Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 488346 alkalommal)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #465 Dátum: 2013. Január 30. - 12:31:26 »
hűha ezzel is megszenvedtünk. virtuálisan total viharban voltam, hogyan is értelmezzem a problémát, kérdést wulf által.  :fetreng:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #466 Dátum: 2013. Január 30. - 12:32:47 »
Egyébként a 3-4 ezer forintos borotvakések érnek vmit vagy meg kell venni a 20 ezreset, hogy érdemben jó legyen?Egy fenő szíjon kívül más nem kell hozzá ugye?A kettő együtt annyiba kerülne mint egy  olcsóbb Merkúr DE.Az is nagyon szimpatikus.Valamint nem tudtam rájönni, hogy a Lord L5 és L6 között mi a különbség.A csomagolás színén kívül nem láttam nagy különbséget.
Ha később benevezek egy jobb borotvára nem szeretném végigvenni a kínálatot, pláne magamat és a gyűjtői szenvedélyemet ismerve könnyen átesem a ló túlsó oldalára :)
Csupán egy darabra lenne szükségem, esetleg kíváncsiságból kipróbálnám a késes megoldást is, bár a csacska kezemet ismerve vannak fenntartásaim :)
Szóval gyűjtöm a infót, bár a Merkúr nagyon szimpatikus, annyira elegáns és mintha rá lenne írva, hogy "gyere vegyél meg, örökre a barátod leszek!" :)

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #467 Dátum: 2013. Január 30. - 12:35:30 »
Néha úgy körül tudom írni a dolgokat, hogy egy hatalmas nagy őskáosz lesz belőle :D
Már azt hittétek, hogy egy prototípus Wilkinsonom van vagy egy limitált szériás.Bocs a sok idióta kérdésért, egy hatalmas sötét folt volt idáig az életemben a borotválkozás, de szép lassan világosodik minden :)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #468 Dátum: 2013. Január 30. - 12:37:22 »
L6 fémnyelű, L5 műanyag bevonatos.  Azt hiszem a fej ua.  Merkurból is sokféle van, sőt ennek a márkának a legnagyobb a választéka, szóval ezek is eléggé különbözőek lesznek.  Vagy utánaolvasol és megpróbálod ez alapján kitalálni (eléggé nehéz, nincsenek objektív kategóriák), vagy beletörődsz hogy 3-4 borotvát megpróbálsz, ez esetben nem árt az olcsóbbal kezdeni, erre tökéletes a Lord.  Használt DE borotvákat, ha jó állapotban vannak, általában csekély veszteséggel el tudsz itt adni.

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #469 Dátum: 2013. Január 30. - 12:41:56 »
hatalmas sötét folt volt idáig az életemben a borotválkozás, de szép lassan világosodik minden :)
:sör: örülök ha segíthettem,többek között szerintem ezért is van e fórum,

Nem elérhető jpi

• Törzstag
« Válasz #470 Dátum: 2013. Január 30. - 12:46:02 »
Egyébként a 3-4 ezer forintos borotvakések érnek vmit vagy meg kell venni a 20 ezreset, hogy érdemben jó legyen?

Új kést nem kapsz ilyen (3-4 eFt) áron, de nem is feltétlenül szükséges.
Az Elad topikban rendszeresen találhatsz régi borotvakés hirdetéseket, vegyél egyet próbaképpen. (Aztán majd úgy is belelendülsz  :D )

Csak az Extrametálnál kapható "extrasol" kést kerüld el nagy ívben! Sokan úgy kerültünk ide erre a fórumra, hogy megszenvedtük előbb ezt a "borítéknyitót".
"Itt minden ápolt így kezdte. Én is..." © Qttyyy

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #471 Dátum: 2013. Január 30. - 13:38:27 »
Pont azokat a késeket néztem, ezek szerint szalonnázni jók, borotválkozni nem :D
Annyira beleloholtam magam a témába, hogy meg is borotválkoztam :) Holnapra ütemeztem, gondoltam addig is nyalogatom a sebeimet, de nem bántam meg!Az eredmény nulla vágás és nulla vércsepp.Majdnem szép sima lett bár ehhez száliránnyal ellentétesen is kellett vágnom a harmadik pamacsolás után.Csak elég furcsa,  mintha kicsit oldalasan nőne, nem felfelé vagy lefelé kellett vágnom, ezért kicsit nehézkes volt.A végén azért egy timsós borogatással megküldtem, bár ezt lehet el fogom hagyni mert még mindig ég az arcom.
Valószínűleg előzőleg azért nem sikerült jól mert erősen nyomtam a borotvát, tényleg elég csak finoman, lazán, ráadásul a habom is jól sikerült most, az előző elég vizes volt.Szóval plusz egy jó pont.
Lehet akkor szép lassan elkezdem próbálgatni a borotvákat ,aztán amelyik magától vágja a szőrt, az lesz az igazi :D

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #472 Dátum: 2013. Január 30. - 13:55:28 »
száliránnyal ellentétesen is kellett vágnom a harmadik pamacsolás után.Csak elég furcsa,  mintha kicsit oldalasan nőne, nem felfelé vagy lefelé kellett vágnom, ezért kicsit nehézkes volt.
A tanulási folyamat része lesz az is, hogy megtanulod a saját arcodon hol milyen irányba nőnek a szőrszálak.  Nem egységes, mindenkinek egyedi, nincs "normális", nő oldalra, felfelé, mindenfelé.  Nekem ez tartott legtovább, amíg rutinból tudta a kezem.  Kitartás ;)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #473 Dátum: 2013. Január 30. - 13:57:08 »
Nézz szőt az elad topikban, most van például egy eladó Dovo, ami szerintem nagyon jó lesz tanulókésnek. Meg azután is jó lesz  ;)

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #474 Dátum: 2013. Január 30. - 14:35:24 »
Köszönöm szépen!A végén annyira belejövök és megtanulom, hogy naponta 2x fogok borotválkozni :D

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #475 Dátum: 2013. Január 30. - 14:47:00 »
Tévedés! Mindkettő fém (alu) nyelű, és pont a fejükben különböznek leginkább.

Az L5-nek Gillette Tech-klón feje van:

Az L6-nak Merkur-klón feje van:

L6 fémnyelű, L5 műanyag bevonatos.  Azt hiszem a fej ua.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #476 Dátum: 2013. Január 30. - 14:48:20 »
Van egy HeartRing is, gombokért.

Nézz szőt az elad topikban, most van például egy eladó Dovo, ami szerintem nagyon jó lesz tanulókésnek. Meg azután is jó lesz  ;)
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #477 Dátum: 2013. Január 30. - 14:53:10 »
Tévedés! Mindkettő fém (alu) nyelű, és pont a fejükben különböznek leginkább.
Köszönöm a javítást, összekevertem a S625-el.

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #478 Dátum: 2013. Január 30. - 15:11:19 »
Az L6 szimpatikusabbnak tűnik valamiért.Lehet kipróbálok egyet majd.A késeknél vannak különböző kifejezések mint pl a wedge, hollow és különböző számok.Ezekről találni vmi összefoglaló ismertetőt?

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #479 Dátum: 2013. Január 30. - 15:22:37 »
Az L6 szimpatikusabbnak tűnik valamiért.Lehet kipróbálok egyet majd.A késeknél vannak különböző kifejezések mint pl a wedge, hollow és különböző számok.Ezekről találni vmi összefoglaló ismertetőt?

Ez az oldal elég átfogó: http://straightrazorplace.com/srpwiki/index.php/The_straight_razor
Sheffield-England

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici