Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 487611 alkalommal)

Nem elérhető retro

• Új tag
  • *
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? ? tippek
« Válasz #300 Dátum: 2011. Július 02. - 11:44:35 »
Jenessanyi élezte szóval nem hiszem hogy a borotvával van a gond,bár fenőszíjam még nincsen de azis érkezik pár nap múlva.
A videókon olyan szépen siklik a penge,de nekem valahogy csak akadozik,bár most pihenek vagy két napot,mert van néhány kis horzsolásszerű vágás rajtam,és nem akarom azokat is lehúzni.

Hát ha csak pattog a borostán a kés akkor egy jó élezés ráfér! A forumtagok szolgáltatásai topikban találsz több emberkét is aki élez (pl.:Fonti, jenessanyi) dobsz nekik egy privátot és jővő hét végén olyan simára borotválod az arcod a késsel hogy ujjjujjujj! ;)
Nem szabad feladni az első peoba után. ;) Bele fogsz jönni, a technikád sem gyakorlott úgyhogy szépen lassan meg lesz az ne izgulj!

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #301 Dátum: 2011. Július 02. - 16:41:32 »
Üdv Retro,

pedig ez vagy élezésbeli, vagy technikabeli probléma!

Először próbálj az arcod oldalán (fülek környékén, arccsonton) simaságot elérni, különböző szögekkel, ha ott már megy, akkor próbáld meg tartani a szöget, és a többi területen is próbálkozhatsz!
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #302 Dátum: 2011. Július 02. - 16:53:42 »
Én éleztem azt a kést, amikor teszteltem akkor még kifejezetten jó volt. Borotválkozás után is jónak tűnt mikroszkóp alatt, ennek ellenére még mindig előfordulhat hogy valami nem kerek az élezéssel. Szóval ha egy pár próbálkozás után sem lesz jó, akkor küldd el és megnézem hogy mi a bibi vele. Bár addig ne próbálkozz vele megint amíg nincs rendesen megbőrözve, nem lesz jó élmény :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető kantaro

• Új tag
  • *
« Válasz #303 Dátum: 2011. Július 03. - 19:41:47 »
Üdv mindenkinek! Egy ideje olvasgatom a fórumot, és nagyon tetszik.
Szeretnék egy borotvakést beszerezni, de nem igazán tudom merre induljak. A borotválkozáshoz használatos dolgok közzül eddig csak a borosta van meg, de abból igazán jól álok. Mivel én borotvakést eddig még csak filmen láttam, fogalmam sincs hogy hol lehet beszerezni az ehez tartozó eszközöket. Tudom hogy az interneten mindent beszerezhetek, de a monitoron keresztül nem tudok megszagolni egy borotvaszappant, vagy megfogni egy pamacsot hogy megnézzem mennyire kemény a sörtéje. Ha tudtok boltokat ahol megtalálhatóak ezek kérlek segítsetek. Előre is köszönöm!
Soha ne ess pánikba !

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #304 Dátum: 2011. Július 03. - 19:54:14 »
Szia, ódv közöttünk! Olvasgasd a kezdők ide topicot, ott minden ilyen irányú kérdésedre választ kapsz!

Szeretnék egy borotvakést beszerezni, de nem igazán tudom merre induljak. A borotválkozáshoz használatos dolgok közzül eddig csak a borosta van meg, de abból igazán jól álok. Mivel én borotvakést eddig még csak filmen láttam, fogalmam sincs hogy hol lehet beszerezni az ehez tartozó eszközöket. Tudom hogy az interneten mindent beszerezhetek, de a monitoron keresztül nem tudok megszagolni egy borotvaszappant, vagy megfogni egy pamacsot hogy megnézzem mennyire kemény a sörtéje. Ha tudtok boltokat ahol megtalálhatóak ezek kérlek segítsetek. Előre is köszönöm!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #305 Dátum: 2011. Július 04. - 06:35:56 »
Ami mindenképpen kell: Kés(kezdésnek legjobb az 5/8-os), Fenőbőr, Pamacs.

Nem elérhető kantaro

• Új tag
  • *
« Válasz #306 Dátum: 2011. Július 04. - 16:30:23 »
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok. Végigolvastam a topikot, és találtam is egy pár hasznos infót. Egy kést meg kinéztem az elad topickban.
Még a főnökasszony nem tudja mit tervezek, remélem könnyen meg tudom győzni arról, hogy létfontosságú egy borotvakés a háznál! ;D
Soha ne ess pánikba !

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #307 Dátum: 2011. Július 19. - 12:33:55 »
...
Még a főnökasszony ....a háznál! ;D
Borotvafórumosan : LOTH /Lady of the house/

;D
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető ghost

• Törzstag
« Válasz #308 Dátum: 2011. Július 19. - 17:05:08 »

nos én mint kezdő straight razoros (mindössze 3 borotválkozáson vagyok túl) elmondom én hogy csináltam (és megjegyzem nem gondolom azt hogy rosszul kezdtem).
A kést az itt vettem.azt mondták shave ready,elhittem,megvettem,tényleg az volt  :D A bőrt a vaterán lőttem,Jenessanyi és Longball  írásukkal/hozzászólásukkal nagyszerűen inspirálhatják az embert (hogyan újítsunk fel bőrt) hogy használt bőrt vegyen.persze előtte érdemes megkérdezni a profikat...A pamacs a legalja dm-es.állítólag ennél lentebb nincs,de nálam műxik.A borotvahab meg barbon.Magyar gyémánt,nagyon nem lehet csalódni benne,pláne ha előtte a fújós/palackos/kenős megoldást válaszottad.Hát így.Egy szó mint száz,kezdőként nem vennék se kést újat se bőrt újat,arra lesznek jók hogy tanulj.Főleg hogy nem fennék kezdőként új bőrön tudván hogy a használtat szétvágtam  ;D azt mondtam én biztos nem vágom meg...hát de...
olyan nincs hogy van ész oszt adok.az vagy van vagy nincs

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #309 Dátum: 2011. Július 20. - 11:31:03 »
... azt mondtam én biztos nem vágom meg...hát de...

Nyugi, mi is azt mondtuk anno, aztán mégis... ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető tzimisce

• Új tag
  • *
« Válasz #310 Dátum: 2011. Július 30. - 12:58:30 »
Sziasztok!

Késes borotválkozáshoz szíjon kívül elengedhetetlen valami fenőkő is? ha igen, akkor milyen fajta, illetve hol érdemes beszerezni? (ha már volt kérdés, elnézést, most kezdem csak olvasni a fórum ezen részét)

köszi

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #311 Dátum: 2011. Július 30. - 13:05:39 »
Hosszú távon kell valami kő is, rövid távon elég a bőr. Miután a bőr már nem elég, érdemes valami finomabb követ beszerezni, ami alkalmas borotvákhoz.

http://borotvafórum.hu/index.php?topic=621.0

Polírozás, finiselés részt olvasd, utána vannak linkek is.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #312 Dátum: 2011. Július 30. - 20:14:44 »
Sziasztok!

Késes borotválkozáshoz szíjon kívül elengedhetetlen valami fenőkő is? ha igen, akkor milyen fajta, illetve hol érdemes beszerezni? (ha már volt kérdés, elnézést, most kezdem csak olvasni a fórum ezen részét)

köszi
Ha jól van megélezve a kés és jó a szij több évet is használhatod kő nélkül. Ha nem akarsz komolyan belemerülni az élezésbe, egyszerübb(és valószinüleg olcsóbb is), ha 1-2 évente megélezteted egy borotvaköszörűssel.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #313 Dátum: 2011. Július 30. - 22:02:17 »
Sziasztok!

köszi
Ha jól van megélezve a kés és jó a szij több évet is használhatod kő nélkül. Ha nem akarsz komolyan belemerülni az élezésbe, egyszerübb(és valószinüleg olcsóbb is), ha 1-2 évente megélezteted egy borotvaköszörűssel.

Azt megnézném hogy egy kezdő késes 1-2 napi borotválkozással hogyan húzza ki akár csak fél évig is paszta és kő nélkül :)

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #314 Dátum: 2011. Július 30. - 22:11:30 »

+ 1 !

"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici