Általában a késeket ajnározzák a népek, de hadd szóljak pár szót a shavette-ek mellett is úgy, hogy egy valag késem van...
Ha a praktikumot előtérbe helyező férfi szemmel nézem, akkor a shavette nyert. Egyértelműen. A shavette előtt meg a DE nyert, de ezt most hagyjuk!
Minden szubjektív, ami most következik, de mi is lehetne egy egyén mint szubjektív ugye...
- A shavette élére nem kell vigyázni.
- Egy zsilettes verziónál 100+ pengét használhatsz egy ezer-kétezer forintos eszközeben. Ez olyan, mintha 100+ darab késed lenne. Már ami a pengét, a vágást, a borotválás egyik legfontosabb momentumát illeti, de azért nem csak ebből áll a művelet.
- Óccsó! Jóval olcsóbb az a kalandozás amíg megtalálom a nekem való shavette-et, mint a nekem való kést.
- Fenést leszarhatod, ezért már eleve gyorsabb és olcsóbb a borotválkozás. Egyszerűen ez a macera shavette esetén nem létezik.
- A késhez képest viszont nem annyira állandó a vágás milyensége. Ugyanúgy kopik és változik az él, mint egy DE készülékben. Azonban kérdés, hogy ez mit számít az előbbiek fényében?
- A késekben is ott van az, hogy mindegyik más, de másképp. Más-más forma, súly, méret. Nos, ez a fajta változatosság nincs meg a shavette-ekben. Nincs annyi shavette, mint kés. Szóval van különbség, de kinek mi éri meg...
Az elmondottak fényében úgy tűnhet, hogy abszolút shavette párti vagyok, de izé, hát van 3 shavette-em és vagy húsz késem, de még csak tizenakárhányat használok.
Szóval van még valami a késekben... az a bizonyos feeling, amit a késpártiak úgy fogalmaznk meg, hogy "azért, mert nem kés".
De még ezzel is vitába tudok szállni. Megcsináltam ezt, és pillanatnyilag nálam ez numero 1:
http://borotvaforum.hu/index.php?topic=181.msg166815#msg166815Szóval nincs semmiféle jótanács. Próbálgatni kell. Olyan ez, mint a zenei stílusok, mindenben csináltak jót, mi meg válogathatunk.