Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 487743 alkalommal)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? ? tippek
« Válasz #330 Dátum: 2011. Augusztus 09. - 13:11:12 »
Nem tudom milyen koroket csinalsz, de en elso probalakozasnak (ha van) az ATG-t elhagynam.

+1

Elég sok gyakorlás kell míg ATG is jól megy az embernek, főleg problémás részeken. Nekem a bőröm túlzottan nem szereti az ATG-t, én így egy WTG és XTG kört teszek. Sokkal jobban tetszik az arcomnak, és gyakorlatilag ugyanaz az eredmény. Csak mások borotváinak a tesztelésekor szoktam ATG kört tenni, a biztonság kedvéért.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető retro

• Új tag
  • *
« Válasz #331 Dátum: 2011. Augusztus 10. - 10:07:45 »
Nem tudom milyen koroket csinalsz, de en elso probalakozasnak (ha van) az ATG-t elhagynam.

+1

Elég sok gyakorlás kell míg ATG is jól megy az embernek, főleg problémás részeken. Nekem a bőröm túlzottan nem szereti az ATG-t, én így egy WTG és XTG kört teszek. Sokkal jobban tetszik az arcomnak, és gyakorlatilag ugyanaz az eredmény. Csak mások borotváinak a tesztelésekor szoktam ATG kört tenni, a biztonság kedvéért.

Mi is az az ATG? Talán a szőrnövéssel ellentétes borotválkozás?
Ha igen akkor azt azért nem szeretném mert anélkül nem esz teljesen sima az arcom..
Az álamnál szokott pattogni a kés(lentről felfelé haladva) bárhogy feszítem a bőrt..

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #332 Dátum: 2011. Augusztus 10. - 10:29:45 »
Én általában csak 1 kört megyek WTG és kielégitő az eredmény

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #333 Dátum: 2011. Augusztus 10. - 12:11:08 »

+1

Ha igen akkor azt azért nem szeretném mert anélkül nem esz teljesen sima az arcom..
Az álamnál szokott pattogni a kés(lentről felfelé haladva) bárhogy feszítem a bőrt..

Én az álllamat fül felôl állcsúcs irányba borotválom. Az eredmény jó, s nincs vérzés, irritáció, "pattogó" kés.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #334 Dátum: 2011. Augusztus 10. - 12:21:35 »

+1

Milyen a szőr előkészítés? Mennyit bőrözöl a késen? Eddig hányszor volt használva?

Vagy nem puhítod fel eléggé a szőröd, vagy a kés éle nem tökéletes már. Egy jó nagy adag bőrözés segíthet rajta. Ha nem elég, akkor húzzál a pasztáson először 10-et, letörlöd a pengét, utána sima bőr, és borotválkozás. Ha nem volt az igazi, akkor ezt ismételd meg még vagy 2-3 alkalommal. Ha utána se jó, és csak az álladnál van gond, máshol viszi rendesen, akkor vagy technika lesz vagy a szőr előkészítése nem az igazi még.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető tzimisce

• Új tag
  • *
« Válasz #335 Dátum: 2011. Augusztus 28. - 00:47:15 »
Kb. 15 éve borotválkozok késsel.
Az első késem egy Dorko volt amit a haveromtól kaptam, az ő nagyapjáé volt. Kelemen rendbetette, gyorsan csinált is mellé egy fenőbőrt(fára volt szegelve), bepasztázta, megmutatta melyik oldalát használjam először, melyiket másodszor, nagyvonalakban elmagyarázta, hogy kell borotválkozni. Igy kezdődőtt.
2-3 évente visszavittem hozzá a kést megfenni. Amikor eltört a Dorko nyele szereztem egy Henkelst, rendbetetettem vele és 4 éven át használtam úgy, hogy csak a bőrön húztam, bár ami igaz, hogy a bőrt kb évente elvittem hozzá és olyankor átpasztázta ingyen és bérmentve. Akkor 2 naponta borotválkoztam.
Tehát saját tapasztalatból mondom, hogy a késes borotválkozáshoz nem kell kő.

ez egy nagyon jó hír.  :borz1::) és pontosan miből áll ez a paszta, ami a bőrön van? érdemes inkább ilyen fára szögelt alkalmatosságot keresnem, vagy a felköthetős is megteszi?
végezetül pedig: mennyire fontos szerintetek a pre-shave krémek használata?

köszi

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #336 Dátum: 2011. Augusztus 29. - 19:30:02 »
Idézet
érdemes inkább ilyen fára szögelt alkalmatosságot keresnem, vagy a felköthetős is megteszi?
Bármelyik megteszi, de szerintem a legjobb a spanolható változat. Én pl anno szereztem egy ilyen spanolhatót, amin Kelemen lecserélte a bőrt, pasztázta, mai napig is használom

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #337 Dátum: 2011. Szeptember 13. - 19:16:07 »
Lehet, hogy már volt: ti a pamacsokat mivel szoktátok ápolni, tisztítani, fertőtleníteni?

Hidegvíz :)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #338 Dátum: 2011. Szeptember 13. - 19:22:52 »
Lehet, hogy már volt: ti a pamacsokat mivel szoktátok ápolni, tisztítani, fertőtleníteni?
Itt Penge írt róla néhány gondolatot.  ;)
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető salander

• Új tag
  • *
« Válasz #339 Dátum: 2011. Október 19. - 18:51:16 »
Üdv! Kezdőként idetévedve felvázolnám a helyzetem és kérdeznék. :]

Egy picit meguntam a patronos borotvákat meg a szétrobbanó űrhabot, a villanycuccok pedig meg igazán birkóznak meg a borostámmal, egész szőrszálak maradnak meg kivéve ha rengeteg befektetett munkával (sokáig tart) az arcbőrömet is lenyúzom velük együtt. (A nem körpengés nem is igazán viszi.) Plusz a lakótársam is agitál a DE-k mellett. Ő egy Merkurt használ Feather meg Wilkinson pengékkel; meg Taylor of Old Bond Street kencéket. Kipróbáltam egész jól működött.

Ahogy visszalapoztam elég régen (talán májusban) volt összefoglaló hogy mivel is érdemes kezdeni az egészet. Jöhetnek a budget cuccok, de akár [főleg borotva krémből, after shaveből] külföldről rendelhető picit drágább best buy cuccok is. Pár ezer forintot szívesen ráköltök, pláne hogy kifogyasztottam az utolsó borotvahabom meg patronom is azokra is kéne költenem, ha nem veszek mást.

Előre is köszönöm a segítséget.

FBP

• Vendég
« Válasz #340 Dátum: 2011. Október 19. - 19:06:01 »
Hajrá salander! Akkor hát gyorsan cselekedj, mert nagyra nő a szőröd, ha a legoptimálisabbat szeretnéd kiválasztani...mert olyan nem létezik  :evil: ;D

Nem elérhető salander

• Új tag
  • *
« Válasz #341 Dátum: 2011. Október 19. - 20:34:58 »
Hajrá salander! Akkor hát gyorsan cselekedj, mert nagyra nő a szőröd, ha a legoptimálisabbat szeretnéd kiválasztani...mert olyan nem létezik  :evil: ;D
Na most kezdek aggódni, ha valaki 1000+ hozzászólással ezt írja. :D (Van egy pár ilyen hobbim.) De az is egy járható és kétségkívül olcsóbb út, na jó nem. De most van még pár napom ülni a témán, mert a szakdolgozatom leadási határideje a monitor elé kényszerít.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #342 Dátum: 2011. Október 19. - 20:40:59 »
Szia salander, ne kezdj aggódni, mert fbp 1000+ hozzászólásából 900+ valami nyakatekert OFF meg szóvicc!   :fetreng:
Azt kellene eldöntened és megírnod, hogy mennyit szánsz az ügyre kompletten, vagy mennyit a készülékre, és akkor pontosabb tanácsot tudunk adni. ;)

FBP

• Vendég
« Válasz #343 Dátum: 2011. Október 19. - 20:52:59 »
Szia salander, ne kezdj aggódni, mert fbp 1000+ hozzászólásából 900+ valami nyakatekert OFF meg szóvicc!   :fetreng:
1001: a maradék 100 meg fikázás  :crazy: :sör:
salander, hallgass edrose-ra! Ő csak tudományos és lényeges dolgokat ír, semmi fecsegés, locsogás  :sör:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #344 Dátum: 2011. Október 19. - 20:59:59 »
No, akkor mondom:
-pamacsot az ecsetboltban,
-egy L6-ot Ed-nél (és persze Lord pengét bele),
-Barbon vagy Nivea krémet kezdésnek.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici