Szia Atyafi!
Néhány hónapja hasonló cipőben jártam jómagam is. Milyet vegyek, honnan vegyek, mennyiért vegyek. Végigböngésztem a fórumot, bújtam a badger & blade-et és a straightrazorplace-t, és kialakult bennem, hogy milyen kést szeretnék kb. mennyiért. Nem akartam 20ezret kiadni egy új Dovo-ért, pláne, hogy úgy olvastam a mostaniak újak nem olyan jók, mint a régebbiek. Féltem is, hogy esetleg leejtem, stb. Ugyanakkor nem szerettem volna valami rozsdás, csavarodott vackot sem venni, lutrira. Ezért úgy döntöttem, hogy föliratkozom a B&B és a az SRP elad fórumára, ahol naponta 20-30 hirdetés jelenik meg, megbízható, hozzáértő eladóktól, megelégedési garanciával!!! Ott vannak kezdő szettek is, amik a kések mellett tartalmaznak bőrt, pasztát is, krémet, pamacsot. Ha nem látsz 1 héten belül, akkor a megfelelő fórumra dobsz egy postot, biztosan jelentkezik valaki, aki 60-70 $-ért postáz neked egy ilyen szettet. Nyilván nem egy Filarmonica Barbas Duras lesz vörös Dovo bagaria bőrrel, de kezdeni biztosan megteszi.
Ha nem akarsz vesződni a fórumok/hirdetések bújásával, kérdezd meg Fontit neki volt olcsóbb kezdőkése a borotva találkozón, nem tudom, megvan -e még.
Flashner Kálmán mester úrtól pedig egészen biztosan tudsz venni jó állapotúra helyrehozott kést SFK-tól 5-6000 Ft Solingeniig át (10-15 körül).
Ha mindenképpen újat akarsz, akkor ott vannak a NOS kések szintén 70-80 $ körül vagy 20ért a Dovo.
Sziasztok!
Én új vagyok a fedélzeten.
....
Szóval Ti mit ajánlanátok kezdésnek?
UI: Egészségügyben dolgozom. Ismerek jó érsebészeket és még érfogóm is van. Szóval be vagyok biztosítva, jöhetnek a tippek!
Köszönettel