Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 487419 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? ? tippek
« Válasz #255 Dátum: 2011. Március 25. - 21:49:35 »
Tegnap nekialltam es az ED-tol kapott (thx) Lorddal megborotvaltam az arcomat. Eleg az hozza, hogy jojo, de azert pirosodtam rendesen itt-ott, vagas nem volt  :buek: (A fellelt pamacs kimondottan szar volt, uton egy Omega Lengyelorszagbol, de holnap utbaejtek egy DM-t az valahol.) Majd megtanulom, hogy lesz az igazi...
De, hogy miert is irok ide, az bizony az amit itt meg nem olvastam. A Sudocrem nevu szer. Kisgyerekes apukakent ebbol a szurke dobozos csodabol van itthon jelentosebb mennyiseg, az esetleg fellepo pelenkakiuteseket lehet vele kivaloan orvosolni. Meg a borotvatol kipirosodott fejeket is. Este bekentem vele vekonyan az arcom, reggelre minden oke volt.

Udv,

Zoli
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #256 Dátum: 2011. Március 25. - 23:28:33 »
+1, mostanában ismét futok, és (ismét) irtó nehéz összeegyeztetni a legújabb hobbimmal: a borotválkozással. Ha a futás előtti 48 órában borotválkozom, irgalmatlanul kicsípi a nyakamat az izzadság. Ha utána (12 órán belül), akkor csak szimplán piros, és ég. No ilyenkor szoktam én popsikrémet kenni a nyakamra: Neogranormon, Sudocrem, gyógyszertári, weleda egykutya: mind jó rá, másnapra elmúlik!  :borz1:

De, hogy miert is irok ide, az bizony az amit itt meg nem olvastam. A Sudocrem nevu szer. Kisgyerekes apukakent ebbol a szurke dobozos csodabol van itthon jelentosebb mennyiseg, az esetleg fellepo pelenkakiuteseket lehet vele kivaloan orvosolni. Meg a borotvatol kipirosodott fejeket is. Este bekentem vele vekonyan az arcom, reggelre minden oke volt.

Udv,

Zoli
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #257 Dátum: 2011. Március 26. - 16:06:15 »
Neogranormon. Azaz. Annak meg az illata is olyasmi, mint a Proraso pre balzsamnak.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #258 Dátum: 2011. Május 11. - 23:07:33 »
Lassan egy éve, hogy kezdőként a fórumra tévedtem, de még mindig vagyok annyira rutin róka, hogy ne foglaljam össze ide a tapasztalataimat.

Pamacs: Szerintem nem érdemes a DM-ből, Rossmannból, Tesco-ból alap sörtepamacsot venni, hasonló árfekvésben ám sokkal jobb minőségben pl. Omega pamacs elérhető edrose elő webshopján, ill. ha ott nem kapható akkor a lengyel sráctól az e-bayről vagy a connaught shavingről.

Ha valaki érzékeny bőrű, és úgy gondolja, ezért inkább borz pamacsot vesz, lehetőség szerint kerülje a Müller-ben a HJM fekete alap pamacsot, helyette inkább a Victoria Bechofen-t javaslom, vagy szintén omega a fenti forrásokból. Ha több forrás áll rendelkezésre, akkor akár HJM az ecsetboltból, vagy Kent a NEROLI-tól esetleg New Forest

Biztonsági borotva: Indulásnak ár/érték arányt figyelembe véve valamelyik 3 részes LORD edrose webshopjából (nem reklám, itt a legolcsóbb) vagy ha nincs, akkor extrametál. Régiséggyűjtők, nosztalgiázók: Gillette tech az ebay-ről vagy a badger and blade-ről válogathatnak.

Szintén jó vétel lehet egy jó állapotú TTO (Twist-To-Open, pillangómechanikás) borotva: Gillette slim twist, Gillette HD rocket, Wilkinson Sword, Gillette SuperSpeed. Ebayen, Badger and balde-en érdemes körülnézni.

Több forrás esetén Merkur a connaught shavingről, Edvin Jagger a Nerolitól.

Borotvapenge: A sajátmárkásokat kerüld el ha kezdő vagy, válasz inkább a Lord, Derby, Feather szentháromságból. Elérhetőség: edrose webshopja vagy ebay, ill. LORD esetén AUCHAN, ill. 100 Ft-os boltok, extrametál

Szappan, krém: Kezdőknek inkább krémet javaslok, könnyebb belőle jó habot készíteni, de keményszappanból sem ördöngösség. Krém: Barbon, Palmolive (személyes kedvenceim), Wilkinson, Nivea Müllerből, Szappan: ARKO rúdszappan 100 Ft-os boltból, Palmolive, Wilkinson rúd a Müllerből, Glicerines Colonel Conk a superiorshaving-től Proraso edrose-tól vagy Douglasból, vagy megfelelő forrás esetén Trumper a Neroliból.

Borotvakés: Érdemes az Elad topicban szétnézni (biztonsági borotva, krém, szappan, stb. is található ott) vagy felújító, élező fórumtársakat zaklatni, hátha van eladó kezdőkésük (Salmo, JenesSanyi, Longball, Fonthunter, Mry314, ZOZO) valamint Flaschner Kálmán boltjait böngészni, korrekt áron lehet felújított késeket vásárolni, persze erre is nagyon jó az ebay (sokkal nagyobb lutri a jó kés, mint a fórumtársaknál vagy Flasinál) vagy a badger and blade ill. a StraightRazorPlace hemzseg az eladó jó borotvakésektől, itt általában shave ready-ként kapod meg a borotvát (Fórumtársaknál ill. Flasinál is, de pl, extrametálból vagy más boltból az új késeket általában nem!)

Link javítva-mry314
« Utoljára szerkesztve: 2011. Május 12. - 14:15:22 írta SicTransit »
God shave the queen

Nem elérhető rwindx

• Új tag
  • *
« Válasz #259 Dátum: 2011. Május 12. - 00:23:35 »

Ha valaki érzékeny bőrű, és úgy gondolja, ezért inkább borz pamacsot vesz, lehetőség szerint kerülje a Müller-ben a HJM fekete alap pamacsot, helyette inkább a Victoria Bechofen-t javaslom, vagy szintén omega a fenti forrásokból. Ha több forrás áll rendelkezésre, akkor akár HJM az ecsetboltból, vagy Kent a NEROLI-tól esetleg New Forest

Biztonsági borotva: Indulásnak ár/érték arányt figyelembe véve valamelyik 3 részes LORD edrose webshopjából (nem reklám, itt a legolcsóbb) vagy ha nincs, akkor extrametál. Régiséggyűjtők, nosztalgiázók: Gillette tech az ebay-ről vagy a badger and blade-ről válogathatnak.

Pont néhány napja vettem egy HJM pamacsot, valahol korábban ajánlva volt... :D azért remélem óriásit nem hibáztam.
Viszont az Ázsia Centerben a keleti?(jobb oldali) szárny alsó szintjén az egyik árusnál lehet kapni Lord Smart-ot 600Ft-ért, gyakorlatilag majdnem ingyen. Szerintem az égvilágon senki nem veszi, ezért ilyen olcsó és meg akar szabadulni tőle. A 600Ft-s árcimke alatt volt egy 800Ft-s is, tehát egy ideje ott pihenhetnek.
Egyet elhoztam, míg Edrose meg nem szán egy L6-al :)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #260 Dátum: 2011. Május 12. - 06:52:04 »
SicTransit: engem kihagytál, pedig én is zaklatom a forumtársakat az elad rovatban  :D

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #261 Dátum: 2011. Május 12. - 07:34:02 »
...Pont néhány napja vettem egy HJM pamacsot, valahol korábban ajánlva volt... :D azért remélem óriásit nem hibáztam.

Egyáltalán nem, nekem is van, jól működik... Bár, mostanság átkerült az utazós csomagba, mert van helyette másik. Én valahogy a keményebb szálú(értsd:sörte, ló) pamacsokat jobban kedvelem...
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #262 Dátum: 2011. Május 12. - 08:06:40 »
Jól tetted!

Pont néhány napja vettem egy HJM pamacsot, valahol korábban ajánlva volt... :D azért remélem óriásit nem hibáztam.
Viszont az Ázsia Centerben a keleti?(jobb oldali) szárny alsó szintjén az egyik árusnál lehet kapni Lord Smart-ot 600Ft-ért, gyakorlatilag majdnem ingyen. Szerintem az égvilágon senki nem veszi, ezért ilyen olcsó és meg akar szabadulni tőle. A 600Ft-s árcimke alatt volt egy 800Ft-s is, tehát egy ideje ott pihenhetnek.
Egyet elhoztam, míg Edrose meg nem szán egy L6-al :)

God shave the queen

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #263 Dátum: 2011. Május 12. - 08:09:02 »
ZOZO, ezt tudd be a késői időpontnak. Felsorolás javítva.

SicTransit: engem kihagytál, pedig én is zaklatom a forumtársakat az elad rovatban  :D
God shave the queen

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #264 Dátum: 2011. Május 12. - 08:14:01 »
Tessen figyelmesen olvasni a mondat elejét, "Ha valaki érzékeny bőrű..." Ha nem érzékeny a bőröd, akkor kiváló választás az is. Aki az erősebb, masszírozóbb (érzékeny bőr oldalról nézve: szúrósabb) pamacsot szereti, annak besztbáj tartóval. Aki nem, annak inkább a Victoria kb. annyiért.

:sör:

...Pont néhány napja vettem egy HJM pamacsot, valahol korábban ajánlva volt... :D azért remélem óriásit nem hibáztam.
God shave the queen

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #265 Dátum: 2011. Május 12. - 08:48:33 »
Nekem még a HJM pamacs is igen lágy volt... ;D

Bezzeg a Victoria sörte pamacsa, az ám a maszírozós pamacs.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #266 Dátum: 2011. Május 12. - 09:12:00 »
Épp tegnap használtam először a Victoria sörte pamacsot, és bizony elég vékonyka, de szappanhoz ez nekem nagyon bejön. Borzzal mindig félek kicsit "feltörni" a szappant, mert attól tartok eltöredezik a szőr. Ez a pamacs viszont amilyen kis karcsú, olyan erős. Tégelyes szappanhoz abszolút befutó, és valóban jó erősen masszíroz.
« Utoljára szerkesztve: 2011. Május 12. - 13:32:24 írta OBJoe »
Novaculum habeo.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #267 Dátum: 2011. Május 12. - 13:12:04 »
Nagyon jó összefoglalás, a leendő újoncok nevében is köszönöm! :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #268 Dátum: 2011. Május 13. - 10:54:11 »
Kezdokent kezdoknek kimondottan tudom ajanlani ezt a tetelt a lengyel kollega kinalatobol. Jo pamacs, kivalo krem. ~ 5200 3800 postaval.
« Utoljára szerkesztve: 2011. Május 13. - 12:28:50 írta toz »

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #269 Dátum: 2011. Május 13. - 11:27:14 »
Akárhogyan is számolom, max 3800-ért megjön postával együtt. Igencsak jó vétel ennyiért.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici