Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 487993 alkalommal)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? ? tippek
« Válasz #360 Dátum: 2011. Október 21. - 06:42:51 »
http://www.ebay.com/itm/Fan-Shape-Finest-Badger-Hair-Shaving-Brush-Berwick-/270686536801?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f062cc461

Ár/érték arányban szerintem verhetetlenek ezek a Finest pamacsok 6e forint körüli árral postával együtt.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #361 Dátum: 2011. Október 21. - 07:46:20 »
Ezt mondom úgy, hogy akármilyen borotvaecsettel (sőt egy sima festő ecsettel) egy akármilyen tálkában is lehet tökéletes habot verni, de akár arcon 3 ujjal is (nem minőségit, de használhatót). Mindenesetre ne ragadj le a pamacskérdésnél...   

Már azt hittem, oda fogsz kilyukadni, hogy elég az öltözöi zuhany alatt egy eldobható, és hogy minek is vagyunk itt...   :fetreng:

Nem elérhető beldom

• Törzstag
« Válasz #362 Dátum: 2011. Október 21. - 07:49:13 »
A HJM pamacs a müllerből szúr. Nem vészes de kellemetlen. Eredetileg az ecsetboltból akartam pamacsot, de elöbb jutottam el a müllerbe és győzött a budget érzés. Tálkába habosítok így nem érzem annyira. Minden borotválkozásnál elveszít pár szőrszálat, ha elfogy akkor majd veszek egy jobbat. :)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #363 Dátum: 2011. Október 21. - 08:02:30 »
Nagyon jól mondod, pap, papné, stb.. ugyanakkor itt a fórumon többünknek nem vált be az alap pure badger borz (és mindegy, hogy hjm vagy golddachs, vagy más) de egy jobb sörte (pl. omega) nagyobb eséllyel tud kellemes lenni.

2: Szerintem mindegyiknél, csak valamelyiknél az olcsó borz az 15.000-nél kezdődik, de különbség ott is van...  :crazy: Ahogy Ed is írta, mindenre találsz éljenző de a pokol tüzébe taszító véleményeket is, akár még a mi kis fórumunkon belül is, nem kell ehhez külföldre menni, szóval ne ez legyen a döntő. Mindenestre szerintem pure badger-t ne vegyél, minimum Best Badger vagy pl a Sanyi által linkelt Frank Shaving-es Finest is jó lehet. Sajnos nem könnyíti meg a döntést, hogy az elnevezések (Pure, Finest, Best, Super, Silvertip) közel sem azonos minőséget jelentenek a különböző gyártóknál.

1, Az Omega sörte pamacsok (amiket a lengyel srác árul), nem szúrnak? Tudom hülye kérdés, mert egyén-e válogatja, hogy kinek mi.

2, Milyen árban vagy márkánál van az olcsó borz és a nem olcsó borz között a különbség? Pl. Best Badgertől fölfele? Mert próbáltam rákeresni külföldi fórumokon is olyan pamacsokra, amik itthon kaphatók a boltokban és még olyan cuccról is találtam nagyon negatív hozzászólásokat amik már 10 000 forintot súrolják.

Elsőre inkább valami olcsó, de biztos megoldás kéne.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető szece

• Törzstag
« Válasz #364 Dátum: 2011. Október 21. - 12:58:56 »
Fene tudja, én külön élvezem, ahogy szúr a borzpamacsom, de gondolom ez is egyénfüggő.

Nem elérhető Victorio

• Tag
    • Karddobáló
« Válasz #365 Dátum: 2011. Október 21. - 16:21:48 »
Én kezdésképp egy HJM alap borzra ruháztam be, és teljesen elégedett vagyok vele. A 150 Ft-os Arko szappanból olyan tartós, kemény habot tudok vele keverni, hogy rá lehetne könyökölni. És engem sem szúr kicsit se. Biztos, mert vastag a bőr a képemen  ;)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #366 Dátum: 2011. Október 21. - 17:00:02 »
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #367 Dátum: 2011. Október 21. - 17:35:41 »
Már azt hittem, oda fogsz kilyukadni, hogy elég az öltözöi zuhany alatt egy eldobható, és hogy minek is vagyunk itt...   :fetreng:

:fetreng: Jól ismersz! ámbár ha jobban belegondolok az eldobható is felesleges elég ha adsz egy darab drótot... megoldom!  :fetreng:

Azért ne feledjük, hogy most salander pamacs dillemáját próbáljuk enyhíteni.... Amúgy meg Pamacs volt, Pamacs van és lenni fog!  :borz2:  ;D 

Nem elérhető beldom

• Törzstag
« Válasz #368 Dátum: 2011. Október 21. - 19:34:34 »
... salander pamacs dillemáját próbáljuk enyhíteni...
Végülis sikerült. Egy konkrét típusról megállapítottuk, hogy
1. valakit szúr és kicsit zavarja de elviselhető
2. szintén szúr de kifejezetten élvezi
3. egyátalán nem szúr, teljesen elégedett vele
 :fetreng:
4. "olyan is van, akit szúrt, de nem élvezte egyáltalán" by Sic  :fetreng: :fetreng:
« Utoljára szerkesztve: 2011. Október 21. - 20:25:20 írta beldom »

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #369 Dátum: 2011. Október 21. - 20:15:57 »
Tedd hozzá, hogy olyan is van, akit szúrt, de nem élvezte egyáltalán.  :evil:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Zsiraf

• Törzstag
« Válasz #370 Dátum: 2011. Október 21. - 22:14:44 »
Nekem egy ezer forintos mülleres hjm sörte pamacsom van, néha 1-2 szálat eldob, de nem szúr, és jó habot tudok csinálni vele.
Persze lehet ha kipróbálnék valami "komolyabbat" akkor már rossznak érezném, de így tökéletes.

Nem elérhető beldom

• Törzstag
« Válasz #371 Dátum: 2011. Október 21. - 22:46:55 »
Nekem kemény kétezer forintos borz HJM-em van a müllerből, amihez tartót is adtak. Ma este olyan szép habot csinált egy wilkinson ufo-ból, hogy 3 körre is elég lett volna. ÉS miután használtam longball féle pre shavet (ami kb. olyan érzés lehet mintha arcon csapnák az embert egy hűtőkamrával) nem is éreztem, hogy szúrna, sőt kifejezetten kellemes volt  ;D

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #372 Dátum: 2011. Október 21. - 23:44:08 »
Egész jónak tűnik ez a Silvertip

Frank Shavingből eddig ahány embert hallottam, mindenki szerint sokkal jobb a Finest. Olcsóbb, több gerince van, viszont ugyanolyan puha. A legtöbben arra panaszkodnak hogy "floppy" azaz semmi gerince a silvertipnek, és nem olyan jó vele habosítani se tálkában, se arcon.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető salander

• Új tag
  • *
« Válasz #373 Dátum: 2011. Október 22. - 01:28:54 »
Na tényleg kezd összeállni, hogy mi lesz, hogy lesz. Hamarabb mint hittem. Szerintem hét elején majd megteszem a lépéseket. :borz1:

A fórumon sokat láttam említve a Proraso Pre(-After) Shave krémet. Annak jelenleg mi a hazai beszerzési útja?

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #374 Dátum: 2011. Október 22. - 01:29:08 »
Sanyit én is csak megerősíteni tudom Frank Shaving pamacsügyben.
Hónapok óta egy ilyet használok: http://www.ebay.com/itm/Finest-Badger-Hair-Shaving-Brush-w-Mixed-Metal-Handle-/280713436988?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item415bd31f3c#ht_895wt_1037
és semmi problémám nincs vele.Nem hullajtja a szőrét,nem büdös,gerinces,de puha.Igaz nem egy korongecset átmérő és a feliratot is elveszíti már az első használat után,de hát mi tökéletes.
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici