Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 487517 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? ? tippek
« Válasz #285 Dátum: 2011. Június 24. - 19:19:04 »
Üdv retro a fedélzeten!
Ez a bemutatkozó és a terv most először úgy hangzott, mint amikor a laikus "driver" beül egy Bugattiba...  ;D
Ne érts félre, tetszik, csak nehogy az árokba köss ki!  :sör:

Nem elérhető retro

• Új tag
  • *
« Válasz #286 Dátum: 2011. Június 24. - 20:30:25 »
Üdv retro a fedélzeten!
Ez a bemutatkozó és a terv most először úgy hangzott, mint amikor a laikus "driver" beül egy Bugattiba...  ;D
Ne érts félre, tetszik, csak nehogy az árokba köss ki!  :sör:

Majd megpróbálok száguldás közben tanulni,igaz addig még hosszú út áll előttem,dehát azért vagyok itt hogy tanuljak ;)

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #287 Dátum: 2011. Június 24. - 21:06:50 »
azért lehet DE kihagyásával egyből késre váltani is, nekem pl simán ment.
A lényeg, hogy megadd a kellő tiszteletet az eszköznek, és hogy megfelelő állapotú eszközzel kísérletezz.
Sok sikert!  :borotva:
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #288 Dátum: 2011. Június 25. - 07:02:35 »
Kedves Retro!

Üdvözöllek a fórumon.

A balzsam helyettesíti az AS-t viszont egy jó minőségű AS illata hosszabb ideig kitart, mit egy balzsamé. Javaslom, hogy ne használj egyszerre mindkettőt. Ha balzsamot használsz, akkor várj egy kicsit az AS-vel, vagy használj Cologne-t és ne az arcodra tedd. Lehetőleg  harmonizáljanak az illatok.

Javaslom, hogy jó minőségű kést vegyél. Ne ess bele abba a hibába, mint én, az elején. Vettem egy Extrametálos 3000 forintos Solingen Type borotvát. Azzal mindent lehet csinálni csak borotválkozni nem. Javaslom shave ready borotvát vegyél.

Fenőszíjra tényleg szükséged lesz.

Ha segítség, tanács kell, kérdezz a fórumon bátran.

Üdvözlettel,
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #289 Dátum: 2011. Június 25. - 09:56:08 »
Szia Retro!

Biztosan fog menni a váltás a késre, én is kihagytam annak idején a DE-t.
Kést mint ahogy Toportyán is mondta, mindenképpen egy Shave Ready-t vegyél. A szij kötelező velejárója, és egy spanolható változatot ajánlanák, jenessanyi-nak szokott lenni eladó, de a vaterán is szétnézhetsz.
A kés méretét illetően az 5/8-os a leginkább alkalmas kezdő késnek(az 5/8-ad a penge szélességét jelöli zoll-ban).

Sok sikert és üdv a fedélzeten!  :borotva:

Nem elérhető retro

• Új tag
  • *
« Válasz #290 Dátum: 2011. Június 25. - 10:38:08 »
Borotvából kettőt néztem ki itt a fórumon:
Dovo 5/8 vagy 9/16-ost de akkor ezekszerint az 5/8-as jobb lesz nekem.
A vaterán is nézegettem,de azokat gondolom még élezni kell ami biztos van még +3-4000Ft.
A fenőszíjat minden borotválkozás előttt használnom kell?
Jövőhét elején beszerzem a nerolitól a pamacsot a skin food rose-t és a boprotvakrémet.
Gondolom személyesen is el lehet hozni,vagy ha nem akkor marad a posta.
Fenőszíjat is itt fogok nézni ha találok.
Aztán pedig jöhet a gyakorlás:)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #291 Dátum: 2011. Június 25. - 10:58:29 »
Az hogy mekkora, az annyira nem lényeges szempont, a legfontosabb az lenne hogy tényleg éles legyen, és a nyélben szorosan üljön. A legkeskenyebb és legnagyobb borotvákon kívül szerintem mindegy mit használ az ember. Talán a kicsivel nagyobb 5/8-7/8 borotvák jobbak, mert könnyebb őket rendesen bőrözni, mint a kis fogpiszkálókat. 4000-ből már külföldi profikhoz is el lehet küldeni éleztetni, itthon ennél jóval olcsóbb.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #292 Dátum: 2011. Június 25. - 18:12:31 »
Én 2 dologért is inkább az 5/8-ost ajánlanám:
1. Általában olcsóbb
2. A nagyról nehezebb visszaszokni a keskenyebbre. Az 5/8-ost már szerintem teljesen jól lehet bőrözni(15 éve borotválkozok késsel)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #293 Dátum: 2011. Június 25. - 19:24:25 »
Kedves Retro,

Az 5/8 és a 6/8 ideális méretek. A 9/16 a 4/8 és az 5/8 között van fél úton. a 11/16 pedig az 5/8 és a 6/8 között félúton.

Én minden borotvákozás előtt úgy 60-80 x meghúzom a kést a szíjon, és utána, miután száraz, vagy 10-15x mert az élszalagot nem szerencsés törölgetni. Viszont a szíj jól szárítja.

Ha javasolhatom ne tartsd a késeidet, amennyiben szénacélból készültek, a fürdőszobában, mert ott általában mindíg párásabb a levegő és rozsdásodhat egy idő után a késed.

És elrakás előtt mindíg jól szárítsd meg.  :sör:

A kések méretét illetően ez a pdf segíthet eligazodni:

http://sites.google.com/site/jospfeifenseite/Home/diverses/rasur/Tab.Klingenbreite.pdf?attredirects=0&d=1

Üdv.

Toportyán
« Utoljára szerkesztve: 2011. Június 25. - 19:36:40 írta Toportyan »
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #294 Dátum: 2011. Június 25. - 20:37:06 »
Borotvából kettőt néztem ki itt a fórumon:
Dovo 5/8 vagy 9/16-ost de akkor ezekszerint az 5/8-as jobb lesz nekem.
Saját szubjektív tapasztalatom alapján, ha ma kezdeném a késes borotválkozást, a korábban már említett okok mellett, még azért is inkább az 5/8 Dovo-ra tenném a voksomat, mert a round point végződéssel kezdőként, kevésbé lehet az arc kiálló részein folytonossági hiányt előidézni. Míg a french point esetében, egy meggondolatlan mozdulat könnyebben előidéz egy ilyen sérülést (legalábbis nekem többször is sikerült kiviteleznem):D
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #295 Dátum: 2011. Június 25. - 21:53:54 »
Választ kapsz a kérdéseidre: http://youtu.be/XIM0Coix6Gg

Jövőhét elején beszerzem a nerolitól a pamacsot a skin food rose-t és a boprotvakrémet.

Nem elérhető retro

• Új tag
  • *
« Válasz #296 Dátum: 2011. Június 27. - 15:49:31 »
Köszi,nem semmi az ember már vártam a vért de egy csepp sem volt :o.
Na majd lesz nekem ;D

Választ kapsz a kérdéseidre: http://youtu.be/XIM0Coix6Gg

Nem elérhető retro

• Új tag
  • *
« Válasz #297 Dátum: 2011. Július 02. - 11:03:56 »
Sziasztok!
Először is beszereztem egy pamacsot,és kezdésnek egy figaró beretvakrémet.
Az eredmény nagyon meglepett,ekkor még csak a meglévő mach3-mal csináltam és teljesen sima pofa 0 IRRITÁCIÓ!
Gondoltam ennél csak jobb lehet és be is szereztem a kést+vettem 3 skin foodos as+1 borotvakrém mintát a Nerolitól.
A borotvakrém minta teljesen be volt száradva,de ahogy látom ezzel nem én vagyok az egyedüli:(
Első késes borotválkozásom: kb fél óróig tartott,és egyetlen kicsi vágás lett az arcomon,meg még nem is áll a kezemben sehogy de ezt nem is várom még el.
Az viszont bosszant hogy nem tudok vele megborotválkozni rendesen,mert nem siklik a kés csak húzza(Kellően megfeszítem a bőröm,borotvakrémet próbáltam a Figarot,Barbont,trumprt).
Nagyon lelkesen indultam neki,de elkeserít h a mach3-mal simára tudtam borotválni ezzel meg a 3. borotválkozás után is csupa borosta vagyok,az államnál meg képtelen vagyok végighúzni,csak pattog a szőrőmön a kés..
Persze nem azt akarom h előre profi technikám legyen,de azért a pofám legyen sima.
Mivel lehet a gond??

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #298 Dátum: 2011. Július 02. - 11:14:17 »
Legvalószínűbb, hogy a technikáddal.

Ugyanígy jártam, húzott, tépett, minden lettem, csak komfortosan sima nem. Próbáltam másfajta kést, egykutya. Letettem-eladtam. Azután 2-3 hónap múlva újra elővettem a kést, és az eredetileg próbált 30 foknál jóval nagyobb szöveg tartva: (40-45 fok, a youtube-os videók alapján) kezd alakulni a dolog. Amit még elkövettem, mielőtt újra belecsaptam a lecsóba: Salmo térműtét előtti produkcióján felbuzdulva (próbaterületnek jó lesz az... felkiáltással) a combomon gyakoroltam a mozdulatokat. Bejött! :borotva:

Sziasztok!
Először is beszereztem egy pamacsot,és kezdésnek egy figaró beretvakrémet.
Az eredmény nagyon meglepett,ekkor még csak a meglévő mach3-mal csináltam és teljesen sima pofa 0 IRRITÁCIÓ!
Gondoltam ennél csak jobb lehet és be is szereztem a kést+vettem 3 skin foodos as+1 borotvakrém mintát a Nerolitól.
A borotvakrém minta teljesen be volt száradva,de ahogy látom ezzel nem én vagyok az egyedüli:(
Első késes borotválkozásom: kb fél óróig tartott,és egyetlen kicsi vágás lett az arcomon,meg még nem is áll a kezemben sehogy de ezt nem is várom még el.
Az viszont bosszant hogy nem tudok vele megborotválkozni rendesen,mert nem siklik a kés csak húzza(Kellően megfeszítem a bőröm,borotvakrémet próbáltam a Figarot,Barbont,trumprt).
Nagyon lelkesen indultam neki,de elkeserít h a mach3-mal simára tudtam borotválni ezzel meg a 3. borotválkozás után is csupa borosta vagyok,az államnál meg képtelen vagyok végighúzni,csak pattog a szőrőmön a kés..
Persze nem azt akarom h előre profi technikám legyen,de azért a pofám legyen sima.
Mivel lehet a gond??
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Brien

• Törzstag
« Válasz #299 Dátum: 2011. Július 02. - 11:15:30 »
Hát ha csak pattog a borostán a kés akkor egy jó élezés ráfér! A forumtagok szolgáltatásai topikban találsz több emberkét is aki élez (pl.:Fonti, jenessanyi) dobsz nekik egy privátot és jővő hét végén olyan simára borotválod az arcod a késsel hogy ujjjujjujj! ;)
Nem szabad feladni az első peoba után. ;) Bele fogsz jönni, a technikád sem gyakorlott úgyhogy szépen lassan meg lesz az ne izgulj!
Ne gondolkodj!
Ha gondolkodtál ne mond el!
Ha elmondtad ne írd le!
Ha leírtad ne írd alá!
Ha aláirtad.......Ne csodálkozz!!

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici