Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 487901 alkalommal)

FBP

• Vendég
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? ? tippek
« Válasz #345 Dátum: 2011. Október 19. - 21:01:14 »
No, akkor mondom:
-pamacsot az ecsetboltban: http://www.ecsetbolt.hu/termek.php?cikk=view&sr=58&mi=41&meddig=20&gy1=25&keres=
-egy L6-ot Ed-nél (és persze Lord pengét bele),
-Barbon vagy Nivea krémet kezdésnek.
Milyen rendes tőled, hogy az Elad topikot messze elkerülöd az ajánlódban   :crazy:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #346 Dátum: 2011. Október 19. - 21:38:02 »
Bizony, itt, az Elad topikban is találsz mindenfélét. A legköltséghatékonyabb valóban a Lord. Efölött most épp találsz pillangós Weishiket, aztán több Gillette-et is, egy régi német Kronenberget, drágábban ínyenc Featheröket ? de egy kezdőnek is mindegyik jó.

Nem elérhető salander

• Új tag
  • *
« Válasz #347 Dátum: 2011. Október 19. - 22:58:53 »
GBotond: Köszönöm, hogy összefoglaltad a legköltséghatékonyabb megoldásokat. Ez ilyen 6-7000 forint, ahogy nézem. Innen fogok indulni.

Én alapvetően úgy gondoltam, hogy ennek maximum a dupláját szánom rá (10-12-öt húztam meg elején mint lélektani határ) [de nem cél, hogy elköltsem a pénzem].

Csak tényleg az a kérdés, hogy mi hoz nagyobb minőségi ugrást, egy drágább borotvakrém vagy egy jó borotválkozás utáni készítmény beszerzése; vagy inkább költsön az ember picit többet a pamacsra, a borotvára az elején; aztán a kozmetikumok meg kialakulnak később. :] Nehéz ügy.

Borotvákban az eladó topic felé szélesítem a keresést, borotvakémekben / after shavekben mi a következő lépés?

Nem elérhető poe

• Tag
« Válasz #348 Dátum: 2011. Október 19. - 23:30:23 »
Én azt javaslom olcsót válasz mindenből. Úgyis fogod még próbálgatni, meglátod neked mi jön be. Nincs értelme megvenned most egy tizenezres borz pamacsot, mikor lehet, hogy neked a disznó jön be. Türelem. Időd, szőröd lesz....  :borz2:
Quoth the raven, `Nevermore.'

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #349 Dátum: 2011. Október 20. - 05:11:36 »
GBotond: Köszönöm, hogy összefoglaltad a legköltséghatékonyabb megoldásokat. Ez ilyen 6-7000 forint, ahogy nézem. Innen fogok indulni.

Én alapvetően úgy gondoltam, hogy ennek maximum a dupláját szánom rá (10-12-öt húztam meg elején mint lélektani határ) [de nem cél, hogy elköltsem a pénzem].
Mindennel együtt meg lehet úszni kicsit olcsóbban, de szerintem pamacsból érdemes középkategóriát venni, sok bosszúságot megspórolsz!

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #350 Dátum: 2011. Október 20. - 06:38:04 »
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #351 Dátum: 2011. Október 20. - 07:15:11 »
Én pl 1000 Ft-os Barbon szappant használok, az AS is egy ezres alatt van(TARR), s bár a DE-ben nem vagyok járatos, de a tizesbe bőven belefér ami kell. Figyeld az Elad topikot, mert szoktak kezdő DE-s készletek lenni, többféle krémmel A.S.-el, pengével, kifejezetten baráti áron

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #352 Dátum: 2011. Október 20. - 07:43:46 »
Mindennel együtt meg lehet úszni kicsit olcsóbban, de szerintem pamacsból érdemes középkategóriát venni, sok bosszúságot megspórolsz!

Bizony, nagyon egyetértek. Egy középkategóriás pamacs, meg egy Barbon vagy egy habzó Figaró.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #353 Dátum: 2011. Október 20. - 19:22:38 »
 Ha végiggondolom, sokkal rosszabbak azok a borotválkozásaim, ahol a hab nem jó (pl. a pamacs miatt), mint ahol gyengébb a penge.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #354 Dátum: 2011. Október 20. - 19:47:07 »
He-he, most jó összezavarjuk: Nálam a legfontosabb komfortösszetevő a megfelelő szőrelőkészítés. Felpuhított (3-5x forró vízes törcsi vagy jó meleg vizes mosás), de nem túlságosan (olvasásos fürdés) + néhány csepp olivaolaj. Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy amire kezdőszettben érdemes többet költeni az a pamacs, olyan olvasatban, hogy ha érzékeny a bőr, akkor olcsó borzot semmiképp se! Mostanra több ló és disznópamacsom van, mint borz, és egyáltalán nem szúrnak.

Ha végiggondolom, sokkal rosszabbak azok a borotválkozásaim, ahol a hab nem jó (pl. a pamacs miatt), mint ahol gyengébb a penge.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #355 Dátum: 2011. Október 20. - 20:23:09 »
Ebben nem találok ellentmondást. Fontos a pamacs, de azt, hogy ki mit vesz, hosszútávon csak a tapasztalat vagy a marketing dönti majd el :)

Nem elérhető salander

• Új tag
  • *
« Válasz #356 Dátum: 2011. Október 21. - 00:11:37 »
Nagyon örülök, hogy így felpörögtek a hozzászólások. Miközben ma gondolkodtam rajta - és a fejleményeket visszaolvasva valószínűleg nem hibáztam nagyot - a pamacs kérdése tűnt nekem is "kulcsproblémának".

SicTransit (mert ő hozta, de többieknek is szól természetesen): 1. Az Omega sörte pamacsok (amiket a lengyel srác árul), nem szúrnak? Tudom hülye kérdés, mert egyén-e válogatja, hogy kinek mi.

2, Milyen árban vagy márkánál van az olcsó borz és a nem olcsó borz között a különbség? Pl. Best Badgertől fölfele? Mert próbáltam rákeresni külföldi fórumokon is olyan pamacsokra, amik itthon kaphatók a boltokban és még olyan cuccról is találtam nagyon negatív hozzászólásokat amik már 10 000 forintot súrolják.

Elsőre inkább valami olcsó, de biztos megoldás kéne.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #357 Dátum: 2011. Október 21. - 00:25:05 »
Mert próbáltam rákeresni külföldi fórumokon is olyan pamacsokra, amik itthon kaphatók a boltokban és még olyan cuccról is találtam nagyon negatív hozzászólásokat amik már 10 000 forintot súrolják.

Vigyázz a véleményolvasásokkal: mindenről találsz mindenféle véleményt, és e mindenféle vélemények ellentettjeit is!

Szerintem menj el az Ecsetboltba a Délihez, és válassz egy Golddachs borzpamacsot 5-6000 körül, ha ez az árkategória megfelel. Jó minőségűek, szépek, nem fogsz mellé.

http://www.ecsetbolt.hu/termek.php?mi=41&meddig=20&gy1=25

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #358 Dátum: 2011. Október 21. - 01:10:51 »
salander- Igen én vagyok az ellentett.. Én a borotválkozó kellékek közül a pamacsot nem tartom kulcskérdésnek, ettől függetlenül én is azt javaslom, hogy kezdetnek a melléfogás elkerülése érdekében egy 'komolyabb' árfekvésben gondolkodj. Ha úgy nézzük, hogy simán, kellemesen meg lehet borotválkozni pamacs nélkül is, viszont normális készülék és penge, kés nélkül nem. Azonban egy jó pamacs nélkülözhetetlen kelléknek fog debütálni, akkor ha ráérzel a krémek és a szappanok "kifinomult" használatára. Ezt mondom úgy, hogy akármilyen borotvaecsettel (sőt egy sima festő ecsettel) egy akármilyen tálkában is lehet tökéletes habot verni, de akár arcon 3 ujjal is (nem minőségit, de használhatót). Mindenesetre ne ragadj le a pamacskérdésnél...   

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #359 Dátum: 2011. Október 21. - 06:40:35 »
Szerintem a pamacsnál is fontosab az alapos előkészités. Nekem pl nagyon bejön az arconhabositás, jó alaposan átmaszirozom vele az arcbőrt, az hogy rendesen elő van készitve a szőrzet többet jelent mint a hab.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici