Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!Csupán 2 napja gyarapítom a borotválkozók táborát, másfél évig szakállam volt, borotvát csak nagyon ritkán használtam igazításhoz.Sajnos egy új munkahely miatt le kellett vágnom, megfogattam, hogy soha nem vágom le (már párszor le kellett), azonban a munkafeltételek és fizetés számomra nagyon jó lenne!
Hamar rájöttem, hogy az eddig használt hyper 4 pengés Gilletem sok mindenre nem jó, ezt heves kaszabolással adta tudtomra.
Rengeteget olvastam a borotválkozás témában, sok ötletet merítettem innen tőletek és felszereltem magam.
Édesapám is nagy borotvás volt, minden napi szertartás volt számára, azonban idejekorán meghalt és így nem tudta átadni a tudást.A dolgai között szétnézve találtam két pamacsot, teljesen egyszerű kínai gyártmányok, gondoltam kezdésnek jó lesz, valamint egy vadi új Wilkinson biztonsági borotvát amit ajándékba kapott de sosem használt.Volt neki egy fém borotvája is, de azt édesanyám kidobta
(remélem nem egy Edwin Jagger volt:)
Anyámtól megtudtam, hogy tubusos Barbon borotva habot használt valamint borotválkozás után Nivea Creme-t.Gondoltam csak egyforma a bőrünk, kipróbálom.
Felvérteztem magam még pár dologgal és neki kezdtem 1,5 év után a második, de talán az első IGAZI borotválkozásomhoz.
A következőképp zajlott:Puhításnak olívaolajos glicerines szappan, habnak először Wilkinson stift (én ezt használtam a szakáll igazításkor csak pamacs nélkül), majd a Barbon hab, borotvának az említett műanyag Wilkinson ami elég súlyos, a belseje fémnek tűnik, hozzá való Wilkinson penge.Elég sok sebet szereztem ezért timsó, majd az egész arcomat bekentem ami jó ötletnek tűnt mert szépen összehúzta a sebeket, végül a Nivea Creme.
Hiába ez a előkészület, jól szétvagdostam magam ráadásul borostás maradtam ami nagyon idegesített.A krém a végén jól esett, hűsített, azonban nagyon lassan szívódik fel és túl zsíros lett utána a bőröm ami eléggé zavaró mert amúgy is az.
A kérdésem a következő lenne:Ti már "vén" rókák vagytok borotválkozás terén!Mit csináltam rosszul?Esetleg min változtassak?Megfelelőek voltak az eszközök eme feladathoz?
Elnézést a kisregényért, de gondoltam ha részletesen leírom érthetőbb lesz.Válaszotokat előre is köszönöm!
Wulfgar
Attila