Ízlés/szokás dolga hogy hogyan habosítasz, mindkettővel tudsz ugyanolyan jó habot kapni. Én az arcon szeretek, mert addig is "dolgozik" a hab, és nincs szükség hozzá tálkára. Ha szappan feldörzsölöd a borostádra, onnantól habosíthatod az arcodon. Ha tálkában akarod, akkor előbb a pamaccsal kell "felszedni" a nedves szappantömbből. Találsz egy csomó videót a neten róla. SZVSZ ez időigényesebb mint arcon, és számomra nincs különösebb előnye, de azért próbáld ki.
A borotvák között vannak "minőségi" különbségek (pl kivitelezés stb), de ez a középkategórián túl a használatukat nem befolyásolja érdemben. A különbség, ami fontos, a fej eltérő kialakítása és másodlagosan a tömeg, illetve annak eloszlása a borotvában. Hogy ki mit szeret ízlés dolga. A fejeket szokták "aggresszivitás" szerint osztályozni, a Wilkinson műa ami most neked van az egy igen gyengéd borotva, nekem nagyon nagy figyelemmel sikerül csak simára borotválnom vele magamat. Szintén egyéni hogy neked mi fog bejönni, ez csak próbálgatással derül ki. Erre olcsó lehetőség az említett Lord L5 vagy L6, elsőnek én ezt venném, aztán már a drágább különféle Merkur borotvák. Nézegesd itt a használt/eladó topicot is.