Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 488672 alkalommal)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #540 Dátum: 2013. Március 30. - 16:06:26 »
Hey marcell!

Egy-két Lord mindig jó választás. Mivel van Merkur és Gillette kialakítású is (Lord L6, illetve L5), viszont az áruk alacsony, ki lehet próbálni ezt is, azt is. Ha valamelyik fej szimpatikusabb, lehet azon a vonalon haladni. Vagy megállni. Eleve van a csomagban egy-egy Lord Super Chrome penge is, az is egész jó kezdésnek. Utána meg...lehet tovább olvasgatni, keresgélni ;)
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető kmarcell

• Új tag
  • *
« Válasz #541 Dátum: 2013. Március 30. - 16:30:14 »
Köszönet a gyors válaszokért!
Elég jónak tűnnek ezek a borotvák ezért az árért. És maradjak a mühle szappannál? És használjak valami borotválkozás elötti szert? Maradjak a műanyag AS - nél vagy tudtok valami jót ajánlani?

Nem elérhető kmarcell

• Új tag
  • *
« Válasz #542 Dátum: 2013. Március 30. - 20:50:33 »
Sajnos igy is kipattogott :( nem értem...

• Törzstag
« Válasz #543 Dátum: 2013. Március 30. - 21:12:15 »
És ha mondjuk csak szálirányba mennél azon a részen? Sokan szállal szemben borotválkoznak, "mert az a hatékony". De nem kell mindig "babapopsi" rögtön, érdemes kicsit változtatni, igazítgatni a technikán, még ha évek óta ugyanaz is.

Nem elérhető kmarcell

• Új tag
  • *
« Válasz #544 Dátum: 2013. Március 30. - 22:17:55 »
Csak ugy borotválkozom. Ha ellentétes irányba borotválkozok akkor az fájdalommal jár( és nem rég cseréltem patront), szóval jelen pillanatban nem egy kellemes dolog számora a borotválkozás.

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #545 Dátum: 2013. Március 30. - 22:45:25 »
Szia kmarcell!

A "ne nyomd" tanács annyira közhelyes, hogy az olvasók legtöbbször át is ugorják. Az én tapasztalatom viszont az, hogy ez a legjobb tanács, ha az ember érti.

Én azt vettem észre, hogy ha ún. "kíméletes" borotvákat használok, akkor azokat mindig, mindenképpen az arcomra nyomom. Borotválkozás közben az ember hatékony akar lenni, de a kíméletes borotva ebben nem erős. Az én tapsztalatom szerint kíméletesebb a bőrrel az, ha legalább közepes, vagy még agilisebb eszköze van az embernek, amivel nem kell különösebben keresgélni a megfelelő szöget. Ilyen borotvával sokkal könnyebb "nem nyomni", vagyis úgy használni, hogy szinte csak a penge éle érjen az archoz, a borotva ne.

Bevallom, én ennyire azért nem vagyok érzékeny, hogy mindenütt így tegyek. De épp a nyakamon igenis sokat számít, hogy egy jó borotvával (egy slant-tel) szinte csak simogatom az érzékeny felületet.
Ja, és jó penge is kell :) Viszont ha ráérzel, lehet, hogy a Gillette-et is jobban fogod tudni használni.

Nem elérhető szablasz

• Új tag
  • *
« Válasz #546 Dátum: 2013. Március 30. - 23:27:48 »
Szia kmarcel!

Nekem is kipattogzott a nyakam a Gilette patronos borotvától, azért is álltam át DE-re és gondoltam át az évek alatt berögződött technikámon... Szerintem ne add fel, próbálkozz változtatgatni:borotválkozz
2 naponta
fürdés/zuhanyzás után
Én javaslom a proraso pre krémet, nekem nagyon bejött
habot jól masszírozd be, hagyd egy kicsit puhítani a szőrt
Borotválkozás után pedig valami balzsamot vagy krémet használj.
DE borotvával pedig gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj. Váltogasd a pengéket, találd meg, ami neked jó.

Olvasd a fórumot  :)

Nem elérhető kmarcell

• Új tag
  • *
« Válasz #547 Dátum: 2013. Március 31. - 10:55:48 »
Alig várom hogy beszerezzem az első DE borotvámat. És bízom benne hogy nem fogok kipattogni. ,, dáglesz'' en kívül belehet valahol szerezni proraso termékeket mert ott horror ára van vagy inkább érdemes kintről rendelni?

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #548 Dátum: 2013. Március 31. - 11:03:53 »
Kintről olcsóbb.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #549 Dátum: 2013. Március 31. - 13:58:25 »
kmarcell üdv a fórumon. Ha az extrametálba vetődsz egy dolgot kerülj el, az extrasol borotvakést. Ha borotvakést akarsz venni, olvasgass egy kicsit itt.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #550 Dátum: 2013. Március 31. - 16:01:15 »
Én azt vettem észre, hogy ha ún. "kíméletes" borotvákat használok, akkor azokat mindig, mindenképpen az arcomra nyomom.
Slim Twist nekem ezért nem jön be.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #551 Dátum: 2013. Március 31. - 16:11:03 »
+1

Valahogy a Super Speed nekem is jobb,pedig a Slim Twist fejnehéz borotva.
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #552 Dátum: 2013. Március 31. - 17:36:27 »
Persze, hogy a kollegat teljesen megzavarjuk feldobom, hogy nekem a Lord L6-t tokeltes volt mindig is (un. 89-es Merkur fej klon). Ennel jobbra sosem lenne szukseg. Volt itt tanacs en megfogadnam. Kezdesnek L6 es L5 Lord. Ez sokat tud segiteni a tovabbiak eldontesere. Es a ketto egyutt 3000-bol megoldhato.
Azt meg nem merem kiszamolni, hogy ennek ellenere eddig mennyi penzt koltottem el a borotvalkozas koruli tortenetre 2 ev alatt.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #553 Dátum: 2013. Március 31. - 17:38:34 »
Az L6 (nekem) bőven elég volt... L5-ig már el sem jutottam.  :D
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

• Törzstag
« Válasz #554 Dátum: 2013. Március 31. - 17:45:02 »
Alig várom hogy beszerezzem az első DE borotvámat. És bízom benne hogy nem fogok kipattogni. ,, dáglesz'' en kívül belehet valahol szerezni proraso termékeket mert ott horror ára van vagy inkább érdemes kintről rendelni?
Azt hiszem nem árulok el túl nagy titkot azzal, hogy a fórumozók bizonyos része a Connaught Shaving oldalról rendelget. Jó árak, alacsony plusz költségek, gyors és megbízható folyamat. Legutóbb valamelyik hétfőn rendeltem cuccokat, szerdán már itt volt. Ha nem vásárol az ember, akkor is lehet böngészni az oldalt, álmodozni, ismerkedni a dolgokkal... (Alkoholos tartalmú termékeket nem szállítanak Egyesült Királyságon kívülre.)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici