Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 487657 alkalommal)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? ? tippek
« Válasz #315 Dátum: 2011. Július 31. - 10:40:25 »
ÉÉS ha  mondjuk van 35 borotvája? És folymatosan élezteti valamelyiket?  :fetreng: :crazy:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető tzimisce

• Új tag
  • *
« Válasz #316 Dátum: 2011. Július 31. - 11:57:51 »
Köszi mindenkinek!

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #317 Dátum: 2011. Augusztus 01. - 16:25:10 »
Sziasztok!

Késes borotválkozáshoz szíjon kívül elengedhetetlen valami fenőkő is? ha igen, akkor milyen fajta, illetve hol érdemes beszerezni? (ha már volt kérdés, elnézést, most kezdem csak olvasni a fórum ezen részét)

köszi
Ha jól van megélezve a kés és jó a szij több évet is használhatod kő nélkül. Ha nem akarsz komolyan belemerülni az élezésbe, egyszerübb(és valószinüleg olcsóbb is), ha 1-2 évente megélezteted egy borotvaköszörűssel.

Azt megnézném hogy egy kezdő késes 1-2 napi borotválkozással hogyan húzza ki akár csak fél évig is paszta és kő nélkül :)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #318 Dátum: 2011. Augusztus 01. - 16:40:10 »
Sziasztok!

Késes borotválkozáshoz szíjon kívül elengedhetetlen valami fenőkő is? ha igen, akkor milyen fajta, illetve hol érdemes beszerezni? (ha már volt kérdés, elnézést, most kezdem csak olvasni a fórum ezen részét)

köszi
Ha jól van megélezve a kés és jó a szij több évet is használhatod kő nélkül. Ha nem akarsz komolyan belemerülni az élezésbe, egyszerübb(és valószinüleg olcsóbb is), ha 1-2 évente megélezteted egy borotvaköszörűssel.

Azt megnézném hogy egy kezdő késes 1-2 napi borotválkozással hogyan húzza ki akár csak fél évig is paszta és kő nélkül :)

Kb. 15 éve borotválkozok késsel.
Az első késem egy Dorko volt amit a haveromtól kaptam, az ő nagyapjáé volt. Kelemen rendbetette, gyorsan csinált is mellé egy fenőbőrt(fára volt szegelve), bepasztázta, megmutatta melyik oldalát használjam először, melyiket másodszor, nagyvonalakban elmagyarázta, hogy kell borotválkozni. Igy kezdődőtt.
2-3 évente visszavittem hozzá a kést megfenni. Amikor eltört a Dorko nyele szereztem egy Henkelst, rendbetetettem vele és 4 éven át használtam úgy, hogy csak a bőrön húztam, bár ami igaz, hogy a bőrt kb évente elvittem hozzá és olyankor átpasztázta ingyen és bérmentve. Akkor 2 naponta borotválkoztam.
Tehát saját tapasztalatból mondom, hogy a késes borotválkozáshoz nem kell kő.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #319 Dátum: 2011. Augusztus 01. - 16:40:58 »
ÉÉS ha  mondjuk van 35 borotvája? És folymatosan élezteti valamelyiket?  :fetreng: :crazy:

Tán csak nem magadra érted  :fetreng:

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #320 Dátum: 2011. Augusztus 01. - 18:48:47 »
Az azért nagyon nem mindegy hogy pasztát használsz-e vagy sem. Eddig arról volt szó hogy csak bőrözéssel évekig ki lehet bírni, én meg erre írtam hogy azt megnézném egy kezdő mikor csinálja meg :) Valami pasztás cuccal sokáig ki lehet bírni, de azt sajnos soha nem fogom tudni kipróbálni hogy meddig.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #321 Dátum: 2011. Augusztus 01. - 19:50:23 »
Kicso :crazy:da? Één? Neem!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #322 Dátum: 2011. Augusztus 01. - 20:53:56 »
Az azért nagyon nem mindegy hogy pasztát használsz-e vagy sem. Eddig arról volt szó hogy csak bőrözéssel évekig ki lehet bírni, én meg erre írtam hogy azt megnézném egy kezdő mikor csinálja meg :) Valami pasztás cuccal sokáig ki lehet bírni, de azt sajnos soha nem fogom tudni kipróbálni hogy meddig.

Nekem ez természetes volt, hogy a bőrön van valami paszta

Nem elérhető retro

• Új tag
  • *
« Válasz #323 Dátum: 2011. Augusztus 02. - 16:18:22 »
Sziasztok!
Gondoltam beszámolok hogy megy a késes borotválkozás:)
Először valóban életlenség miatt nem ment mert valahogy elcsesztem az élét,de mióta újra meg lett élezve fantasztikus!
Minden borotválkozás után érzem a fejlődést,már csak elvétve vágom meg magam és a nyakam abszolult nem pattogzik ki,viszont az álammal sehogy sem bírok:)
Ott nem tudom simára borotválni meg ki is pattogok sokszor,pedig előtte ott nem volt ilyen gondom.
Borzszőr pamacsot használok,figaró habot és skin foodot.
A skin food nekem abszolult nem hagy maszk érzést,de nem is vagyok tőle elájulva,nekem gyenge az illata legalábbis a mintáknak.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #324 Dátum: 2011. Augusztus 02. - 17:03:28 »
Sziasztok!
Először valóban életlenség miatt nem ment mert valahogy elcsesztem az élét,de mióta újra meg lett élezve fantasztikus!
Minden borotválkozás után érzem a fejlődést,már csak elvétve vágom meg magam és a nyakam abszolult nem pattogzik ki,viszont az álammal sehogy sem bírok:)
Ott nem tudom simára borotválni meg ki is pattogok sokszor,pedig előtte ott nem volt ilyen gondom.
A skin food nekem abszolult nem hagy maszk érzést,de nem is vagyok tőle elájulva,nekem gyenge az illata legalábbis a mintáknak.

Mondtam én hogy jó lesz az! :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #325 Dátum: 2011. Augusztus 02. - 20:27:23 »
Sziasztok!

Az állon és áll alatt nekem is kritikus volt a helyzet, de kipróbáltam a nyesést egy, az arc többi részén beválttól teljesen eltérő szögben, s a DE-vel ellentétben csakis késsel tudom "simára" borotválni a kérdéses területet.

Itt kell megjegyezzem, hogy a KÉSES BOROTVÁLKOZÁS KLASSZISOKKAL NAGYOBB ÉLMÉNYT NYÚJT SZÁMOMRA, MINT A DE, persze a nemrég olvasott EJ-ajándékot én is elfogadnám :sör: :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Zsiraf

• Törzstag
« Válasz #326 Dátum: 2011. Augusztus 02. - 21:44:22 »
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában, én lennék az a szerencsés aki az EJ ajándékpakkot kapta :)

Szóval ebben a szappanos-pamacsos kérdéskörben szeretnék egy kis segítséget kérni, mit érdemes először próbálnom, hogyan, hol lehet kapni, ilyesmi.

Jelenleg úgy csinálom hogy meleg vízzel megmosom az arcom, aztán az EJ Preshave krémet felviszem, bemasszírozom, arra meg a flakonos Gillette hab ( érzem azért a barbárkodást :D ), borotválás, aztán hideg vizes mosás, és afterkrém.

Jelenleg is közel tökéletes a végeredmény (babapopsi effekt, 0 irritáció), de kíváncsi lennék a szappanos pamacsos megoldás mennyiben más, és mennyiben jobb.

Pengének fekete dobozos Wilkinsont használok.

Nem elérhető retro

• Új tag
  • *
« Válasz #327 Dátum: 2011. Augusztus 09. - 09:10:41 »
Hogyan borotváljam az álamat?Mindig kipattogok ott. :-\

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #328 Dátum: 2011. Augusztus 09. - 09:45:44 »
Nem tudom milyen koroket csinalsz, de en elso probalakozasnak (ha van) az ATG-t elhagynam.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető ghost

• Törzstag
« Válasz #329 Dátum: 2011. Augusztus 09. - 10:12:02 »
ez nem lehet attól hogy nincs eléggé megfeszítve a bőr és "pattog" alatta a kés?
olyan nincs hogy van ész oszt adok.az vagy van vagy nincs

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici