Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 489502 alkalommal)

Nem elérhető nork

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1215 Dátum: 2015. December 10. - 16:28:46 »
Nork:

Vagy szereted, vagy nem.

Kipróbálása után nem tudsz közömbös lenni.

Eccer má beszerzek egyet, legalább egy fejet.

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1216 Dátum: 2015. December 10. - 16:31:07 »
Sanyi
Azért a borotvakészülékeknél nem teljesen úgy állnak a dolgok, mint a késeknél. Számít a készülék. A lagvacakabbal is meg lehet borotválkozni (míg egy vacak késsel nem lehet) de egy rossz DE-vel kellemetlen lesz az élmény. Márpedig a komfort itt jelentős tényező.
Késre lefordítva: Nem mindegy, hogy milyen kövön finiselsz. Egy kék belga és egy jobb japán kő után nem ugyanazt kapod, pedig mindkettőtől éles lesz a késed.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1217 Dátum: 2015. December 10. - 18:04:53 »
Persze, egyértelmű. Csak Feather pengét használok amikor kivételesen DE-vel borotválkozok, azt viszont kb minden DE-ben kipróbáltam ami csak a kezem ügyébe került (10+). Nyilván voltak köztük különbségek, de mégis csak mind Feather volt, mindegyikkel jól meg lehetett borotválkozni. A gagyi műanyag Lord Feather pengével töltve jobb volt, mint a jó minőségű DE-k kevésbé jó pengékkel töltve, de nyilván a jó penge+jó DE jobb volt, de nem mérföldekkel.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

• Törzstag
« Válasz #1218 Dátum: 2015. December 10. - 19:06:46 »
Most kezdődnek a problémák, ugyanis sokak nem szeretik pl a Feather pengét. Én sem tartom sokra, mert engem karcol. Egyesek meg az egekbe emelik. Nálam a Personna a mindenes, de a Gillette TTO-on kívül másban nem teljesít jól, úgyhogy számít a készülék is. Hozzáteszem, hogy kellemetlenséget egyik nem TTO készülékben sem okozott.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1219 Dátum: 2015. December 10. - 19:19:57 »
A tollas nem rossz, de nem magasztalnám túl.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1220 Dátum: 2015. December 10. - 19:20:31 »
Szubjektív.

Lord DE + bármilyen penge = kuka
EJ DE + Lord SC, zöld Astr = király

Persze nekem, nálam, szerintem. És tényleg nem mérdfőldes a különbség, hanem csak fényéves!  ;D
Nálam.

Ennyire egyén függő szerintem.
Lajong és bolotvál! ;-)

• Törzstag
« Válasz #1221 Dátum: 2015. December 10. - 20:31:18 »
Érdekes. A Lord feje teljes mértékben azonos az EJ fejjel, mármint az érdemi része. Ennyit számít a marketing  ;D

Nem elérhető nork

• Törzstag
« Válasz #1222 Dátum: 2015. December 10. - 20:46:54 »
Azért abban biztosan egyetértünk, hogy ha valamit bátran lehet ajánlani itt a kezdő topikban, akkor az a Feather.

Pmol, nálad csak egy vezér van, Rákócz... izé őőő R41? :)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1223 Dátum: 2015. December 10. - 21:18:23 »
Igen egy legény van talpon a fürdőben.

De az r41-t semmiképpen se ajánlanám kezdésre.

Egy tech fej ami bárkinek nyugodtan ajánlanék.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1224 Dátum: 2015. December 10. - 22:17:45 »
Érdekes. A Lord feje teljes mértékben azonos az EJ fejjel, mármint az érdemi része. Ennyit számít a marketing  ;D

:fetreng:  :fetreng:  :fetreng:
Álmaidban azonos! Max, hasonlít.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1225 Dátum: 2015. December 10. - 22:31:54 »
Bocsánat, nyilván az embernek akkor alakul ki ízlése valamire, ha sok mindent kipróbál, és sok ideig csinálja :) Biztos mást is kipróbáltam volna ha maradok a DE témán, de kezdőként a Feather/Derby plusz akármilyen készülék már maga a kánaán volt az eldobhatósok és a Mach3 után. Ha jól sejtem, akkor a kezdők nagyrésze is hasonlóan érez/érzett.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1226 Dátum: 2015. December 10. - 23:07:55 »
Így van. Bár én egy kicsit nívósabbat toltam, de azonnal világmegváltás volt a redőnyöshöz képest. És a Lord is, igen.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1227 Dátum: 2015. December 11. - 01:55:04 »
Persze, egyértelmű. Csak Feather pengét használok amikor kivételesen DE-vel borotválkozok, azt viszont kb minden DE-ben kipróbáltam ami csak a kezem ügyébe került (10+). Nyilván voltak köztük különbségek, de mégis csak mind Feather volt, mindegyikkel jól meg lehetett borotválkozni. A gagyi műanyag Lord Feather pengével töltve jobb volt, mint a jó minőségű DE-k kevésbé jó pengékkel töltve, de nyilván a jó penge+jó DE jobb volt, de nem mérföldekkel.

Azért én azt hozzátenném, hogy a "gagyi műanyag" inkább az anyaghasználatra mondható a Lord L111 esetén, mintsem magára a készülékre. És lehet hogy a csavar részét nem tervezték strapabíróra, mint borotva, semmiképp se gagyi. Az L6-ra inkább mondanám hogy gagyi. A nyél alu, a fej krómozott, olyan tákolmány hatása van, ráadásul sorjás, sokkal pontatlanabb. Az L111-be berakom a pengét, igazításra nincs mód, de szükség sincs rá, alapból jó helyre pozícionálja a fej a pengét. Lehet hogy maga a műanyag gagyinak minősül, fogásra tényleg könnyű, ám a kézben nekem sokkal jobb érzés, mint az L6. Súlyra könnyű, de legalább egyenletesen könnyű, ellenben az L6 fejnehéz mint állat. Mondjuk ennek ellenére az L111 nem kezdő darab, bár, ha valaki ezzel kezd, tuti felgyorsítja a tanulási folyamatot, mert muszáj.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1228 Dátum: 2015. December 11. - 08:14:08 »

:fetreng:  :fetreng:  :fetreng:
Álmaidban azonos! Max, hasonlít.

Mivel támasztod alá?

Nyéllel.

De nekem is az a tapasztalatom, hogy a lord fejekben óriási a szórás, volt olyan a kezemben ahol nulla volt a GAP
S volt olyan, ami tökéletes volt.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #1229 Dátum: 2015. December 11. - 12:42:10 »
De nekem is az a tapasztalatom, hogy a lord fejekben óriási a szórás, volt olyan a kezemben ahol nulla volt a GAP
S volt olyan, ami tökéletes volt.

Sőt!
A legjobb borotvám egy olyan Lord Smart (Pengének köszönhetően), aminek Merkur feje van.
Gondolom kiesett egy ládából a krómozásnál és másikba dobták vissza.
Ez (a nyél persze itt egy csonkolt L6):

"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici