oldalon a Feather a kedvenc, sokunknak meg a Lord Super Chrome, amit pl. házon belül Ed-től be is tudsz szerezni (ha épp van neki), nevetséges áron. A wilkinél szerintem 50%-kal olcsóbban megkapod, és szerintem 170%-kal jobb.  ;D
Köszi Sic..
Igen,a Feathert sokan ajánlják,ahogy olvasgatok itt..aha,na szóval megnéztem az oldalt,és hát ezek szerint a Tech-em 56-os lenne?? A kék doboza dettó ugyanaz,csak az enyémnek a nyele vége nincs lekerekítve...

Nem elérhető zolpat

• Törzstag
« Válasz #731 Dátum: 2012. Június 02. - 23:06:28 »
Illetve a Lordokról érdeklődnék még...L-5,L6 mi a különbség? Ezek alumínium vagy rozsdamentes borotvák?A nyelét is beleértve..
A teljes fém borotvák valahogy jobban tetszenek,mint a műanyag nyelűek..nem tudom,valahogy a fémnek jobb a feelingje ;D

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #732 Dátum: 2012. Június 02. - 23:08:17 »
Illetve a Lordokról érdeklődnék még...L-5,L6 mi a különbség? Ezek alumínium vagy rozsdamentes borotvák?A nyelét is beleértve..
A teljes fém borotvák valahogy jobban tetszenek,mint a műanyag nyelűek..nem tudom,valahogy a fémnek jobb a feelingje ;D
Az L5 Gillette fejes, az L6 Merkur.
Szerintem az L6-nál nincs jobb, ha levágod az utolsó ujjpercét... szerintem.  ;)
Valami öntött ötvözet a fej és alu a nyél (L6).
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #733 Dátum: 2012. Június 02. - 23:13:19 »
A 9 borotva csak a nejemnek sok, szerintem elférne még vagy 90 ezek mellett.  ;D Erősen vissza kell fognom magam, hogy ne vegyek meg mindent, ami megtetszik. :)

Lordom speciel nincs, de dicsérni szokták. Viszont hogy olcsó, az biztos! (mondjuk a kedvenc borotváim sem kerültek többe nettó 10 dollárnál)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető zolpat

• Törzstag
« Válasz #734 Dátum: 2012. Június 02. - 23:17:35 »
Az L5 Gillette fejes, az L6 Merkur.
Szerintem az L6-nál nincs jobb, ha levágod az utolsó ujjpercét... szerintem.  ;)
Valami öntött ötvözet a fej és alu a nyél (L6).
Értem,és köszi!
Nekem volt egy Lordom,a mai napig sem tudom milyen típus lehetett,zöld műanyag nyelű,de abban nagyon kellemesen csalódtam...nagyon jó borotva volt,csak hát a műanyag volta miatt menesztettem...Gondolom ha L6-ost akarok,ne az extrametálnál vegyem..vagy megéri ott is?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici