Kedves Éltársak! Hadd dicsekedjek: 8 évnyi DE-borotválkozás után a múlt héten megvettem életem első új DE-borotváját, egy rövid nyelű Progress-t. (Amúgy jelenleg 6 készülékem van, másik hármat már eladtam/elcseréltem). A Progress-nél a 3. fokozatról indultam, majd fél fokozatonként mentem vissza az 1,5-es fokozatig, ahol megállapodtam. Az erősebb fokozatok kissé agresszíven bántak a bőrömmel, a másfeles fokozat viszont alapos és kíméletes, működik a napi borotválkozás is, ami nekem fontos szempont. _Nekem_ (hangsúlyozom: nekem) a rövid nyéllel sokkal jobban kézre áll, mint a Futur. Sajnos ennek a nyele is csúszkálós, de a hosszirányú bordák, a kisebb súly, és a nyél rövidsége, illetve végződése miatt nem annyira, mint a Futur esetében. Kíváncsi lennék, hogy mi lehet az oka annak, hogy a Progress-t nem gyártják olyan recézett nyéllel és zárógombbal, mint pl. a 34C-t, 37C-t stb. Ha megnyerem a lottó ötöst, valahogyan elintézem, hogy rovátkolt nyéllel is gyártsák, és ezen kivitel elnevezésére majd pályázatot írok ki a Borotvafórumon. Addig is: remélem, hogy sok szép évet töltök az új műszerrel. 42 évesen már nem remélhetem, hogy túlélem a Progress-t, szerintem ő fog túlélni engem, kb. néhányszor száz évvel.