Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 489583 alkalommal)

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1185 Dátum: 2015. November 18. - 11:00:41 »
Vagy család/barát/bolhapiac szentháromságból megpróbálhatsz szerezni egy gyári állapotú Gillette tto-t (króm fej, kék vagy fehér szár, a szár tetején lévő gyűrűt forgat a nyílik a fej). Itt nagyon fontos, hogy alaposan fertőtlenítsd és tényleg makulátlan legyen. Kis szerencsével párszáz forintért utánad dobják.

Üdv

Á

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1186 Dátum: 2015. November 18. - 14:11:37 »
Slim twist amire gondolsz. Sztem az mindenkinek megvolt màr.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető romsitsa

• Törzstag
« Válasz #1187 Dátum: 2015. November 18. - 15:48:13 »
Gondoltam körülírva egyszerűbb. Nekem nagy kedvencem.

Üdv

Á

Nem elérhető ferenc

• Új tag
  • *
« Válasz #1188 Dátum: 2015. November 20. - 21:22:51 »
Jóestét a hölgyeknek és az uraknak!

Tudom, a fórum nem a hölgy tagokról híres, de az illendőség mégis úgykívánja, hogy nekik köszönjek először. :)
Kezdésképpen ejtenék is pár szót magamról. Kezdjük azzal, hogy kezdő vagyok ezen a borotvakéses területen. De teljesen. Borotválkozom már egy ideje, de eddig ilyen 3pengés eldobható fisfosokat "borotvákat" használtam. Ezeket sem sűrűn, mert általában 1-2 havonta -volt hogy félévente- akadtak csak a kezem ügyébe és szőrösen teltek mindennapjaim. Ám ezen változtatni szeretnék. Ezentúl borotvakéssel kívánom szőrtelenné tenni orcám. Hogy miért? Megveszek a régi dolgokért. Imádom a 50-es-60-as éveket(leginkább ezen évek amerikáját). Ez sokmindenben megnyilvánul. Autókban, zenében a Pin-up hölgyekben, és most stílusváltáson megyek át és ha belenézek a tükörbe, egy hatvanasévekbeli úriembert szeretnék látni. Tudom, ehhez nem tartozik hozzá egy olyan rituálé, amit soha senki nem lát, de nagyon szeretném és a lelki üdvösségem érdekében ennek a kívánságomnak eleget is teszek. Végigolvasva ennek a topiknak mind a 80 oldalát (egykét hosszúranyúlt DE-s hozzászólást átugorvapersze, mert azok a szerkezetek nem érdekelnek) egész konkrét elképzeléseim vannak a vásárolni kívánt termékeket illetően. Ezek nyilván nemlehetnek kész tények -márcsak kezdő létem miatt sem-, hallgatok a tapasztaltabbakra. Szóval leszmajd egy csomó kérdésem, amit úgygondolom nem egy nagyonhosszú irományban tennék fel, hanem szépen külön-külön. Bátorkodom írni, mert az eddigi soksok hozzászólásból úgy tűnt, hogy akik ittvannak és vénrókák, azok értik a dolgukat és nem hülyeségeket beszélnek, valamint a hangulat is tetszett, jófejek vagytok. :)
Lássuk az elsőt. Ami meglepő módon nem a kések témakörében következik. Nemkell pánikba esni, természetesen lesz majd olyan is, mert az égvilágon semmilyen felszerelésem sincs. Csak szőröm.  Az se sok, mert ritka, de legalább nagyonerős.
Olvastam, hogy különböző pamacsok vannak, és nem mindegyik jó arcon habosításhoz. Na én arcon szeretnék habot képezni, mert úgy gondolom ez nekem így lesz kerek, ez ennek a régi stílusnak egy olyan része, ami teljes egésszé teszi a borotválkozást. A kisköcsögben való habosításnál valahogy nincs ilyen érzetem. (Meg nem is tetszenek ezek a köcsögök.) Szóval holnap délelőtt útrakélek és bejárom kicsinykis városunk(Paks) olyan boltjait, ahol ilyeneket találhatok. DM, Lilla, más drogériák, amiknek nemtudom a nevét, szóval olyan helyekre megyekmajd, amikre nemgondoltam volna, hogy én oda valahais betérek. :)
Összegezve: Ha lenne valaki oly kedves, és elárulná nekem azon termékeket(szappan, ecset) vagy termékkombinációkat(szappan+ecset) amit ezesetben el kell kerülnöm a megfelelő cél elérése érdekében, annak nagyon hálás lennék.
Bónuszkérdés: Benke Erika-féle szappanokról vélemény? Ilyen kézműves dolog, amiben a szartól a repülőig minden van. Ha lehet vele arcon habotképezni, akkor rendelnék egy ilyen mintacsomagot (9minta 1200huf), mert szimpatikus.

Tisztelettel és köszönettel: ferenc.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1189 Dátum: 2015. November 20. - 22:03:11 »
Üdv közöttünk!

Erika szappanjai nagyon jók!

A pamacsokban már nem tudok ennyire egyértelműen állást foglalni, de tartok tőle, hogy az említett boltokban nemigen találsz igazán jó pemzlit.

Jó sörtepamacsot szerintem nem, a szintetikus pedig nem tudom, mennyire fér bele a vilagképedbe.

Jó borzpamacsot biztosan nem fogsz ezeken a helyeken találni.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető ferenc

• Új tag
  • *
« Válasz #1190 Dátum: 2015. November 21. - 09:00:59 »
Köszönöm SicTransit!

Sejtettem, hogy ez lesz. :) A későbbiekben mindenképpen áldozni akarok majd egy jó pamacsra, csak -csóró főiskolás mivoltom miatt- gondoltam, elsőkörben nem a prémium kategória kínálatából választanék. Most lényegében az arconhabosítás feltételének feleljen meg a dolog, aztán majd ha bővül a keret, természetesen jöhet a magasabb árfekvésű. Most elmegyek az említett boltokba, megnézem a portékákat, megpróbálom megtapogatni őket, melyik milyen, és ha lesz olyan ami szimpatikus lesz(noha a nulla tapasztalatom miatt nemtudom milyen szempontok alapján kéne értékelnem) akkor arra lecsapok. Szintetikus kizárva. :)
A szappant illetően is köszönöm a választ. Tegnap már majdhogynem meg is rendeltem a csomagot, mikor megláttam, hogy van személyes átvételi lehetőség is, nem csak szállítás, gondoltam megnézem holvan helyileg. Éshát Dunaszentgyörgyi a hölgy, ami ittvan tőlem 15km-re és amúgyis szoktam arra járni.  Ésitt fel is ajánlanám a lehetőséget, hogy aki Dunaföldvári vagy Dunaújvárosi(vagyesetleg arra jár), és megspórolná magának a postaköltséget, nyugodtszívvel vegye fel velem a kapcsolatot, mert én hetente többször is elérhető vagyok arrafelé.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1191 Dátum: 2015. November 21. - 09:19:18 »
Amit írta az csak az általad említett boltokra vonatkozott.

Arcon habosításra pl. tökéletes egy Omega 10xxx sorozatú pamacs,  emlékeim szerint 5000 körül ideér postával együtt (Connaughtshaving). Vagy egy jó Semogue a portugál webshopokról.

A borz felső kategóriás az valóban másik kávéház anyagilag.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1192 Dátum: 2015. November 21. - 09:27:02 »
DMbol Balea szinti? 2500. Igaz nagyobb koteg jobb lenne, pl az Eladbol a Muhle STF XL v1 szinti, tolem :naughty:  :wiggle:

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #1193 Dátum: 2015. November 21. - 10:13:00 »
 :+1: SicTransit

A legolcsóbb Omega már 4k alatt itt van, ha 450-es fonttal számolsz:
http://connaughtshaving.com/00065.html

Arcon habosításra tökéletes. Drágábbat fogsz találni ennél, de sokkal jobbat nem.
(szerintem)

Nem elérhető attila7575

• Új tag
  • *
« Válasz #1194 Dátum: 2015. November 22. - 11:14:38 »
...
Kezdésképpen ejtenék is pár szót magamról. Kezdjük azzal, hogy kezdő vagyok ezen a borotvakéses területen. De teljesen.
...

Én is hasonló cipőben járok (na nem teljesen, én eddig is naponta borotválkoztam, de a késesben mindenképp).
Talán azt mondom hogy 1-2 héttel járok előtted tapasztalásban, így kb. együtt kezdtük, majd figyelni fogom mit tanácsolnak neked, illetve talán megosztok 1-2 dolgot amire rájöttem.

Borotvakrémet, vagy szappant akarsz használni? Én a biztonsági borotvához nagyon sokáig szappant használtam (wilkinsont), de úgy érzem hogy a késeshez nem jön be, mert időben az jóval tovább tart, és megszárad az arcomnak azon a felén, amihez később érek oda. Persze lehet, hogy egyszerűen vacak volt a szappanom, majd mások megírják.
Én most krémet használok, Barbon-t és Figaro-t (egyik se drága), a kettő közül a Figaro jön be jobban.

Amit innen a fórumról egy linkelt vidóból ellestem, az egy jó nagy mosdószivacs használata, sokkal jobb abba törölgetni a kést borotválkozás közben, mint csap alá tartani.

Kés tekintetében én egy - számomra - határeset módon drága Dovo Solingent vettem (20k), ennél többet nem szántam volna rá.

Fenés: ezt még szerintem nem jól csinálom, éles a késem de nem eléggé. A hagyományos biztonsági borotvával a mai napig sokkal jobban meg tudok borotválkozni. Azt tanácsolták a többiek, hogy kb 40 húzás mindkét irányba a fenőszíjon (persze gondolom ez nem egzakt szám), én az 50-60-nal jobban kijövök.

Én vettem még timsót is, nem tudom mennyire törvényszerű, de ha úgy haladsz mint én, akkor eleinte tuti hogy meg fogod magad vágni, hát én már hozzászoktam (5-6 késes borotválkozáson vagyok túl, tehát nagyon kezdő vagyok). Egyre kevésbé vágom meg magam, de akkor is megvágom.

Pár gyakorlati dolog amire én eddig rájöttem. Az arc gömbölyű részei, az áll nekem nagyon nehéz, ezzel a résszel viszont jól haladok, már nem marad rajta borosta. A bajusz rész nekem extrém nehéz, lévén ott fáj a legjobban ha megvágom, ezért ott vagyok a legóvatosabb, és ott a mai napig marad borosta. Oldalt végig az állcsontnál körben az arcomon, ahol a hajlat van, szintén nagyon nehéz volt, ez után az 5-6 után jutottam el oda, hogy talán-talán ott már nem marad utána borosta.

Pamacsban én a sima Rossmanban kaphatót használom (talán ez a Balea?), biztos nem kiemelkedő, de nekem teljesen bejött, ezt használom a biztonsági borotvához is kb egy éve, szóval nincs vele gondom. A tálkában habosítást én is próbáltam és nem jött be, hanyagolom is, az arcomon habosítom a szappant is és a krémet is, valahogy jobban kézreáll, jobban megy.

Arcszesznek én egy Gabel's Bay Rumot használok már régebb óta, egyedül ennél volt olyan tapasztalatom, hogy nem marad egy kellemetlen olajos réteg az arcomon, szóval nagyon megkedveltem. Talán ez az egy cucc volt relatív drága ahhoz képest, hogy egy arcszesz, ami külföldön piti olcsónak számít (talán 2-3 ezer ft), az ide postával valahol 6-7 ezer között volt, de annyi jót olvastam róla annak idején, hogy mindenképp ki akartam próbálni.

Szóval, én egyelőre ennyivel tudok segíteni, nem túl sok, csak azért írtam le, mert időben kb. ugyanott tartunk.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1195 Dátum: 2015. November 22. - 13:10:40 »
Én még úgy tanultam, hogy bal kézzel borotválsz, a jobb alkaron átvetett törölközőn húzod le a habot  a borotváról.

Tegyem hozzá, magamat nem, ellenben másokat, már sokat ( ;) ) borotváltam késsel.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető ferenc

• Új tag
  • *
« Válasz #1196 Dátum: 2015. November 23. - 15:00:59 »
Köszönöm Uraim!

Meg is rendeltem egy -igazhogy  szintetikus- omega 10065-öt és egy kis állványt hozzá.
Attila7575, neked is köszi a tippeket. BenkeErika szappanjait fogom elsőkörben kipróbálni. Ha esetleg nem jön be, akkor persze váltani fogok. Hogy krémre vagy más szappanra, még nemtudom. Szivacsot énis ellestem már egy videóból. :) Gondolom énis, hogy szétfogom kaszabolni az arcom az első időkben, demajd megpróbálok kellő odafigyeléssel, higgadtsággal és türelemmel eljárni és majd kiderül. Pre és afterem már van. Pre-ből burbont vettem (olyan jóvolt mikor beleszagoltam, és előjöttek nagyapás elmékeim húszévvel ezelőttről), afterből meg van valami nemtudommilyen afterem amit eddig használtam.
Ésakkor jöjjön a kés téma... :)
Van-e valakinek olyan eladó kése ami kielégítené a vágyaim?
Vágyak:
- anyagilag maximum húszezer jómagyar forint.
- lehetőleg fa nyél
- 5/8 vagy 6/8-as méret.
- kialakítása: szinte mindegy, bár egy full hollow-nak örülnék a legjobban.
- szolid márkajelzés/felirat(tetszene az eladban lévő, SicTransit által hírdetett, Flaschner-féle ébennyeles, de számomra teljesen elrondítja az a randanagy feliratozás)
Azthiszem ennyi. Ha valakinek van ajánlata, nehabozzon. :)

Nem elérhető Canibel

• Új tag
  • *
« Válasz #1197 Dátum: 2015. November 23. - 16:14:14 »
Az a kés már szerintem két hete nálam van, csak Sic elfelejtette átírni. Azóta is nagy megelégedéssel használom.  :boldog:

Nem elérhető Mürón

• Törzstag
« Válasz #1198 Dátum: 2015. November 23. - 16:17:33 »
Az Omega 10065 nem sörte?

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1199 Dátum: 2015. November 23. - 16:19:02 »
Van belőle szinti is, S10065 a típus száma.
Kár hogy nem a sörtét vetted ferenc. Azért reméljük így is örömet nyújt majd.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici