Én is érzem amúgy, hogy a tárgyakhoz való hozzáállásom már-már túlzó. Ezzel tisztában vagyok.Én túlzóan kötődöm a tárgyaimhoz (azért nem mindenhez), szeretek is törődni, bajlódni velük.
Mindenkinek mások a szokásai, de szerintem félreértés, hogy egy DE borotvára úgy kellene vigyázni mint a hímes tojásra. Furának tartanám hogy egy tárgyat amit a fürdőszobában használok, és elvileg vízálló, ne ott tároljak.A Gillette és más gyártók egészen kb 1960ig még meg tudtak csinálni egy DE-t úgy, hogy évtizedeket, vagy akár egy évszázadot kibírjon. Leggyakrabban sárgarézből, valami bevonattal. Aztán rájöttek, hogy lehet Zamakból is nagyot alkotni, töredékáron, az eredmény meg az lett amiről fentebb beszéltünk. Nem a felhasználó a hibás, hogy nem ápolgatja, törölgeti és szárítgatja minden használat után, ahogy egy normálisan megcsinált menetet se annyira egyszerű elnyírni.Az, hogy a vásárlók ezt megelégelték, megmutatkozik a rozsdamentes acél DE-k iránti növekvő keresletben és kínálatban (ami valszeg egy szerencsétlen félreértés, sárgarézből jobb lenne, de ez van).
SZVSZ semmi technológiai akadálya nem lenne egy könnyű acélborotva (pl üreges, vagy vékony nyél) elkészítésének, csak eddig senki nem csinálta. Az üreges valszeg drágább lenne, a vékony meg furán néz ki, és mivel ez a fogyasztói szegmens a "van benne anyag és örökké tart" jelszóra épül, talán igény sincs akkora rá.
Nem tudom pontosan melyik a v1 és a v2, de a jelenleg árult Occam DE-ről (https://www.classicshaving.com/collections/occams-razor/products/occams-safety-razor) azt írják hogy 3.5oz, ami kb 100g.