Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 488313 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #450 Dátum: 2013. Január 29. - 16:59:55 »
Késsel mindenképpen a legmachobb, de nem feltétlenül és mindenki számára a legjobb borotvalkozni. Persze ezt csak próbák után tudod meg ;-) Nálam pl lecsenget a kések iránti vonzalom.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #451 Dátum: 2013. Január 29. - 18:21:06 »
Gondolom nehéz vele bánni és a sok karistolás elveheti tőle az ember kedvét.Az elején én is kést szerettem volna, de hamar letettem róla, talán már amikor nem leszek tele sebbel egy biztonsági borotva után és megszokja a bőröm a tortúrát talán akkor, de lehet megmarad tényleg mint macho szimbólum a western a filmekben :)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #452 Dátum: 2013. Január 29. - 22:32:04 »
Bár ezt nem lehet unalmasan és fáradtan csinálni, biztos feldobja az embert
Így igaz! Számomra legalábbis a reggel megfelelő kezdetéhez tartozik. Majd utána jöhet a Hario-val megőrölt, arabicából készült eszpresszó. Ez így együtt a tökéletes reggel kezdetének záloga.  ;)
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #453 Dátum: 2013. Január 29. - 23:06:23 »
Hmmm!Irigyellek érte!Én a kedvencem pipámmal és dohányommal koronázom meg a reggeleim amikor csak tehetem, mellé egy jó erős grúz fekete teával.:)
Bár most már a borotválkozás is szerves része lesz, próbálom szerethetővé tenni a számomra úgy néz ki sikerrel, hála a remek fórumtársaknak és segítőknek, valószínűleg vmi 8 pengés hyper turbo mach 15-el metélném az arcomat és neonszínű áfterséjvvel kenném utána ha nem tévedek be ide :)
Bár még kicsit mindig úgy nézek ki mint aki verekedett Freddy Kruegerrel és nem épp nyertesen jött ki a dologból azért egyre jobban kezd tetszeni ez a "szertartás" ráadásul sokan dicsérik az új arcom :)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #454 Dátum: 2013. Január 30. - 05:17:35 »
Bár ezt nem lehet unalmasan és fáradtan csinálni, biztos feldobja az embert
Így igaz! Számomra legalábbis a reggel megfelelő kezdetéhez tartozik. Majd utána jöhet a Hario-val megőrölt, arabicából készült eszpresszó. Ez így együtt a tökéletes reggel kezdetének záloga.  ;)

Haribo det smakar bäst - Det gör livet till en fest
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #455 Dátum: 2013. Január 30. - 06:48:04 »
Amúgy nem tudom mi lehet gond nálad, én első alkalommal sikeres borotválkozást hajtottam végre. A neheze akkor jött mikor kezdtem elbízni magam és lazasággal kezd neki az ember no akkor jött a metélt arc.
Én azt mondom mindig meg kell adni neki a kellő tiszteletet és finomságot így nem lesz gond.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #456 Dátum: 2013. Január 30. - 10:58:51 »
Lehet az én arcom érzékeny ennyire, nem elég vastag rajta a bőr :D Vagy csak megviselte a szakáll utáni borotválkozás, lehet annyira megerősödtek a szőrszálak vagy nem tudom.Kísérletezgetek majd vele egy idő után úgyis ki alakul majd a helyes technika meg megtalálom a bőrömhöz leginkább való borotvát, pengét és krémeket.
Egyébként Ti hány borotválkozás erejéig használtok egy pengét?Esetleg utána megfordítjátok?Mert amikor benne van a penge felül is "kilóg" de úgy nem lehet vele borotválkozni csak egyféleképpen lehet vágni.Ennek van vmi szerepe, esetleg szakáll vagy barkó igazításnál?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #457 Dátum: 2013. Január 30. - 11:03:17 »
A szakáll után nekem jóval érzékenyebb volt a bőröm, mint pl. most. Addig csak nagyon-nagyon óvatosan lehetett tolni.

A pengét ne fordítgasd, semmi értelme.

Ki meddig használ egy pengét? Relatív. Van, aki minden használat után kidobja, mert 20 Ft-os nagyságrendről beszélünk, van, aki egy pengével 20-30 borotválkozást is teljesít. Ez értelemszerűen a pengétől függ (azt hisszük), persze leginkább a használat módjától: mennyire kemény a borosta, mennyire nyomja az ember, vannak -e egyéb szennyeződések a bőrön, van -e kaolin a borotvahabban, stb...
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #458 Dátum: 2013. Január 30. - 11:40:11 »
No majd ezt is kitapasztalom.Heti 3-4 borotválkozást tervezek, minden nap még nem merek, szerintem hetente cserélek majd, tényleg nem nagy tétel.

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #459 Dátum: 2013. Január 30. - 11:58:26 »
Mert amikor benne van a penge felül is "kilóg" de úgy nem lehet vele borotválkozni csak egyféleképpen lehet vágni.Ennek van vmi szerepe, esetleg szakáll vagy barkó igazításnál?
Milyen borotváról van szó?Ugye nem a Wilki?

A penge csere:
Ez nálam a pengétől függ.
Addig használom míg jól teljesít.Általában egyszerübb 3-4 alkalom,de 2hétnél tovább sosem hagyom bent.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #460 Dátum: 2013. Január 30. - 11:59:06 »
Ezt a felül kilógást nem értem.  :o
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #461 Dátum: 2013. Január 30. - 12:05:46 »
Wilkinsonról van szó, ha beleteszed a pengét a műanyag fej mindkét végén kilóg.Ez kényelmi szempontból van így, hogy mondjuk ne kelljen megfordítanod a pengét mondjuk 3 borotválkozás után?

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #462 Dátum: 2013. Január 30. - 12:07:39 »
Ott könnyebb megfogni, mint az élénél :)

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=94sLJzzNgqw" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=94sLJzzNgqw</a>

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #463 Dátum: 2013. Január 30. - 12:16:16 »
Most vagy egy általam még nem látott Wilkinsonról beszélünk,vagy nem értem.
Egy átlagos DE borotvánál penge behelyezést követően 4 peremet láthatunk a pengéből.2 él (ami borotválja a szört, és 2 rövid oldal) amire szerintem azért van szükség hogy be tudd tenni a pengét a gépezetbe anélkül,hogy megvágd magad.
A most kapható classic Wilkinél pedig CSAK 2 ÉL LÁTSZIK.(brutál safety) :) Mind2 felén tudsz borotválkozni.Jómagam 1 húzás az egyikkel,majd a másikkal.

Nem elérhető Wulfgar

• Új tag
  • *
« Válasz #464 Dátum: 2013. Január 30. - 12:25:24 »

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici