Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 488212 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #435 Dátum: 2013. Január 27. - 13:29:49 »
Nyilván neked is meg kell tanulnod DEvel borotválkozni, de nem biztos hogy csak benned van a hiba.  A Wilkinson borotva és a penge nem mindenkinek jön be, se külön-külön, se együtt, de persze van aki szereti mindkettőt.  Szerintem próbálgass pengéket (nem drága), és egy olcsóbb borotvát (pl említett Lord L5 vagy L6).  Ha Edtől veszed a utóbbit (fórumon megtalálod a webshop topicját) akkor pl vehetsz hozzá többfajta pengét, és kipróbálod mi jön be neked jobban.

Nem elérhető Robi

• Új tag
  • *
« Válasz #436 Dátum: 2013. Január 27. - 22:56:17 »
Sziasztok.
Én is nem rég kezdtem a borotválkozás eme formáját szintén a wilkinson de borotvával.
A pengét gillettre cseréltem,és sokkal jobb eredményt lehet vele elérni.
Próbálgasd más pengével,a borotvát meg tényleg nem kell nyomni,megy az magától.
Debrecenben tudtok valami helyet ahol jó pamacsot lehet venni?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #437 Dátum: 2013. Január 28. - 07:44:42 »
Ó, te mázlista!
Jenes doktor úr még azt is megmutatja, hogy készíts saját borotvakést magadnak!
 :D
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #438 Dátum: 2013. Január 28. - 10:58:36 »
Ó, te mázlista!
Jenes doktor úr még azt is megmutatja, hogy készíts saját borotvakést magadnak!
 :D

Más f*szával könnyű verni a csalánt   :fetreng:

Mivel az extrametál megszűnt, ezért maradt a Müller a reptér fele. Ott van több fajta is, ha utánaolvasol itt többen is vásároltak már Mülleres pamacsokat, én sajnos csak a 2200Ft-os olcsó borzukat használtam. Az kezdésnek jó, de mióta kipróbáltam egy jó borzot, azóta nem volt használva. Tálkában habosítani jó, arcon nem.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #439 Dátum: 2013. Január 28. - 11:52:30 »
Én kérek elnézést... magamból indultam ki.  ;)

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #440 Dátum: 2013. Január 28. - 12:37:32 »
Köszönöm a tippet, még egy esélyt adok neki! :)
Ez a tálkában habosításos módszer hatékonyabb mint ha az arcomon csinálnám?Ezt sose tudtam elképzelni, levágtok egy darab szappant és vízzel habosítjátok vagy az egészet beledobjátok?Szappan reszeléket láttam, azt el tudom képzelni, hogy működik, de a tömbben vagy rúdban árult szappanoknál nem.
Valamint mi a különbség a Wilkinson biztonsági borotva és a drágább Merkúr borotvák között?Az anyagát látom, de ezen felül tud még olyat amit az olcsóbbak nem?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #441 Dátum: 2013. Január 28. - 12:53:00 »
Nincs rá aranyszabály, hogy hatékonyabb, vagy kevésbé hatékony a tálkában történő habosítás mondjuk az arcon történő habosításhoz képest. /Mert ugye még ott van a tenyérben történő is, esetleg habosíthatsz más arcán is :fetreng:, vagy például a kézmosóban is, bár az működési szempontból egy nagy tálka...)

Vannak, akik inkább a tálkában bűvészkednek, és vannak, akik inkább arcon habosítanak. Én pl. ez utóbbiak közé tartozom, mert jól esik, ahogy előkészíti a bőrt, ill. a borostát a pamacs. Legtöbbünknél a hagyományos borotválkozás törzsfejlődésének része, hogy kezdetben krémből, tálkában habosít, majd elindul a keményszappan - arconhabosítás irányba.

Hogy lehet keményszappant tálkában habosítani? Lehet reszelni, kaparni, vagy pl. rögtön bele is rakhatod a keményszappant a tálkába, vagy nem teszed bele, csak megnedvesíted a szappan tetejét, és a vizes (de nem csöpögős) pamaccsal veszel föl róla anyagot, amit aztán a tálkában továbbképzel habbá.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #442 Dátum: 2013. Január 28. - 12:59:53 »
Ízlés/szokás dolga hogy hogyan habosítasz, mindkettővel tudsz ugyanolyan jó habot kapni.  Én az arcon szeretek, mert addig is "dolgozik" a hab, és nincs szükség hozzá tálkára.  Ha szappan feldörzsölöd a borostádra, onnantól habosíthatod az arcodon.  Ha tálkában akarod, akkor előbb a pamaccsal kell "felszedni" a nedves szappantömbből.  Találsz egy csomó videót a neten róla.  SZVSZ ez időigényesebb mint arcon, és számomra nincs különösebb előnye, de azért próbáld ki.

A borotvák között vannak "minőségi" különbségek (pl kivitelezés stb), de ez a középkategórián túl a használatukat nem befolyásolja érdemben.  A különbség, ami fontos, a fej eltérő kialakítása és másodlagosan a tömeg, illetve annak eloszlása a borotvában.  Hogy ki mit szeret ízlés dolga.  A fejeket szokták "aggresszivitás" szerint osztályozni, a Wilkinson műa ami most neked van az egy igen gyengéd borotva, nekem nagyon nagy figyelemmel sikerül csak simára borotválnom vele magamat.  Szintén egyéni hogy neked mi fog bejönni, ez csak próbálgatással derül ki.  Erre olcsó lehetőség az említett Lord L5 vagy L6, elsőnek én ezt venném, aztán már a drágább különféle Merkur borotvák.  Nézegesd itt a használt/eladó topicot is.

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #443 Dátum: 2013. Január 28. - 13:29:57 »
Akkor jól gondoltam, hogy sok különbség nincs közöttük, az arcon habosítás nekem szimpatikusabb, kevesebb eszköz és igazából mindegy, úgyis az arcodon köt ki :)
A borotvával még próbálkozom 1-2 hétig és ha reménytelen, nincs javulás akkor kipróbálok új pengéket majd később egy Lord borotvát.
Egyre jobban kíváncsibbá tesz a borotválkozás szertartása, újdonság számomra, azonban eléggé radikálisnak találom.Az arcszőrzet különböztet meg minket a nőktől többek között és ezt egy "modern" divat szerint mindig levágjuk.Igazából egy pengével nekiesel és szétkaszabolod az arcod (ha ügyes vagy nem:)
És általános sztereotípia lett, hogy aki szakállas az ápolatlan, holott a nagy szakállt is gondozni kell, pláne ha már 10 cm fölött van:) Nem értem ezt a dolgot.Most szakáll nélkül sokkal fiatalabbnak nézek ki (jó amúgy sem vagyok öreg:), de sokkal kevésbé vesznek komolyan, ráadásul előnyös volt számomra a szakáll a kis állam miatt:) Nehezen fogom kiheverni a dolgot, de azért egy bajusz maradt mint halvány reménysugár :D

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #444 Dátum: 2013. Január 28. - 13:52:35 »
...Nem értem ezt a dolgot.Most szakáll nélkül sokkal fiatalabbnak nézek ki (jó amúgy sem vagyok öreg:), de sokkal kevésbé vesznek komolyan, ráadásul előnyös volt számomra a szakáll a kis állam miatt:) Nehezen fogom kiheverni a dolgot, de azért egy bajusz maradt mint halvány reménysugár :D
A Mikulást is csak a gyerek miatt veszem komolyan, ha van szakálla, ha nincs! :D Ezt szerintem csak Te érzed így...

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #445 Dátum: 2013. Január 28. - 14:03:49 »
Az arcszőrzet különböztet meg minket a nőktől többek között
Ne aggódj, azért még marad egy csomó dolog ami megkülönböztet :)

Én csak a DE óta élvezem a borotválkozást, de szakállam soha nem volt, el nem tudnám képzelni hogy ne borotválkozzak minden nap, az ápoltság-érzetemhez tartozik, párom is örül neki.  Ugyanakkor megértem azt is ha valaki szakállal akar ápolt lenni, ha van rá módja.  A munkahelyi követelmény ennyire szigorú, ápolt, kisebb szakállad sem lehet?

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #446 Dátum: 2013. Január 28. - 17:42:14 »
Érdekes, hogy vki a szakállat nem bírja elviselni vki meg fordítva.Nem vagyunk egyformák.Még nem dolgozom a helyen, februárban kezdek, majd két hónapig nem volt állásom ezért nagyon megörültem amikor behívtak interjúra, jól is fizet ráadásul 10 perc sétára van az otthonomtól, ezért nem nagyon variáltam.Nem tették szóvá a szakállam csak amikor én kérdeztem rá akkor mondták, hogy biztonsági és balesetvédelmi okokból nem lenne rossz ha levágnám, én pedig rögtön lekaptam, egyrészt, jobb hamarabb túl lenni rajta és van időm kísérletezgetni, másrészt pedig, hogy lássák rajtam az együttműködés és akarás jeleit.
Egyébként milyen gyakran szoktatok borotválkozni?Édesapám minden nap csinálta, csak nagyon ritkán nem, betegség miatt általában.De gondolom az nagyon igénybe veszi a bőrt, viszont az 2-3 napos borosta is ápolatlanságra utalhat :)

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #447 Dátum: 2013. Január 28. - 21:57:38 »
...Egyébként milyen gyakran szoktatok borotválkozni?
Szia Wulfgar!
Én pl.másfél vagy 2 naponta borotválkozom,mivel úgy érzem ennyi pihenés kell a bőrömnek.Ha így teszek zökkenésmentesebb/irritáció mentesebb a művelet ;)
3. napon viszont már elvonási tünetem van :D

Wilkinsonnal/Gillette pengével tanultam a DE rejtelmeit,és felüdülés volt utána egy Mühle r89 mivel a Bbs-re törekedtem,és vele sokkal könnyebb elérni.
Így nem lepődnék meg,ha (régebbi kérdésedre válaszolva) a Merkur többet tudna
(simábbra borotvál,tökéletesebb munkát végez) a Wilkinél.
Ebben biztosan megerősítenek az élharcosok;)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #448 Dátum: 2013. Január 28. - 22:34:05 »
Nekem másnap vérpöttyös, harmadnap sima, negyednap mintha misem történt volna.

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #449 Dátum: 2013. Január 29. - 15:53:26 »
Az jó ha van különbség nem csak a kinézetben mert baromira tetszenek a Merkúr borotvák! :D
Így legalább tudnám magam nyugtatni, hogy nem csak azért adok érte 10 ezerrel többet mert tetszik hanem azért mert ez még a szőr növekedést is gátolja és 10-ből 10 borbély ezt ajánlja :D
Bár nekem úgy tűnik, hogy a Das Borotválkozás az a borotvakéses megoldás.Ahhoz kell még egy kis tapasztalatot gyűjteni, meg nem biztos, hogy reggelente munkába menet lenne mindig kedvem szamuráj kardozni az arcommal :)
Bár ezt nem lehet unalmasan és fáradtan csinálni, biztos feldobja az embert, a hardcore túlbuzgó borotvások meg biztos visznek be magukkal melóhelyre egy lufit és azon gyakorolják a szappanozást és a borotválást, vagy otthon a kandúr hátán ha egyszer rákapnak borotvahab ízére:D :D

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici