Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 488210 alkalommal)

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #420 Dátum: 2012. Október 28. - 18:56:48 »
A Neroli árul pengét?
Nem az Extrametálra gondolsz?
Ott vannak 10e körüli borotvák és 1,500- ért Merkur penge.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #421 Dátum: 2012. Október 28. - 19:02:25 »
Valószínüleg igazad van  :sör:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

• Törzstag
« Válasz #422 Dátum: 2012. Október 28. - 19:12:45 »
 :sör:

Nem elérhető Ostor

• Törzstag
« Válasz #423 Dátum: 2012. December 01. - 09:10:24 »
Sziasztok!

Jövő héten utazom Bécsbe van esetleg tippje valakinek, hogy hol találok jó borotválkozással kapcsolatos boltot a városban, vagy egyáltalán Ausztriában érdemes ilyen dolgokat beszerezni? Mi a tapasztalat?

Köszönettel: Ostor

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #424 Dátum: 2012. December 01. - 09:11:55 »
Osztrák Pitralont szerintem ne hagyd ki...

Szerintem nagyobb pipere áruházakban lehet kapni, de ez csak tipp!
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #425 Dátum: 2012. December 01. - 09:15:29 »
DM és Müller van náluk is. Én a Billa-t ajánlanám figyelmedbe. Itt kedvező áron be tudsz szerezni Pitralon-t, van Tabac, esetleg Sir Irisch Moos...
És persze van Schlecker, bár drágább a Billa-nál.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #426 Dátum: 2012. December 01. - 09:18:19 »
Ostor: Spar, Billa, Drogerie Markt mind jól felszereltek hagyományos borotválkozás terén. Amiket én láttam: Wilkinson, Pitralon, Tabac, Sir Irish Moos, Speick
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #427 Dátum: 2012. December 01. - 09:45:19 »
Épp kicsit több, mint 1 hónapja voltam kint: BillaBipa+ Müller kombó szerintem a legjobb erre a célra.

Nem elérhető andros76

• Új tag
  • *
« Válasz #428 Dátum: 2012. December 27. - 20:06:56 »
Erre gondolsz?
A Neroli árul pengét?

elnézést a kései reakcióért  :)
Nos, az "erre gondolsz?" link alatt túl drága cuccok vannak, meg úgy rémlik, mintha zöldes színvilágú lett volna a honlap.  ;D
A másodikként kérdezett Extrametál meg biztonsági borotvából csak pár db 2000 Ft-os Lordot kínál, én meg határozottan 8-10e Ft árkategóriára emlékszem. Esetleg első blikkre ez a Lord is megteszi? :) Ha igen, ilyet milyen boltban árulnak?

Nem elérhető pearl-house

• Új tag
  • *
« Válasz #429 Dátum: 2013. Január 20. - 18:54:52 »
A Neroli árul pengét?
tudja valaki, hogy Budapesten hol lehet Feather pengét kapni?

• Törzstag
« Válasz #430 Dátum: 2013. Január 20. - 18:57:05 »
Nagy valószínűséggel a fórumtagoknál, boltokban nem forgalmazzák.
Marad a netes rendelés, vagy itt is szokott felbukkanni néha.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #431 Dátum: 2013. Január 20. - 19:38:20 »
eBay-en lehet venni sok helyről, itthon nem forgalmaz senki tudtommal. De amúgy lehet jó áron kapni postával együtt, szóval nem is olyan nagy gond.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #432 Dátum: 2013. Január 27. - 12:53:24 »
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!Csupán 2 napja gyarapítom a borotválkozók táborát, másfél évig szakállam volt, borotvát csak nagyon ritkán használtam igazításhoz.Sajnos egy új munkahely miatt le kellett vágnom, megfogattam, hogy soha nem vágom le (már párszor le kellett), azonban a munkafeltételek és fizetés számomra nagyon jó lenne!
Hamar rájöttem, hogy az eddig használt hyper 4 pengés Gilletem sok mindenre nem jó, ezt heves kaszabolással adta tudtomra.:)
Rengeteget olvastam a borotválkozás témában, sok ötletet merítettem innen tőletek és felszereltem magam.
Édesapám is nagy borotvás volt, minden napi szertartás volt számára, azonban idejekorán meghalt és így nem tudta átadni a tudást.A dolgai között szétnézve találtam két pamacsot, teljesen egyszerű kínai gyártmányok, gondoltam kezdésnek jó lesz, valamint egy vadi új Wilkinson biztonsági borotvát amit ajándékba kapott de sosem használt.Volt neki egy fém borotvája is, de azt édesanyám kidobta :( (remélem nem egy Edwin Jagger volt:)
Anyámtól megtudtam, hogy tubusos Barbon borotva habot használt valamint borotválkozás után Nivea Creme-t.Gondoltam csak egyforma a bőrünk, kipróbálom.
Felvérteztem magam még pár dologgal és neki kezdtem 1,5 év után a második, de talán az első IGAZI borotválkozásomhoz.
A következőképp zajlott:Puhításnak olívaolajos glicerines szappan, habnak először Wilkinson stift (én ezt használtam a szakáll igazításkor csak pamacs nélkül), majd a Barbon hab, borotvának az említett műanyag Wilkinson ami elég súlyos, a belseje fémnek tűnik, hozzá való Wilkinson penge.Elég sok sebet szereztem ezért timsó, majd az egész arcomat bekentem ami jó ötletnek tűnt mert szépen összehúzta a sebeket,  végül a Nivea Creme.
Hiába ez a előkészület, jól szétvagdostam magam ráadásul borostás maradtam ami nagyon idegesített.A krém a végén jól esett, hűsített, azonban nagyon lassan szívódik fel és túl zsíros lett utána a bőröm ami eléggé zavaró mert amúgy is az.
A kérdésem a következő lenne:Ti már "vén" rókák vagytok borotválkozás terén!Mit csináltam rosszul?Esetleg min változtassak?Megfelelőek voltak az eszközök eme feladathoz?
Elnézést a kisregényért, de gondoltam ha részletesen leírom érthetőbb lesz.Válaszotokat előre is köszönöm!

Wulfgar
Attila

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #433 Dátum: 2013. Január 27. - 13:13:56 »
Szerintem túlságosan nyomod azt a Wilkinsont, ami elég gyakori kezdőknél mert egy "szelíd" borotváról van szó, az ember meg eredményt akar, hát erőlteti — nem szabad.  Próbáld meg nagyon finoman, először csak a szőr növekedésének irányában, figyelve a megfelelő szögre (amikor már éppen vágja a szőrt).  Ne törekedj a teljesen sima arcbőrre, hagyj magadnak időt megszokni és tanulni.

Szerintem nem ez a legjobb kezdő borotva, a helyedben kipróbálnék egy Lord L6 vagy L5öt.  Az a Barbon gondolom borotvakrém, ha már tubusos; ez teljesen korrekt krém, maradj ennél egy darabig.  Pengéket viszont érdemes mást is próbálgatni, én kezdőként mindig összevágtam magam a Wilkinson pengékkel, pláne a hozzávaló műanyag borotvával.

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #434 Dátum: 2013. Január 27. - 13:19:43 »
Rendben, köszönöm a tanácsot!Úgy tűnik a hiba nem az eszközben hanem az üzemeltetőben rejlik :)
Megpróbálom még 1x nagyon finoman, lehet tényleg ez volt a baj, az erőre nem figyeltem.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici