gregg: Én tőlük vettem szinte mindenemet, az a Kucsa-ker honlapja, de sok mindenük van ami ott nincs fent. Én annó rákérdeztem, azok a zselés cuccok megfelelnek a külföldön említett "greaseless compound"-oknak, nem vettem belőle még, de biztosan nagyon jók. 2500-3000 forint körül van emlékeim szerint darabja, amikor én kérdeztem akkor 1800Ft+áfa volt, de azóta szerintem már ment fentebb az ára. Tőlük vettem a poraimat is, párszáz forint volt kilója 320-ig, utána talán 2000-ig van poruk, de az már nem AlOx hanem Sic, és így vagy 2-3-4 ezer kilója, attól függően milyen finom. Nekem a 400 és 600-as porra 2-3e forintot tippeltek árnak vagy fél éve a boltosok, a gyárban nem kérdeztem. Ugyanott vettem szemcserögzítőt is, 1 kiló volt talán egy ezres, és hamarabb fog beszáradni mint hogy elhasználnád
Nekem 2 éve itt van, de még semmi baja, és vagy 20 ragasztás után alig fogyott. A zselés rúdhoz szerintem felesleges ragasztó, külhonban rákérdeztem, és senki nem használ ezekhez a cuccokhoz ilyesmit.
Rongykorongot szintén onnan érdemes, de a 18cm-es méretet én a helyedben meggondolnám. A csiszoló pasztákkal csak akkor tudsz pengehát-él irányban dolgozni, ha nem nagyobb a korongod mint amivel köszörülték, magyarán beférsz az ívbe rendesen. Ha túl nagy a korongod, akkor lenyalod a pengehátat, meg az élt, de a közepe nem fog polírozódni. A 18 centis koronggal gyakorlatilag a nagyon régi sheffieldi wedge borotvákon kívül mást nem fogsz tudni keresztbe csiszolni, csak hosszában, úgy meg szerintem sokkal nehezebb. Én 10 centis rongykorongokkal csinálom, de még azzal is a jobban felköszörülteknél már nem férsz be az ívbe. Ahhoz 5 centis korongok általában már jók, vagy csinálod hosszában.
Azok a rongykorongok amiket én vettem 500Ft-ba fájtak, 10-es furattal, 100-as átmérő, de ugyanez van lazán varrottban is.
A számozás mindnél ugyanaz, de géppel forgatva sokkal finomabban dolgozik minden. Géppel 600-as szemcsénél finomabbat nem igazán éri meg használni, mert már a 400-600 körüli karcokat elég szépen kiszedi az előpolírozó paszta szizálkorongon.
ZOZO: Én polírpasztával szoktam, de most akarok majd én is beszerezni valamit erre. Állítólag a tiszta karnauba viasz nagyon jó erre rongykorongon, vagy bármilyen fa felületkezelésre való viaszos kence. A viaszos kence szerintem háztartásiban kapható, vagy valami festékboltban. Karnauba viaszra nincs tippem, én is keresek